Medimagazin logo

TTB'den sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammının arttırılması konulu kanun teklifi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından hazırlanan pandemi boyunca sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammı süresinin artırılmasına yönelik kanun teklifi TBMM'ye gönderildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
TTB'den sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammının arttırılması konulu kanun teklifi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammı süresinin artırılmasına yönelik kanun teklifi hazırlandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve TBMM’de yer alan grup başkanlıklarına gönderilen kanun teklifinde fiili hizmet zammının artırılması talep edildi.

Sağlık çalışanlarının yaptıkları işin niteliği, çalışma süreleri ve çalışma ortamlarından dolayı pek çok mesleğe göre daha fazla yıprandığının belirtildiği yazıda, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nün “sağlık çalışanlarının korunması” yönündeki açıklamalarına dikkat çekildi.

Türkiye’de 5510 sayılı Kanun uyarınca sağlık çalışanlarına her 360 iş günü için 60 gün fiili hizmet zammı verildiğinin hatırlatıldığı yazıda, sağlık çalışanlarının pandemi koşullarında büyük risk altında çalıştıkları belirtilirken salgın süresince sağlık çalışanlarına uygulanan fiili hizmet zammının artırılması teklif edildi.

Kanun teklifinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

türk tabipleri birliği
kanun teklifi
fiili hizmet zammı
tbmm
Yorum (3)
Aile Hekimi
25 yıllık hekimim.Fiili hizmet zammının bana bir gün bile faydası olmadı.Yararlanabilmem için yasanın çıktığı tarihten sonra 12.5 yıl çalışırsam 1 yıl faydalanacakmışım.Bir gün bile yararlanamadığım şeyin zammı ne ola ki.Bu bir şaka ya da aklımızla dalga geçmek olsa gerek...
47
Cevapla
ahmet gül
polısın imamın ek göstergesi 3600 olacak hekimin ki 3600 zaten bizimki ne olacak
4
Cevapla
dr.hesap uzmanı
Bu konu sağlık çalışanları için önemli bir konudur. Ancak, geçmişe dönük olarak da işlemeli yoksa hiç anlamı olmaz bizler için. Genel bir ifade ile tüm sağlık çalışanları mevcut emeklilik hakediş tarihinden itibaren 5 yıl önce erken emekli olabilir denilebilirdi. O zaman bu hak herkesi kapsardı. Ama bu konudan daha da önemli, daha doğrusu en önemli özlük hakkı sorunumuz sabit ek ödemelerin döner sermaye gelirlerinden değil merkez bütçeden ödenmesinin sağlanması ve emekli maaşlarımıza yansıtılması meselesidir. Bu konu devlet hastanelerin ayakta kalabilmesi için de önemlidir. Tüm sendikaların, odaların ve sağlık meslek örgütlerinin birincil talebi bu konu olmalıdır. Bunu başarmadan, sağlıkçıların özlük haklarında düzelme olmaz.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir