Medimagazin logo

Eleştirilere kulak tıkayan TTB, yüzlerce hekimi Ankara’da toplayacak

Türk Tabipleri Birliği’nin Ankara’da yüzlerce hekimi toplayacak olması, Kayseri Tabip Odası tarafından eleştirildi
Eleştirilere kulak tıkayan TTB, yüzlerce hekimi Ankara’da toplayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Tabipleri Birliği, 26-27 Eylül 2020 tarihinde Ankara’da büyük kongrenin toplanacağını ilan etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kayseri Tabip Odası  toplantıya katılmayacaklarını ilan ederek şunları söyledi:

Halen Ankara’da Covid-19 salgının çok ciddi düzeyde olduğu ve kongreye katılacak hekimlerin arasında Covid-19 hastalığı açısından risk grubunda olanların da olduğu göz önüne alınarak, yüzlerce hekimin Ankara’da bir araya getirilmesinin yanlış olduğu mevcut Türk Tabipleri Birliği yönetimine iletilmiştir. 

Buna karşın, TTB yönetimi birçok konuda olduğu gibi bu konuda da meslektaşlarımızın ve Tabip Odalarımızın itirazlarına kulak tıkamıştır. Bu kararı protesto ederek, kongreye katılmayacağımızı ilan ediyoruz.
 
Öncelikli görevi hekim haklarını savunmak olduğu halde, kendi ideolojik amaçlarını önceleyen bir anlayışla meslek odalarımızı yönetmekte olan ve bu nedenle hekimlerin köklü bir meslek kuruluşu olan Türk Tabipleri Birliği’ni siyasi tartışmaların içine çekenlere karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 
 

turk tabipleri birliği
kayseri tabip odasi
buyuk kongre
Yorum (2)
ufuk
Bence serzenişler haklı ama hayatın da bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Bu hafta sonu Ankara'da sanırım 4000 doktorun katılacağı başasistanlık sınavı var. Bu dönem sanırım topluca Ankara'ya gidilmesine gerek olmayacak bir çözümler bulmaktan başka bir yol yok. Aksi halde seçimler, atamalar vs hiç bir şey yapılamayacak hale gelecek.
13
Cevapla
Rakip Değil Meslektaşız...
Bildigim kadarı ile kongreyi belli tarih aralığında yapmak zorundasınız yasal olarak.Gerekli önlemler düşünülmüştür elbette.Örneğin geçen hafta İyi Parti genel kurulu gerekli önlemleri alarak yaptı. TTB eleştirilerine gelince arkadaşlar illerde Tabip Odası seçimi tüm üyelerin oy kullanması ile (en demokratik yöntem) yapılır.TTB genel merkez yönetimide seçim ile gelir seçim ile gider yanlış buluyorsanız aday olun.Başka bir meslek grubu yok kendi meslek örgütüne bu kadar saldıran.Gerçi başka bir meslek grubuda yok meslektaşını rakip görüp kuyusunu kazmaya çalışan.O yüzden bu gün bir uzman hekim maaşı 4.500 TL oysa mesleki dayanışma ile meslek örgütü çatısı altında birleşebilsek her şey çok farklı olacak.
37
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir