Medimagazin logo

Tıp Hukuku Kongresi katılımcıları ile buluşmaya hazırlanıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma merkezi(SAHUM) tarafından düzenlenen 6. Ulusal Tıp Hukuku Ve Tıbbi Bilirkişilik Kongresi bu yıl 4-6 Ekim tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleştirilecek
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Tıp Hukuku Kongresi katılımcıları ile buluşmaya hazırlanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Her yıl geleneksel olarak Ekim ayının ilk yarısında gerçekleştirilen 6. Ulusal Tıp Hukuku Ve Tıbbi Bilirkişilik Kongresi’nde  ‘Tıp ve Hukuk’ alanlarında önemli isimler bir araya geliyor.

Bu yıl da ulusal düzeyde gerçekleştirilecek kongrede; dünya ölçeğinde tanınan, Türkiye’nin dört bir yanından, konusunda uzman birçok konuşmacı ve konuya ilgi duyan katılımcıların buluşması hedefleniyor.

Sağlık ve hukuk sisteminde yapılan güncel değişiklikler ışığında; bu yıl düzenlenecek olan kongrenin ana temasının “Maluliyet olgularına yaklaşım” ve “Bilirkişilikte güncel gelişmeler” olarak” belirlendi.

Bunun yanı sıra “Klinikte malpraktis”  ana başlığı altında klinik dallarda tıbbi uygulama hataları da ele alınacak.

Kongrede, dikkat çeken bir başka başlık ise; Türkiye’de uygulanmakta olan sağlık sisteminin en önemli sorunlarından olan “Defansif tıp” ve “sağlıkta şiddet”.

Türkiye’de gelenekselleşen bu ulusal kongreyi altı yıldır düzenleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma merkezi(SAHUM) müdürü Prof.Dr. Erdem Özkara; “Kendi olanaklarımızla gerçekleştirdiğimiz bu kongre hızla değişen ulusal sağlık sistemimizdeki sorunları ve çözüm önerilerini ele alan ve yakın gelecekte bizi bekleyen olası sorunlara işaret eden, adaletin mihenk taşı bilirkişiliğin kalite ve standartlarını belirleyerek yeni bir vizyon ortaya koyan, alandaki en uzun soluklu bilimsel etkinliktir” dedi.  

 (http://www.tiphukukukongresi.com/).

tıp hukuku
dokuz eylül üniversitesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir