Medimagazin logo

Aydın Tabip Odası Başkanı Çıbık'tan hekimlere 7 bin 200 ek gösterge talebi

Hekimlerin çalışma koşulların ağır olduğunu ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Adalet Çıbık, "Ek ödeme değil, tek ödeme istiyoruz" dedi. Çıbık, ek göstergelerin 10 yıl ve üstü, 1. derece doçent eğitim görevlisi için 7 bin 200; uzman için 6 bin 400; 8. derece pratisyen için bin 600 olarak değiştirilmesi gerektiğini, yüksek öğretim personeli 4 yıl ve üstü profesör doktor için 7 bin 200, doçent için ise 6 bin 800 olması gerektiğini söyledi.
Kaynak: İHA - Murat Uçkaç
Aydın Tabip Odası Başkanı Çıbık'tan hekimlere 7 bin 200 ek gösterge talebi
Adalet Çıbık
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Toplum sağlığına yönelik politikaların başarısının, sağlık emekçilerinin sağlığının, özlük ve ekonomik haklarının geliştirilmesiyle gerçekleşebileceğini ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Adalet Çıbık, "Hekimlik yapabilmek; çalışma koşullarının yeterliğine, hukuki-insancıl çalışma sürelerine, mesleki bağımsızlığa, bilimsel desteğe, şiddetten uzak bir ortama bağlıdır." dedi.

Sağlıkta dönüşüm nedeniyle hekim ve tüm sağlık çalışanlarının iş yükünün arttığını ifade eden Çıbık, "Mart 2020’den itibaren Covid-19 salgınında daha da artmış bir iş yükü ile karşı karşıya kalmıştır. Daha fazla hastalanmış, daha fazla ölmüş, özveriyle, tüm deneyim ve bilimselliklerini ortaya koyarak; aile sağlığı merkezleri, aciller, pandemi poliklinik, klinik, yoğun bakımlarında, filyasyonda ve aşılamada var gücüyle çalışmaya devam etmiştir" dedi.

"Hekim maaşları çalışırken 18 bin TL, emeklilikte 10 bin TL'den aşağıya olmamalı"

Tüm sağlık çalışanları maaşında 3 bin 600 ek gösterge uygulanması taleplerini yineleyen Çıbık, "Devlet memuru hekimler için ek göstergeler; 10 yıl ve üstü, 1. derece doçent eğitim görevlisi için 7 bin 200; uzman için 6 bin 400; 8. derece pratisyen için bin 600 olarak değiştirilmelidir. Yüksek öğretim personeli 4 yıl ve üstü profesör doktor için 7 bin 200, doçent için 6 bin 800 olmalıdır. Devlet memuru hekimler için özel hizmet tazminat oranları; doçent eğitim görevlisi için yüzde 700, uzman için yüzde 550; 8. derece pratisyen için yüzde 360 olarak değiştirilmelidir. Yüksek öğretim personeli profesör doktor için yüzde 700, doçent için yüzde 625 olmalıdır.

Önerilen değişikliklerle hekimlerin çalışırken maaşı 18 bin TL’den, emeklilikte de 10 bin TL den daha az olmamalıdır. İçinde bulunduğumuz Kasım Ayı boyunca 'Emek Bizim Söz Bizim' diyerek başlattığımız eylem sürecinde hekim maaşlarının yeterli düzeye yükseltilmesi amacıyla taleplerimizi bir kez daha duyurmak için buradayız. Sonuç almak için mücadelemiz tüm tabip odası yöneticileriyle, meslektaşlarımızla, sağlık emek meslek örgütleriyle birlikte artarak devam edecektir.

Haklarımızı alana kadar mücadeleye devam diyor, 23 Kasım Salı günü İstanbul’dan 'beyaz yürüyüşümüzü' başlatıyoruz. 27 Kasım Cumartesi günü Ankara’da yapacağımız 'beyaz forumda' da mücadele hattımızı birlikte tartışacağımızı bir kere daha duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.

aydın tabip odası başkanı
adalet çıbık
ek gösterge
ek ödeme
hekim maaşları
Yorum (25)
türkay özcan
Artık verilmeyen haklarımızı istiyoruz.
16
Cevapla
dr ceyar
çok değil 5-10 yıl önce hafta sonları bile ENDİKASYONLU !!!! elektif vaka alır aciller ve polk hizmeti ile ortalama 1000-3000 tl arası döner elime geçerdi..(dolar 2-3 tl arasıydı)...bu dönere bile mırın kırın eder az olduğundan yakınırdım...şimdi pandemi nöbeti dahil ayda 7 branş nöbeti ve polk yapsam bile eğer 10000 puanı geçemezsem sıfır(0) döner alıyorum ve nöbet dahil toplamda 12000 tl para hesabıma yatıyor...kamuda orta ölçekli bir müdür ile aynı parayı kazanırken hafta sonumun bile bazen olmaması, hasta ve yakınlarının bitmek doymak bilmez şiddet potansiyeli ,hukuğun ceza vermeye hevesli soğuk nefesi dahil eğitimin zorlu geçen yıllarınında yorgunluğu ile ARTIK BENDEN BU KADAR denecek ruh haline gelmiş olmanın dayanılmaz hafifliği ile ilk fırsatta bu mesleğe arkadan tekme atarak ayrılacağıma kendime söz verdim....kalıp savaşan ve bu mesleği hakkıyla yapmaya çalışan meslektaşlarıma selam olsun.....
32
Cevapla
DR.CEVDETT
DOKTOR HANIMIN İSTEĞİ ÇOK GERÇEKÇİ AMA BU İŞİ YAPACAK OLANLAR AÇISINDAN ÇOK ÜTOPİK KARŞILANACAĞI BİR GERÇEK.
19
Cevapla
Hakan
Tabip odası temsilcisinin Doktorlar için bişey istediğini gördüm ya gam yemem! Sayın başkan aday ol seni büyük başkan yapalım.
39
Cevapla
Mesleki Dayanışma
Hakan (Dr) hocam azıcık insaflı olsak ve meslek örgütü çatısı altında birleşsek emin odunki birçok sorun çözülecek. Ama biz hekimler nedense sürekli meslektaşımız ve meslek örgütünü rakip gibi görerek davranıyoruz. Tabip Odaları bulundukları tüm illerde 3 haftadır eylem etkinlik yapıyor. Ama bakıyorsun ek gösterge özlük ve ekonomik haklar için yapılan açıklamaya bile katılan hekim sayısı bir elin parmakları kadar oysa 500-1000 hekimin binlerce sağlık çalışanın olduğu hastanelerden bahsediyorum.Lütfen en azından arada bir TTB sitesine göz atın. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve tabip odaları, “Emek bizim, söz bizim” başlıklı eylem sürecinin üçüncü haftası kapsamında, hekim maaşlarında 7200 ek gösterge ve yükseltilmiş özel hizmet tazminat oranı talebiyle 3 Kasım 2021 günü birçok ilde işyerlerinde ve tabip odalarında basın açıklamaları düzenledi. https://www.ttb.org.tr/emekbizim/
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir