Medimagazin logo

TTB grev kararı: Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacak

TBMM Genel Kurulu’nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine Türk Tabipleri Birliği (TTB) grev karar aldı. 15 Aralık Çarşamba günü grev yapacaklarını duyuran TTB, "Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacaktır" açıklamasında bulundu.
Kaynak: cumhuriyet.com.tr
TTB grev kararı: Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda hekim ve diş hekimlerinin özlük haklarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenleme teklif geri çekildi.


Hekimlere ücret artışı sağlayan maddeler çıkartıldı


Sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren ve komisyona geri çekilen ilgili maddeleri yeniden görüşerek, söz konusu maddelerin tekliften düşürülmesine karar verildi.

AKP milletvekillerinin önergesiyle tekliften çıkarılan maddeler, değerlendirilmesi ve kapsamının genişletilmesi amacıyla TBMM Sağlık Komisyonu’na havale edildi.

"Sakın geri adım atmayın" uyarısında bulunulmuştu

Gün içerisinde “Sakın geri atmayın” uyarılarında bulunan TTB, yaşanan gelişmeler üzerine grev kararı aldığını duyurdu. TTB, kararını şu ifadelerle duyurdu:

“Şimdi G(ö)REV zamanı 15 Aralık Çarşamba günü tam gün G(ö)REV'deyiz. Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacaktır. “

Konuyla ilgili 13 Aralık Pazartesi günü TTB Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.

türk tabipleri birliği
grev
sağlık çalışanları
özlük hakları
hekim
doktor
Yorum (21)
Dr.Hakan
HEKIMSEN de grevde olacak
39
Cevapla
Efgan Korgal
TTB artışın karşısında açıklama yaptı, şimdi de göstermelik grev kararı alıyor.Olmasanız daha iyi.Siz varken düşmana ihtiyaç yok.
35
Cevapla
AS
TÜM DOKTORLAR GEÇEK ANLAMDA İNANIP, GREVE GİTSE HATTA YARISI BİLE DESTEK VERSE ÜLKEDE BU GÜCÜN KARŞISINDA KİMSE DURAMAZ.....
3
Cevapla
Mustafa Serdar
Ttb ini anlamak mümkün değil zam açıklanır açıklanmaz hemen itiraz geldi,saglık sen den önce itiraz etti daha 3 sene önce emekli uzman dr emekli başçavuş kadar maaş alırken bu kadar ses çıkarmadı ttb öncelikle dr ların haklarını savunmalıdır Grev kararı doğrudur.
0
Cevapla
dr.hesap uzmanı
UZMAN DOKTOR MAAŞI 427 DOLARA GERİLEDİ, GEÇ KALMADINIZ MI? AVRUPADAKİ ASGARİ ÜCRETLİ İŞÇİLERİN ALDIKLARI MAAŞIN DÖRTDE BİRİ...SEVİNİN SENDİKALAR...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir