Medimagazin logo

Sağlıkta dijital dönüşüm Eskişehir’de mercek altına alınıyor

Sağlık alanında yaşanan gelişmeler içerisinde dijital dönüşüm sağlık çalışanlarının ilgi ile takip ettikleri önemli bir yerde. Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir’de planladıkları Sağlıkta Dijital Dönüşüm Zirvesi ile konuyu uzmanları ile masaya yatırıyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlıkta dijital dönüşüm Eskişehir’de mercek altına alınıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Sağlıkta Dijital Dönüşüm Zirvesi” 24 Nisan Çarşamba günü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
 
“Dijitalleşen Sağlık”, “Sağlıkta Fütüristik Yaklaşımlar” ve “Sağlıkta Girişimcilik” başlıkları ile 3 oturumdan ve çağrılı konuşmacıların katılacağı zirve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde saat 10:00’da “Sağlık Alanında Dijital Dönüşüm Politikaları başlıklı açılışla; TBD Eskişehir Şube Başkanı Av. Dr. Barış Günaydın, TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ve Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci konuşmalarıyla yer alacak. 11:00’da başlayacak, Kenan IŞIK’ın panel yöneticisi olduğu, "Dijitalleşen Sağlık" konulu oturumda ise konuşmacı olarak;  MaQasid Angel Investors Network Kurucusu Dr. Yavuz Selim Sılay, Medimagazin Genel Yayın Yönetmeni Dr. İbrahim Ersoy,Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Suat Yalnızoğlu ve Bilişim A.Ş Ürün Müdürü Ulaş Kula yer alacak.

“SAĞLIKTA FÜTÜRİSTİK YAKLAŞIMLAR”
 
Öğle yemeği arasının ardından 13:30’da Çağrılı Konuşmacı Dr. Cenk Tezcan, Bwise “Bilişim Yaşam Kalitesini Arttıracak mı” başlıklı konuşması ile zirvede yer alacak. 14:00’de başlayacak ikinci oturum; “Sağlıkta Fütüristik Yaklaşımlar: Yapay Zeka” başlığını taşıyor. Panel Yöneticisi olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yazıcı’nın bulunacağı bu oturumda ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarkan Gürbüz, Erdem Kaya Patent’ten Erdem Kaya, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Emre Dandıl ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi İlhan Metin DAĞSUYU konuşmacı olarak yer alacak.
 
“SAĞLIKTA GİRİŞİMCİLİK”
 
Saat 15:00’de verilecek kahve ve iletişim arasından sonra  15:30’da “Klinik İnovasyon ve Biyotasarım” başlıklı konuşması ile Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Akın, bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaşacak. 16:00’daki son oturumda ise Panel Yöneticisi Aselsan'dan Ali Yazıcı'nın moderatörlüğünde “Sağlıkta Girişimcilik” konusu masaya yatırılacak. Bu oturumun panelistleri ise şu isimlerden oluşacak: 
Eskişehir Osmangazi Üniversite Hastanesi  Başhekimi Prof.Dr. Başar Sırmagül,
Dr. Yavuz Selim Sılay, ve , Istanbul Consulting Group (ICG)’den Orhan Çelik

Bu oturumda ayrıca Sağlık Alanında Girişimci olan firmalardan,  Mergen Yazılım’dan Ekrem Küçük, Evobulut’tan Ozan Aycan, Nagentra Software’dan Gürcan Serbes, Axolotl Biosystems’den ….   Psikomerkez’den Ömer Özer sunumlarını gerçekleştirecekler.
 
YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİLERİN GELİŞTİRİLMESİ VE ÜRETİLMESİ
 
Etkinlik hakkında bilgi veren TBD Eskişehir Şube Başkanı Av. Dr. Barış GÜNAYDIN; Türkiye’de “Sağlık Alanında Dijital Dönüşüm Politikaları, Dijitalleşen Sağlık, Sağlıkta Fütüristik Yaklaşımlar: Yapay Zekâ ve Sağlık Alanında Teknolojik Girişimcilik” konularının ele alınacağı zirve; kamu, üniversite ve özel sektördeki sağlık, bilişim temsilcilerinin ve bu alandaki tüm paydaşların ortak buluşma noktası olmayı hedefliyor. Sağlık alanında ekonomik gelişimin ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında; küresel rekabetçilik endeksinin arttırılmasında özgün ve ileri teknolojilerin milli imkânlarla geliştirilmesi önemli yer tutmakta ve itici güç oluşturacağını dile getirdi. Yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi ve üretilmesine daha fazla kaynak ayrılması, nitelikli insan gücünün arttırılması, ürün odaklı AR-GE teşvik mekanizmalarının oluşturulmasına yönelik önerilerin tartışılacağı etkinlik, sağlık alanında farkındalık yaratılmasına olanak sağlayacağını ifade ederek 24 Nisan 2019 Çarşamba günü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek “Sağlıkta Dijital Dönüşüm Zirvesi”ne tüm ilgilileri davet ettiğini bildirdi.

Etkinlik hakkında bilgi ve kayıt için www.eskisehirbilisimgunleri.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

sağlıkta dijital dönüşüm
türkiye bilişim derneği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir