Medimagazin logo

Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi İstanbul'da katılımcıları ile buluşmaya hazırlanıyor

Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresinin ikincisi 24-27 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor
Kaynak: AA
Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi İstanbul'da katılımcıları ile buluşmaya hazırlanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen kongre, dünyanın her yerinden geleneksel ve tamamlayıcı tıp uzmanlarını bir araya getiriyor. 
Kongrenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan yapacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe ve Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi de açılışta konuşma yapacak.

2200 katılımcının ağırlanacağı kongreye, 18 ülkenin sağlık bakan ve bakan yardımcıları konuk olacak. Kongrede 48’i yabancı olmak üzere toplam140 bilim insanı konuşma yapacak. 4 gün sürecek programda 113 poster sunumu, 127 sözlü bildiri, 19 atölye, 5 çalıştay ve 5 sosyal oturum gerçekleştirilecek.

İlki geçen yıl yapılan Kongrenin bu yılki teması, “Kronik Hastalıklarda Geleneksel ve Tamamlatıcı Tıp (GETAT) Uygulamaları”.  Kronik hastalıklar, dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor ve milyonlarca insanın ölümüne neden oluyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün modern sağlık sistemlerini güçlendirmek üzere teşvik ettiği GETAT’ın, insanlığın bu büyük sorununa getirdiği yaklaşımlar bu yılki Kongrede tartışılacak. Obezite, diyabet, kanser, kalp damar rahatsızlıkları, bağımlılık, nörolojik ve psikiyatrik hastalıklarda geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ele alınacak.

GETAT 2019, Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ve geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tanıtımı yapılan “Sıfır Atık Projesi” konseptiyle gerçekleşen ilk kongre olacak. Günlük kongre gazetesi ve diğer materyal, basılı olarak değil; kongrenin dijital uygulaması üzerinden dağıtılacak. 

Kongre sonunda, “İbn-i Sina Yaşam Boyu Başarı Ödülü”, “Sabuncuoğlu Şerefeddin Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Bilim Ödülü” ve “Süheyl Ünver Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Genç Araştırmacı Ödülü” sahiplerini bulacak. 

Kongredeki tebliğler ile başta hakemli dergiler olmak üzere çeşitli yayınlarla GETAT literatürü için kaynakça oluşturulması hedefleniyor.
Bu çalışmalarla binlerce yıllık geçmişi olan Anadolu Tıbbı’nın tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir marka haline gelmesi de amaçlanıyor.

sağlık bakanlığı
geleneksel tıp
fahrettin koca
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir