Medimagazin logo

Karaciğer kanseri tedavisinde yeni atılım: Kanser hücrelerini öldürüyor ve yan etkileri azaltıyor

Güney Avustralya Üniversitesi'nden araştırmacılar, karaciğer kanseri için mevcut kanser tedavisi yaklaşımını dönüştürmeyi vaat eden öncü bir tedavi geliştirdi. Tümör çıkarıldıktan sonra doğrudan cerrahi bölgeye yerleştirilmek üzere tasarlanan bu yenilikçi 3D baskılı filmler, yalnızca kanser hücrelerini etkili bir şekilde öldürmekle kalmayıp aynı zamanda hastalığın nüksetmesini ve geleneksel kemoterapiyle ilişkili ciddi yan etkileri büyük ölçüde azaltma potansiyeline sahip olduğunu gösterdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Karaciğer kanseri tedavisinde yeni atılım: Kanser hücrelerini öldürüyor ve yan etkileri azaltıyor
UniSA
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Özel filmler, hassas dozlarda anti-kanser ilaçları, 5-florourasil (genellikle 5FU olarak bilinir) ve cisplatin (Cis) ile emprenye edilir. Kanserin cerrahi olarak çıkarıldığı yeri tam olarak hedef alan bu yöntem, tedavinin potansiyel olarak kalan kanserli hücrelere odaklanmasını sağlarken vücudun geri kalanı üzerindeki etkiyi en aza indiriyor.

Projenin baş araştırmacılarından Dr. Souha Youssef, "Bu hedefe yönelik yaklaşım, vücuttaki ilaç maruziyetini önemli ölçüde azaltarak geleneksel kemoterapide sıklıkla görülen sistemik yan etkileri azaltabilir" dedi.

"Hastalar genellikle standart tedavilerin agresif doğasıyla mücadele ediyor ve bu da tedaviyi bırakmalarına neden olabiliyor. Çözümümüz, hastalıkla etkin bir şekilde mücadele ederken hastaların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor."

Dünya genelinde karaciğer kanseri önemli bir sağlık sorunu ve kanserden ölümlerin önde gelen üçüncü nedeni. Tıbbi tedavideki ilerlemelere rağmen hayatta kalma oranları düşük kalmakta ve kanserin geri dönme olasılığı yüksek. UniSA'da geliştirilen yeni tedavi yöntemi bu zorlukların üstesinden gelme konusunda umut vaat ediyor.

3D baskı teknolojisi, ilaç dozajını ve film şeklini bireysel hasta ihtiyaçlarına göre uyarlayarak tedavinin özelleştirilmesine olanak tanıyor. UniSA'nın Farmasötik İnovasyon Merkezi'nde kıdemli araştırmacı ve eş direktör olan Profesör Sanjay Garg, "3D baskı teknolojisinin sunduğu esneklik, her hastanın tedavisinin kişiselleştirilebileceği, etkinliğin optimize edilebileceği ve kemoterapiye gereksiz maruz kalmanın en aza indirilebileceği anlamına geliyor" dedi.

Ayrıca, filmlerin biyolojik olarak parçalanabilir yapısı, ilaçlar salındıktan sonra cerrahi olarak çıkarılmalarına gerek olmadığı anlamına geliyor, bu da tedavi sürecini basitleştiriyor ve hasta konforunu artırıyor.

Araştırma ekibi bu teknolojinin geleceği konusunda iyimser ve dozaj ve ilaç salım profillerini daha da iyileştirmek için klinik öncesi denemelere hazırlanıyor. 

karaciger kanseri
guney avustralya universitesi
unisa
3d baski
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir