Medimagazin logo

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği'nden medikal onkoloji zirvesi: Best of ASCO 2019

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) tarafından düzenlenen “Best of ASCO” organizasyonunun bu yıl onuncusu 22 Haziran’da İstanbul yapılacak. Amerikan Klinik Onkoloji Derneği’nin (ASCO) lisanslı organizasyonunda, kanser hastalığının teşhis ve tedavisindeki en yeni gelişme ve yaklaşımlar ele alınacak. Dernek Başkanı Prof. Dr. Serdar Turhal, kaleme aldığı “Best of ASCO 2019” davet yazısında “Bu etkinlikte, kanserin tanı ve tedavisinde yeni yöntemleri, ASCO 2019'a katılma fırsatı bulamayan meslektaşlarımızla paylaşma fırsatı bulacağız.” dedi.
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği'nden medikal onkoloji zirvesi: Best of ASCO 2019
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD), 31 Mayıs-4 Haziran tarihlerinde ABD’nin Şikago kentinde düzenlenen, dünyanın en geniş kapsamlı onkoloji kongresi ASCO (American Society of Clinical Oncology) 2019’un katılımcıları arasında yer aldı.

Dünyanın dört bir yanından 40 bini aşkın katılımcının yer aldığı kongrede, onkologlar, kanser tedavisi sürecine dahil olan diğer branşlardan doktorlar ve bilim insanları, kanser hastalığının tanı ve tedavi süreçlerindeki en son gelişmeleri ele aldı.

ABD’nin Şikago kentinin ev sahipliği yaptığı kongrede Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Çelik, Bir Önceki Dönem Başkanımız Prof. Dr. Mahmut Gümüş, Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Özlem Sönmez, Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Özlem Er ve Yönetim Kurulu Üyemiz Doç. Dr. Tarık Salman’ın da aralarında olduğu geniş bir katılımla temsil edildi.

Doç. Dr. Özlem Sönmez: 'Her hastadan öğrenerek çalışmaya devam'

Amerikan Klinik Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen ASCO’nun hemen ardından Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanımız Doç. Dr. Özlem Sönmez, yaptığı değerlendirmede “ASCO kongresini, dünyanın her tarafından gelen meslektaşlarımızla, dev toplantı salonlarında en yeni gelişmeleri birlikte izledik. Kongrenin ana teması ‘her hastanın bakımı için, her hastadan öğrenerek’ idi. Ülkemizi, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nin standı ile temsil ettik. Şikago Başkonsolosumuz Sayın Umut Acar’ın kongre merkezine gelerek dernek standımızı ziyaret etti. Kendisiyle çeşitli konularda temaslarda bulunduk. Ve yine, ve hiç durmadan “her hastanın bakımı için, her hastadan öğrenerek çalışmaya devam.” şeklindeki konuştu.

Başkonkolos Umut Acar'dan TTOD standına ziyaret 

Türkiye Cumhuriyeti Şikago Başkonsolosu Umut Acar, TTOD'nin ASCO 2019'daki  standını ziyaret etti. Dernek Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Çelik tarafından karşılanan Başkonsolos Acar, stanttaki dernek üyelerinden organizasyon hakkında bilgi aldı.

‘Best Of ASCO’ İstanbul'da katılımcıları ile buluşuyor

Amerikan Klinik Onkoloji Derneği (ASCO) tarafından her yıl ABD’nin Şikago kentinde gerçekleştirilen dünyanın en geniş katılımlı kanser kongresinin ardından Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) de “Best of ASCO”yu düzenliyor.

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından bu yıl 22 Haziran Cumartesi günü onuncusu düzenlenecek olan organizasyonda, kanser hastalığının teşhis ve tedavisinde ASCO’da öne çıkan en yeni yaklaşım ve gelişmeler tartışılacak.

American Society of Clinical Oncology (ASCO) tarafından lisanslı “Best of ASCO" 2019 İstanbul toplantısında, kanser hastalığının en son tanı ve tedavi yöntemlerine dair Şikago’da gündeme gelen birbirinden değerli araştırma, yöntem ve bilimsel gelişmeler, ASCO 2019’a katılamayan meslektaşlarımızla paylaşılacak. Organizasyonun Bilimsel Sekreteryasını ise Doç Dr. Tarkan Yetişyiğit ile Doç. Dr. Mutlu Doğan üstleniyor. ‘Best of ASCO 2019’un detaylarına etkinliğin web sitesi www.bestinoncology.org’dan ulaşabilirsiniz.
 

asco
türk tıbbi onkoloji derneği
serdar turjal
özlem sönmez
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir