Medimagazin logo

Sağlık personelinde COVID-19 aşısına bağlı gelişen baş ağrısının özellikleri araştırıldı

İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı, sağlık personelinde COVID-19 aşısına bağlı gelişen baş ağrısının özelliklerini araştırdı. Araştırma sonuçları Uluslararası Baş Ağrısı Derneği ve Avrupa Baş Ağrısı Federasyonu tarafından düzenlenen kongrede paylaşıldı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık personelinde COVID-19 aşısına bağlı gelişen baş ağrısının özellikleri araştırıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından sağlık personelinde COVID-19 aşısına bağlı gelişen baş ağrısının özellikleri araştırıldı. Çalışmanın ele alındığı, Uluslararası Baş Ağrısı Derneği ve Avrupa Baş Ağrısı Federasyonu tarafından düzenlenen kongrede Doç. Dr. Esme Ekizoğlu Turgut gerçekleştirdiği sunum ile Avrupa Baş Ağrısı Federasyonu ‘en başarılı sözel sunum’ ödülünün sahibi olan ilk Türk oldu.

COVID-19 aşısına bağlı gelişen baş ağrısının özelliklerinin incelendiği çalışmada öne çıkan sonuçlar ise şöyle:

  • Çalışmaya katılan sağlık personelinin yaklaşık üçte birinin COVID-19 aşısı sonrası baş ağrısı yaşadığı tespit edildi.
  • Önceden var olan primer bir başağrısı, COVID-19 hastalığında gelişen başağrısı, grip aşısı sonrası baş ağrısı öyküsü, tiroid hastalığı olması ve kadın cinsiyet gibi klinik özelliklerin, COVID-19 aşısından sonra baş ağrısı gelişimi açısından risk faktörü olduğu saptandı.
  • COVID-19 aşısı sonrası gelişen baş ağrısının sıklıkla 3 günden kısa sürdüğü, COVID-19’la ilişkili baş ağrısına sıkça eşlik eden anosmi gibi semptomların görülmediği ve migren gibi primer baş ağrılarında olan fotofobi, fonofobi ve osmofobi gibi özelliklerin eşlik etmediğine dikkat çekildi.
uluslararası baş ağrısı derneği
avrupa baş ağrısı federasyonu
Yorum (2)
Tolga Yücetürk
"Bilim Yetmezliği Sendromu"ndan muzdariptim, bu iyi geldi..
2
Cevapla
Beren Çelik
Benim öğretmenin korona ben de temaslıyım Ve başım ağrıyor kafamı geri ileri sağ sol Yapınca ağrıyor acaba koranavirüs müyüm
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir