Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle iç içe olanlar TTB gibi önemli bir kuruluşun başına nasıl geçebiliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşuyor.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle iç içe olanlar TTB gibi önemli bir kuruluşun başına nasıl geçebiliyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin mutlaka çözmesi gereken sorunlarından birinin de meslek kuruluşlarının artık sürdürülemez hale gelmiş, çarpık yapısı olduğunu belirtti.

Barolarla ilgili sıkıntının çözümü konusunda gerçekleştirilen kanun değişikliğiyle önemli bir adım attıklarını hatırlatan Erdoğan, "Terör örgütünden birisini getirip Türk Tabipleri Birliğinin başına koyuyorlar. Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Tabipler Birliği gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor? Bunun adı, demokratik bir yaklaşım değildir. Bunun adı, terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına adeta el koyması hadisesidir." değerlendirmesinde bulundu. 

Erdoğan, hükümetin en başarılı olduğu alanlardan birisinin sağlık olduğuna işaret ederek "Bütün fiziki altyapısıyla tarihinde görmediği yatırımları gerçekleştirmiş olan bu hükümete kalkıp da hala çirkin yaklaşımlar içinde bulunmak herhalde kabul edilebilir bir şey değildir." ifadelerini kullandı. 

Şehir hastaneleri, eğitim araştırma hastaneleri ve bütün hastaneler ile çok farklı bir dönemin yaşandığını, farklı adımlar atıldığını anlatan Erdoğan, "Bunlar, buralarda yapmaları gereken görevlerini yerine getirmiyor ama saygısızlık, hakaretse bu hakareti yapıyorlar. Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Nasıl bunlardan şifa arayacağız? Teröristten bu beklenir mi? Onun için Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere diğer meslek kuruluşlarındaki sorunlar da artık tahammül edilemez seviyeye ulaşmıştır." şeklinde konuştu. 

"Çoklu Baro Sistemi'ndeki çalışmayı Türk Tabipleri Birliğinde de yapmak durumundayız"

Anayasanın 135. maddesine göre, meslek kuruluşlarının, kamu kurumu niteliğine haiz tüzel kişilikler olduğuna dikkati çeken Erdoğan, aynı anayasa maddesinde meslek kuruluşlarının, kuruluş amaçları dışında faaliyet göstermeyeceğinin yazıldığını belirtti. Amaçları dışında faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının organlarının görevine mahkeme kararıyla son verileceğinin de hükme bağlandığını aktaran Erdoğan şöyle devam etti:

"Türk Tabipleri Birliği, bunun gibi kimi meslek kuruluşları açıkça anayasaya aykırı faaliyet içindedir. Her şeyden önce bu meslek kuruluşlarının yönetimleri, söz konusu meslek mensuplarının tamamını temsil etmekten çok uzaktır. Çoklu Baro Sistemi'nde yapıldığı gibi aynı çalışmayı Türk Tabipleri Birliği ve diğer meslek odalarında da yapmak durumundayız. Cumhur İttifakı olarak da bu konuyla ilgili çalışmayı başarılı bir şekilde sürdüreceğimize inanıyorum. Uzun yıllardır küçük ama örgütlü klikler tarafından kontrol edilen bu meslek kuruluşları sadece temsilde değil uygulamada da kuruluş amaçlarından sapmışlardır. Bu kuruluşların bir kısmının yönetim organları, ideolojik sapkınlıkların veya dar grupların çıkarlarının kalesi haline dönüşmüştür. İnsanları acımasızca katletmekten ormanları yakmaya, çocukları kaçırmaktan kadınlara tecavüze kadar her melanete bulaşmış terör örgütünü savunmak, bir meslek kuruluşunun görevi olamaz. Suriye'de kendi halkını katleden zalim bir rejimi ve onunla birlikte hareket eden bir terör örgütünü yüceltmek, bir meslek kuruluşun görevi olamaz. Kendi devletinin sınırlarını, güvenlik altına almaya yönelik harekatlarını itibarsızlaştırmaya çalışmak, bir meslek kuruluşunun görevi olamaz. Vatan topraklarını kurtarma mücadelesi veren Azerbaycan devletini hedef almak, bir meslek kuruluşunun görevi olamaz." 

ttb
cumhurbaşkanı
Yorum (7)
ömer hayyam
hımmm, demek ki ..ttb başkanı doğru olmuş... demek ki özlük kazanımlar olacak...
3
Cevapla
Osman D
TTB'nin başına geçenlerin terörle gerçekten ne kadar ilgileri var? Bilmiyorum. Ancak, öyle olsun ya da olmasın, onların TTB'nin kuruluş ilkelerinin ötesinde siyasete girmiş olmalarını bile doğru bulmuyorum. Yani, bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'na katılıyorum. TTB, öncelikle hekim haklarını korumak, bu konudaki problemleri hükümete ve kamuya aktarmakla görevli olmalıdır. Onun ötesinde, tüm siyasi görüşlere ve partilere eşit mesafede durmalı, siyaset üstü olmalı, yani hiçbirinin sözcülüğünü yapmamalıdır. Bu konuda içine girdiği işgüzar tavırlar, ülkedeki hekimlerle ilgili haklı isteklere de zarar vermektedir. Diğer siyasi ve sosyal konuları dile getirecek başkaca birçok dernek ve siyasi parti vardır. Bence bu konular, onlara bırakılmalıdır. Saygılarımla.
33
Cevapla
Değersizleştirilmiş
OECD ülkelerinde çalışan hekimlere göre 2-5 kat fazla çalışan ve buna rağmen halkın gözünde değersizleştirilip her gün sözel, idari, psikolojik veya fiziksel saldırıya maruz kalan hekimlerin çoğu bu TTB yönetiminden rahatsız. Biraz düşününce insan sormadan edemiyor. AcabaTTB yönetiminden rahatsız olmalarına rağmen, gereken adımları atmayıp seçimlere katılmayarak, bu sekilde iradesini gösteren hekim topluluğunun, bilinçaltında kendini değersizleştirenlere bir protestosu mudur bu yaşananlar, ne dersiniz?
3
Cevapla
Ali Evren
Sayın Cumhurbaşkanım kesinlikle haklısınız... Bıktık artık bu TTB'nin sol radikal işgüzar hareketlerinden. Ama bizim de özlük hakları, emeklilik hakları, nöbet hakları.... Sorunlarımız çok!
13
Cevapla
Tükenmişlik sendromundaki
Tükenmişlik sendromu yaşayan hekimler, mevcut TTB yönetimini begenmese de, TTB seçimlerine katılmayıp bu grubun kazanmasına zımnen razı olarak, acaba bilinçaltlarında kendilerine yapılan idari, ruhsal, sözel ve fiziksel şiddetin intikamını mı almaya çalışıyorlar? Biliyorsunuz insan bir olayda bilinçli olarak bir şeyin olmasını istemiyor olabilir, ancak bilinçaltı kendini korumak için tam tersi şeyler yaptırabilir insana... Ve sayın admin; bu yazımda hakaret veya suçlama yok. Bir önceki yazımdaki gibi tesbit var. Lütfen beni berteraf etmeyiniz. Etmeyiniz ki bilinçaltı nelere kadir farkına varanlar olsun.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir