Medimagazin logo

Minimal İnvaziv Cerrahilerde Yeni Ufuklar Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma’da masaya yatırılıyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bakırköy Dr Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Minimal İnvaziv Cerrahilerde Yeni Ufuklar sempozyumu 16 Haziran tarihinde katılımcıları ile buluşmaya hazırlanıyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Minimal İnvaziv Cerrahilerde Yeni Ufuklar Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma’da masaya yatırılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Türkiye’de ilk kez bir eğitim ve araştırma hastanesi bünyesinde birçok branşın bir arada olacağı ve natürel orifis kullanılarak canlı cerrahinin yapılacağı sempozyum düzenlenecek.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bakırköy Dr Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenecek Minimal İnvaziv Cerrahilerde Yeni Ufuklar: Natürel Orifisyel Endoskopik Cerrahiler Sempozyumu 16 Haziran’da katılımcılarını bekliyor.

Bakırköy Dr Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniğinin Türkiye’de NOTES cemiyetine kayıtlı tek kurum unvanına sahip olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Başasistanı Doç. Dr. Cihan Kaya sempozyumda yapacağı canlı cerrahi ile ilgili şunları paylaştı:

Ovaryan kitle nedeniyle operasyon planlanan hastaya karın duvarına herhangi bir kesi yapmadan doğal bir açıklık olan vajinal yoldan girilerek endoskopik yöntemle ovaryan kitlenin çıkarılması sağlanacak. Bu sempozyum sonrasında özellikle minimal invaziv cerrahi yöntemleri ile uğraşan hekimlerin farklı tekniklerin uygulanabilirliğini görmesi, hekimlere bilgi aktarımı ve iş birliği imkanı sağlanacaktır.”

Genel Cerrahi, KBB, Üroloji, Gastroenteroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum branşlarından katılımcıların yer alacağı sempozyumda  KBB  pratiğinde uygulanan uyku bozukluklarının transoral cerrahi tedavisi, Gastaroenteroloji tarafından uygulanan endoskopik pankreas psödokist nekrozektomi, Üroloji tarafından uygulanan transperineal prostatektomi, Kadın Hastalıkları ve Doğum tarafından uygulanan  histerektomi ve ooferektomi, Genel Cerrahi tarafından uygulanan transoral tiroidektomi   ve total mezorektal eksizyon konuları tartışılacak.

“Hastaların hastanede kalış süreleri azalıyor”

Minimal invaziv cerrahilerin son yirmi yılda popülerlik kazandığını ifade eden Doç. Dr. Kaya

“Minimal invaziv işlemlerde kullanılan cerrahi tekniğin ilerlemesi ile birlikte daha az ameliyat kesisi, maliyet, kan kaybı ve operasyon sürelerinin iyileştirilmesinin sağlanması amacı ile tek kesi cerrahileri yaygınlaşmıştır. Son yıllarda bunun da ötesine geçilerek tamamen doğal açıklıklar kullanılarak karın duvarına kesi yapmadan, endoskopik yöntemler ile ağız, kulak, vajen ve rektum gibi doğal açıklıklar kullanılarak; apendektomi, kolesistektomi,rektum tümörü cerrahisi, tiroid operasyonları, nefrektomi, ooferektomi, histerektomi, miyomektomi, sakrokolpopeksi ve hatta endometrium kanseri vakalarında sentinel lenf nod biyopsileri de yapılmaya başlanmıştır.  Bu operasyonlar sonucunda hastaların hastanede kalış süreleri azalmış ve daha iyi kozmetik sonuçların olduğu bildirilmiştir.

Bu gelişmelere paralel olarak, hastanemiz bünyesinde tüm ileri düzey laparoskopik ve robotik cerrahiler yapılmaktadır. Bunun yanında Genel Cerrahi kliniği tarafından transoral tiroidektomi, Üroloji tarafından robotik tranperineal prostatektomi, KBB tarafından transoral uyku bozukluğu cerrahileri ve Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniği tarafından histerektomi, ooferektomi miyomektomi, kistektomi, sakrokolpopeksi, salpenjektomi gibi prosedürler başarı ile yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

minimal invaziv cerrahi
cihan kaya
sadi konuk eğitim araştırma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir