Medimagazin logo

'COVID-19, inme geçirmiş hastayı daha kolay öldürüyor'

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu, COVID-19'un inme geçirmiş hastaları daha kolay öldürdüğünü söyledi. Topçuoğlu, "COVID-19 inmeyi tektikler, inme varsa Covid'in ağır seyretmesine yol açabilir" dedi.
Kaynak: DHA - AA - Namık Kemal KILIÇ - Servet Tümer
'COVID-19, inme geçirmiş hastayı daha kolay öldürüyor'
Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Nöroloji Derneği tarafından düzenlenen "57. Ulusal Nöroloji Kongresi" Antalya'da sürüyor.

Türk Nöroloji Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Nöroloji Yoğun Bakım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu, Serik ilçesindeki Belek Turizm Merkezi'nde bulunan bir otelde gerçekleştirilen kongre kapsamında yapılan basın toplantısında, son yıllarda inmenin önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirtti.

"İnmeyi yaşam tarzı değişiklikleri ve doğru tedavilerle önleyebiliriz." sözleriyle inmenin tedavi edilebildiğini kaydeden Topçuoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Covid-19, inme geçirmiş hastayı daha kolay öldürür. SARS-CoV-2 virüsü beyne giremiyor, ya da ancak çok çok özel şartlarda girebiliyor. Ama mevsimsel gribe göre çok daha fazla oranda inmeyi tetikliyor. Covid-19 inmeyi tektikler, inme varsa Covid'in ağır seyretmesine yol açabilir. Diğer bir nokta ki belki en önemlisi, en iyi inme olmamış inmedir. İnme trajiktir. Yürümek, konuşmak, yemek içmek harikadır, bunları kaybederseniz inme ile. Önlemek için tek yol rakamlarını bilmekle başlar. Hangi rakamlarmış bunlar? Boy, kilo ve yaşını bilmek yeterli değil inmeden korunmak için. Tansiyonunu da bileceksin, kan şekerini bileceksin, kolesterolünü bileceksin, bel çevreni, günde kaç adım yürüdüğünü bileceksin. Hiç sigara içmeyeceksin ve hiç alkol kullanmayacaksın. Kalp atımının düzenli olup olmadığını da bileceksin. İlaçlarını düzenli kullanacak ve doktor kontrolüne zamanında gideceksin."

Toplantıda Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi de nörolojik hastalıklar hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Türk Nöroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Demet Özbabalık, Sayman Prof. Dr. İbrahim Öztura, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Nerses Bebek, Prof. Dr. Kayıhan Uluç ve Uzm. Dr. A. Onur Keskin de katıldı.

türk nöroloji derneği
prof. dr. mehmet akif topçuoğlu
57. ulusal nöroloji kongresi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir