Medimagazin logo

İzmir 'Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka 2020 Kongresi'ne ev sahipliği yapacak

Kongrede sağlık alanında öne çıkan yapay zeka uygulamalarını, bu uygulamaların pratikte kullanım alanlarını ve gelecekte bizleri neler beklediğinin ele alındığı ulusal ve uluslararası uzmanların bilgi ve deneyimlerini paylaşacakları konferanslar, paneller ve çalıştaylar yer alacak
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İzmir 'Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka 2020 Kongresi'ne ev sahipliği yapacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR- İzmir’de yapılacak Tıp Alanında Yapay Zeka kullanımı içerikli Uluslararası Kongre konusunda SBÜ Tepecik eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Doç. Dr. Mustafa MİROĞLU açıklamalarda bulunarak;

"Dünyanın geleceğini yapay zeka konusundaki gelişmelerin belirleyeceği açıktır. Yapay zeka insanın yapabildiği bir işi en az insan kadar veya daha iyi yapabilen yazılımsal sistemlere denilmektedir. Yapay zeka konusunda Almanya’nın 2025 yılına kadar 3 milyar avrodan fazla kaynak ayırdığı ,Çin’in 2017’de yayınlanan Kalkınma Planında 2030 yılına kadar yapay zeka alanında dünyada ana merkez olmayı hedeflediği , ABD’ nin Yapay Zeka alanında 592 proje yürüttüğü ,İngiltere’nin ise Yapay Zeka konusunda yaptığı yatırımların 2035 yılına kadar ülke ekonomisine 814 milyar Dolar gelir getirmesini planladığı ilan edilmiştir. Rusya’da bu alana yatırım yapan ülkelerden bir diğeri olup Rusya Devlet Başkanı Putin ‘’Yapay Zeka teknolojisine liderlik eden ülkenin dünyayı yöneteceğini’’ ifade etmektedir.Yapay zeka konusunda küresel rekabette Ülkemizde yerini almış ilgili bakanlıkların , Üniversitelerin ve özel sektörün konu ile ilgili çalışmaları yoğunlaşmıştır.


https://www.sagliktayapayzeka2020.org/


Tıp alanında da teşhis ,tedavi gibi klinik ve bunlarla ilişkili işlerde veya bunlarla ilgili işlerin görülmesinde gerekli lojistiğin sağlanmasında kullanılan sensörler ve makine öğrenimi algoritmalarını kullanan yazılımlardan oluşan yapay zeka kullanımı tüm dünyada hızla gelişmektedir" dedi.

SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak yapay zeka uygulamalarının Tıp alanında kullanımı konusunda Tıp insanlarını, üniversiteleri, özel şirketleri, hastaları ve kamu otoritesinden oluşan tüm paydaşları bir araya getirmeyi amaçlayan “Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka 2020 Kongresi” 16-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Kaya İzmir Thermal&Convention Otel’de gerçekleştirilecek.

Başkanlığını İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak ÖZTOP ve SBÜ Tepecik E.A.H. Başhekimi Mustafa EMİROĞLU’nun yapacağı kongrenin ilk gününde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans salonunda “Sağlıkta Yapay Zeka Hazırlık Kampı” kursu düzenlenecek.

Konferansın Müteakip günlerinde Güney Kore Kangbuk Samsung Hastanesi Direktörü Ho-Kyung CHUN, Rusya’dan Moskova Lomonosov Devlet Üniversitesi'nden Andrey S. KRYLOV, Almanya’dan Kanser Araştırma Merkezi'nden Michael GÖTZ ile İsveç’ten Karolinska Enstitüsü'nden Magnus KJELLMAN’ın aralarında bulunduğu çok sayıda değerli yerli ve yabancı konuşmacıların yer aldığı paneller ve oturumlar gerçekleştirilecek. Kongrede; sağlık alanında son yıllarda öne çıkan yapay zeka uygulamaları, bu uygulamaların pratikte kullanım alanları ve gelecekte bizleri neler beklediği tüm paydaşları içerecek şekilde çok yönlü ele alınacak.

doc. dr. mustafa miroglu
yapay zeka
saglik
tip
tip alaninda yapay zeka
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir