Medimagazin logo

TTB'den muayene süresine protesto: 5 dakikada hekimlik yapılmaz

Türk Tabipleri Birliği, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin 5 dakikada bir randevu verecek şekilde düzenlenmesini protesto etti.
Kaynak: DHA - Hasan Yıldırım - Özgür Eren
TTB'den muayene süresine protesto: 5 dakikada hekimlik yapılmaz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Tabipleri Birliği İstanbul Tabip Odası, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)'nin hasta randevularını 5 dakikada bir verecek şekilde düzenlenmesini ve 5 dakikaya düşürülen hasta muayene süresini Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptıkları alkışlı eylemle protesto etti. '5 dakikada hekimlik yapılamaz' yazılı pankart açan grup adına açıklamayı İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç yaptı.

Kılıç, "Muayene için yeterli zaman tanımamak, hekim hasta ilişkilerini birkaç dakikaya  sığdırmak hekimlik meslek etiği ilkelerimiz açısından  kabul edilemez ve meslek özerkliğimize yönelik bilinçli bir saldırıdır. Bu uygulama daha çok istifa, daha çok hekim göçü, daha çok hastalık, daha çok sağlıksızlık, daha çok sağlıkta şiddet getirir. Halk sağlığını ve sağlık çalışanlarının sağlığını tehdit eden bu uygulamalardan hızla vazgeçilmelidir" dedi.

türk tabipleri birliği
i̇stanbul tabip odası
mhrs
randevu
Yorum (3)
Orhan
Çözüm 5 dakikada hastaya bakmamaktır. Böyle 5 dakikada hasta bakılmaz diye açıklama yaparken hekimlerin çoğu bu hastalara bakarsa yarın 3 dakikaya da düşürürler.
8
Cevapla
ömer hayyam
vatandaş 5 dk yı bırak 5 saniyeye razı... yeter ki para vermesin... işte değişmesi gereken bu !
7
Cevapla
Dr.Cevdett
NE 5 DAKİKASI ARKADAŞLAR, YÖNETİCİLER HİÇ BİR HASTA GERİ DÖNMESİN İSTERLER. O HASTAYA BAKAN DOKTORUN CANI ÇIKSA DA DERT EDİNMEZLER. 70-80-90 FARKETMEZ YANİ...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir