Medimagazin logo

Prof.Dr.Hasan Batırel, Avrupa Göğüs Cerrahisi Derneği Genel Sekreterliğine seçildi

Göğüs cerrahisi dalında en büyük uluslararası dernek olan Avrupa Göğüs Cerrahisi Derneğinde Genel Sekreterlik görevi için Prof. Dr. Hasan Batırel seçildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Prof.Dr.Hasan Batırel, Avrupa Göğüs Cerrahisi Derneği Genel Sekreterliğine seçildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Avrupa Göğüs Cerrahisi Derneği Genel Sekreterlik görevi için dünyanın farklı ülkelerinden 458 üyenin oyunu alan Prof. Dr. Hasan Batırel, yüzde 84 oy ile seçildi.

Bu göreve Türkiye’den seçilen ilk göğüs cerrahı olan Prof. Dr. Hasan Batırel Haziran 2020’de görevi devralacak. Önümüzdeki üç yıl boyunca Avrupa Göğüs Cerrahisi Derneği Genel Sekreterlik görevini yürütecek.

Prof. Dr. Hasan Batırel kimdir?

Marmara Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı ve Academic Hospital Hastanesi’nde görev yapmakta olan Prof. Dr. Hasan Batırel, aynı zamanda Amerikan Göğüs Cerrahisi Derneğine üye kabul edilen ilk Türk Göğüs Cerrahı oldu. 
 
Prof. Dr. Hasan Batırel, Kuzey Makedonya, Polonya, Almanya ve daha bir çok ülkede klinik ve deneysel göğüs cerrahi eğitiminde eğitici olarak yer almakta ve halihazırda 2 senedir Avrupa Göğüs Cerrahisi Derneğinin Eğitim Direktörlüğü görevini sürdürüyor. Son 4 yıldır Avrupa Göğüs Cerrahisi Okulunun da başkanlığını yapıyor.

Kapalı yemek borusu ve akciğer kanseri cerrahisinde zor ve karmaşık vakaların tedavisini üstlenen Dr.Batırel, tecrübelerini ABD ve Avrupa’daki önemli kongrelerde sundu. Prof. Batırel, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitiminden 1994 yılında mezun oldu. 1994-1999 yıllarında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Göğüs Cerrahisi ihtisası yaptı.

Asistanlık döneminde NATO bursuyla New York, ABD’ye gitti ve Dr. Mehmet Öz’ün laboratuarında çalıştı. İhtisas sonrası 1999-2001 yılları arasında Brigham and Women’s Hospital, Harvard Tıp Fakültesi, Boston’da Dr.David J. Sugarbaker ve Dr.Scott J. Swanson’ın gözetiminde klinik üst ihtisas doktoru olarak çalıştı. Videotorakoskopik ve laparoskopik cerrahi, özofagus (anti-reflü ve kanser) ve mezotelyoma cerrahisi eğitimi aldı. 2005 yılında Doçent, 2010 yılında Profesör oldu.
 

avrupa göğüs cerrahisi derneği
hasan batırel
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir