Medimagazin logo

TTB’den 'HPV aşıları ulusal aşı takvimine eklensin' çağrısı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı'na ilettiği talebinde DSÖ tarafından rahim ağzı kanserine karşı uygulanan stratejinin ülkemizde de uygulanmasını ve HPV aşılarının ulusal aşı takvimine eklenmesini istedi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
TTB’den 'HPV aşıları ulusal aşı takvimine eklensin' çağrısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEİMAGAZİN - Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığına gönderdiği 19 Ekim tarihli yazısında Human Papilloma Virus (HPV) aşılarının ulusal aşı takvimine eklenmesi talebinde bulundu.

Her yıl 14 milyon kişi enfekte oluyor

Rahim ağzı kanserinin önlenebilir ve erken tanı ile tedavi edilebilirliğine vurgu yapan TTB, her yıl 14 milyon kişinin HPV ile enfekte olduğunu, rahim ağzı kanserinin dünyada kadın kanserleri arasında dördüncü sırada yer aldığını ve bu durumun önüne aşı ve tarama ile geçilebileceğini ifade etti.

"DSÖ'nün stratejisi de ülkemizde de uygulansın"

TTB, Dünya Sağlık Örgütü tarafından uygulanan ve 2030 yılına kadar 15 yaş ve altı kız çocuklarının yüzde 90’ının aşılanması, 35 yaşına kadar olan kadınların taranması ve bunun 45 yaşında tekrarlanmasına dayanan stratejinin ülkemizde de uygulanmasını talep etti.

Yazıda, yürütülen ulusal taramanın yanı sıra HPV aşılarının ücretsiz olarak ulusal aşı takvimine eklenmesi ile önlenebilir hastalıkların engellenebileceği dile getirildi.

ttb
hpv aşıları
dsö
rahim ağzı kanseri
ulusal aşı takvimi
Yorum (2)
ertuğrul
ttb halk sağlığıyla da ilgileniyor mu ?
3
Cevapla
Ali Kızılates
TTB ye katılıyorum. Önerim ise aşının erkek yaş grubuna uygulanmalıdır. Virüsü erkekden kapmıyor mu? Erkeğin aşılanması ile bulaş önlenir hemde erkek de olabilecek kanser riski de önlenmiş olur
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir