Medimagazin logo

Tartışmalı isim yeni TTB Başkanı mı olacak?

Hafta sonu yapılan TTB Merkez Konseyi seçimlerini Etkin Demokratik TTB Grubu kazandı. Gruptaki Şebnem Korur Fincancı'nın 2 yıl boyunca TTB Başkanı olarak görev alması bekleniyor
Tartışmalı isim yeni TTB Başkanı mı olacak?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

72. Büyük Kongresi’nin seçimlerin yapıldığı son günü, Ankara Üniversitesi Morfoloji Binası kantininde gerçekleştirildi. Seçimlere Etkin Demokratik TTB ve Bağımsız Hekimler Birliği olmak üzere iki grup katıldı.
Seçimi, “Yaşamdan, sağlık hakkından, meslek örgütümüzden vazgeçmiyoruz” diyen Etkin Demokratik TTB Grubu kazandı. Buna göre, 2020-2022 döneminde TTB yönetiminde bulunacak olan isimler şöyle:
Şebnem Korur Fincancı, Çiğdem Aslan, İbrahim Akkurt, Alican Bahadır, Vedat Bulut, Deniz Erdoğdu, Kazım Doğan Eroğulları, Meltem Günbeği, Onur Naci Karahancı, Ali İhsan Ökten, Halis Yerlikaya.
TTB Yüksek Onur Kurulu: Sezai Berber, Naki Bulut, Şeyhmus Gökalp, Taner Gören, Yıldıray Orhon, Ömer Özkan Özdemir, Hafize Öztürk Türkmen, Irmak Saraç, Lale Tırtıl.
TTB Denetleme Kurulu: Filiz Ak Azar, Fırat Erkmen, Nilay Etiler Lordoğlu.
TTB Merkez Konseyi görev dağılımını mazbatalarını almalarının ardından yapacak.

Yeni görev dağılımında Şebnem Korur Fincancı'nın 2 yıl TTB Başkanı olarak görev alması bekleniyor. Dr.Fincancı, geçmişte oldukça tartışılan açıklamalara imza atan bir isim olarak biliniyor.


Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Başkanı volarak da görev yapan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, PKK propagandası yaptığı için kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla 2016 yılının Mayıs ayında başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılması nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 20 Haziran 2016 günü İstanbul Adliyesi’nde ifade vermesinin ardından “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Mahkeme gerekçe olarak, "üç kişinin gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihlerde yayımlanan haber içerikleri ve görsellerde silahlı terör örgütü PKK/KCK veya bu örgüte bağlı alt yapılanmaların propagandası mahiyetinde yazılar yazıldığı, örgüt adına suç işleyen, güvenlik güçleriyle çatışan kişilerin övüldüğünün anlaşıldığı" belirtmişti. 30 Haziran 2016'da Şebnem Korur Fincancı  cezaevinden tahliye edildi.

 

 

ttb
sebnem korur fincanci
Yorum (17)
Gonul
Terörist başına özgürlük diyen biri hümanist olamaz. Beni de temsil edemezsiniz. Eğer siz olursanız TTB den benim gibi düşünenleri istifaya davet ediyorum. Ben yarın istifa dilekçemi gönderiyorum.
0
Cevapla
Nazmi gök
Sarı sendikalar gibi sarı dergi olmayı seçmişsiniz,ne kadar sürer bilmiyorum ama ortam değişince daha önce sizlere destek olanların yüzde doksanının desteğini çekeceğinden emin olabilirsiniz.son senelerde çok olay hayal kırıklığı yarattı.kimin ne olduğu ve ne olacağı belli olmuyor.Ne oldum değil ne olacağım de..diye bir söz var ne kadar doğru bir sözmüş.
2
Cevapla
Hasan Akdemir
Kes şer naxwaze, lê gelê me naxwaze ku kujerên zarokan bêne birûmet kirin. Türkçe yazdık önemsemediler.
14
Cevapla
memedim
TABELADAKİ YAZIYA BAK,KLASİK KAFİR MÜŞRİK TAYFASININ RESMİ GÖRÜNTÜSÜ: KLASİK TERÖRİST OL,TERÖRLE DEVLETE MİLLETE BEDEL ÖDET,İNSAN HAKLARI,BARIŞ DEMOKRASİ HALKLARIN KARDEŞLİĞİ MUHABBETİ... Lafa bak barış talebiymiş,neyin barışı kimle barış.Bu ülke vatandaşıyım diyormusun? o zaman vatandaş gibi yaşarsın,hangi kan meşreb devlettensinki devlet ile barış anlaşma muhabbeti yapıyorsun?ŞAŞIYORMUYUZ HAYIR,ÇÜNKÜ SİZİN VARLIĞINIZIN SEBEBİBİNİ BİLİYORUZ,ÖTEDEN BERİ NEYİN DEVAMI OLDUĞUNUZU...Sizden öteden beri oldu olacak SİZDEN SONRADA AZALARAKTA OLSA OLACAK ,çünkü lut kavmindede vardınız,nemrut dönemindede ,ebu cehil zamanındada...sizden olacak...sizin ciğerinizi bu millet biliyor...bu saatten sonra uyarı yok...kırk yıldır katleden,bu ülkede yaşayan ,bomba koyan ama rahatlıkla ülkede herşey olup bu ülkede yaşayan, askere polise saldıran bu ülkede yaşayan ,devlet düzenini bozacak sokak eylemleri yapan bu ülkede yaşayan , buna musamaha öylemi...? SİZİ YERYÜZÜNDEN SİLMEYEN NAMUSSUZDUR,ŞEREFSİZDİR...SENİN MEŞREBİNE,NİYETİNE HALİNE,MENSUP OLDUĞUN ZİHNİYETİN AMACINA KARŞILIK ,ÜLKENİN ŞEHİT MEZARLIĞI YAPILMASININ,YETİMLERİN,DULLARIN,BABA HASRETİ ÇEKEN EVLATLARIN BU ÖDETTİĞİNİZ BEDELLERİN ÜSTÜNE BİRDE BU VATANDA YAŞA ALENEN NE OLDUĞUN BELLİ OLSUN SONRA BARIŞ İNSAN HAKLARI FALAN....TANINACAK hak olarak TEK BİŞEY BU DURUMDA SİZİ YERYÜZÜNDEN SİLMEK.BUNU SLOGAN ZANNETMEYİN.HAKEDİŞİNİZ BU ,YOK OLMANIZ...TEK KARŞILIK,TEK CEVAP,TEK YAPILMASI GEREKEN,YERYÜZÜNDE SİZİN TÜRÜNÜZDEN VARLIK OLMAMASI...ÇÜNKÜ BUNUN BÖYLE OLDUĞU SONUCUNA,BAŞKA METODA BAŞVURMAYA GEREK OLMADIĞINA, YILLARDIR DENEYE DENEYE HER YOLA BAŞVURA BAŞVURA BUNA RAĞMEN DURUM ORTADA OLA OLA BU SONUCA VARILDI.
6
Cevapla
VATAN
ŞEMDİN SAKIK BEYANATLARI İLE DEVLETİ YARGILATIP DEVLETİ FAİLİ MEÇHULCÜ YAPIP ÇÖZÜM MÖZÜM MUHABBETİ YAPAN BUNLARI TEMİZLEYECEK.ELİNDE MİKROFON HER PİSLİĞE BULAŞIPTA BEDELİ MİLLETE ÖDETEMEZSİN.TEMİZLE yeceksin bunları...işini yap hesabınıda ver.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir