Medimagazin logo

Tabip Odası'ndan TTB'nin iş bırakma çağrısına tepki: Alet olmayacağız

Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin 15 Aralık'taki iş bırakma çağrısına ilişkin, "Konseydeki zatların ideolojik ezberlerinin tekrarı ve sendikaların taklidi niteliğinde alelacele yapılmış bir çağrıdır." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
Tabip Odası'ndan TTB'nin iş bırakma çağrısına tepki: Alet olmayacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, çalışma şartlarının ağırlığı, giderek artan sözlü ve fiziksel şiddet, mesleklerinin itibarsızlaştırılması, yerli yersiz şikayetlerle ve açılan davalarla yıpratılma ve meslektaşlar arasındaki adaletsiz gelir dağılımı gibi sorunların dağ gibi yığıldığı belirtildi.

Kayseri Tabip Odası olarak doktorların tepkilerine hak verdiklerinin ve onların sesi olup haklarını savunmakta asla çekimser kalınmayacağının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bununla birlikte, hekimlerin haklı tepkilerinin yanlış öncülerin elinde, yanlış mecralarda ve yanlış yöntemlerle yönlendirilerek sönümlenmesini büyük bir tehlike olarak görüyoruz. Hekimler tepkilerini hekimlik doğasına, saygınlığına ve vakarına uygun şekilde, sonuç alıcı etkinlikte verme kapasitesine sahiptir ve öyle vermelidir. TTB Merkez Konseyi'nin ilan etmiş olduğu 15 Aralık'taki grev çağrısı, bu konseydeki zatların ideolojik ezberlerinin tekrarı ve sendikaların taklidi niteliğinde alelacele yapılmış bir çağrıdır. Tabip Odaları ile istişare edilerek iş bırakma eylemi yapılmasına karar verilecekse bile bu haftalar öncesinden ilan edilerek, çok yoğun çalışmakta olan hekimleri ve hastaları mağdur etmeyecek şekilde planlanabilirdi."

Açıklamada, "Meslektaşlarımızı dostça uyarıyoruz, bugüne kadar hekimleri temsil sorumluluğunu asla taşıyamamış mevcut TTB Merkez Konseyi, hekimlerin yükselen tepkisini arkasına alarak bu haklı tepkiyi siyasi amaçlarına hizmet için kullanmak istemektedir ve yayınladıkları çağrının ayrıntılarında bu niyetini belli etmektedir. Kayseri Tabip Odası olarak buna alet olmayacağız." ifadelerine yer verildi.

kayseri tabip odası
ttb
grev
türk tabipleri birliği
iş bırakma çağrısı
Yorum (16)
Mesleki
Siz bu davranışınız ile kime alet oluyorsunuz? Düzenleme meclise alelacele geldi sonra onaylandı ve görülmemiş bir şekilde oy birliği ile onaylanmış maddeler iptal edildi. Siz hala konuşulacakmış haftalar öncesinden yani bu ne demek 15 Alık değil de en az bir ay sonra yapalım demek. TTB doğru yapmıştır hemen karar alıp tepki vermek gerekiyordu. Sizin dediğinizi yapsalar emin olun ki şu an haftalar sonraya bırakılır mı tepkisi yükselirdi siz de dahil. Farkında mısınız bilmem ama Ocak 2022 de hekimlerin büyük çoğunluğu ek ödeme alamayacaklar alabileler Aralık ayında aldıklarından 3 bin TL eksi alacaklar(bakınız Sağlık-Sen toplu sözleşmesi) Bir an önce hareket etmek gerekiyordu ve bu yapıldı Aralık bitmeden haklarımızı almamız lazım yoksa Ocak ayında durum vahim.
75
Cevapla
Ahmet Ahmet
TTB nin eylem kararı geç bile ama basin açıklamasında bile siyaset yapıyor halen, sağlık emekçisi, iktidar vs diye zirvaliyor. Yeter artık çıksınlar ve sadece hekimler şunları hakkediyor hakkımızı verin yoksa eylemlerimiz devam edecek desin. Partinin önemi yok kim gelse halka iyi görünmek için hekimi yok sayacak. Siyaset üstü bi şekilde eğip bükmeden sadece hekimi savunsun
1
Cevapla
Kürşad
Gayserii, ahh Gayseri! Meslek odası mısın, siyasi parti yardakcısı mi? Malum partiden MV adayı olma hamlesi değil hekimlerin onurunu koru lütfen, sizi bunun seçtiler..
15
Cevapla
Porr
Yarın bizim hastane Sakarya'da full grev kararı aldık.kayseriye selamlar.
11
Cevapla
Serhan
Kayseri tabip odasındaki zatlar siz kimin ideolojik aleti oldunuz bilelim hekimlerin olmadığı çok net..madem çok acele siz kendi boykot kararınızı uygulayında görelim Ben bugüne kadar kayseri tabip odasının hekimlerin haklarıyla ilgili bir mücadele verdiği hiç duymadım madem yukardakiler yapmadı siz yapaydiniz sizin amacınız belli tabi ideolojinizde...
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir