Medimagazin logo

TTB’ye çoklu baro modeli: AK Parti hukukçuları çalışıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Tabibleri Birliği’nin yapısının değiştirilmesi gerektiğini söylemesinin ardından AK Parti’nin hukukçuları harekete geçti. Türkiye Barolar Birliği düzenlemeleri emsal alınacak. Düzenleme ile kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarının üye sayısına bakılarak o ilde ikinci bir odanın kurulmasının önü açılacak.
Kaynak: Yeni Şafak
TTB’ye çoklu baro modeli: AK Parti hukukçuları çalışıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AK Parti’nin hukukçu kurmayları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türk Tabipleri Birliği (TTB) başta olmak üzere meslek odalarıyla ilgili verdiği yeni düzenleme sinyalinden sonra çalışmaya başladı. Türkiye Barolar Birliği düzenlemesi sırasında diğer meslek odalarıyla ilgili çalışmalar da raftan indirilecek.

İKİ ÖRNEK DÜZENLEME

Buna göre, kamu kuruluşu niteliği taşıyan meslek örgütlerini kapsayacak genel bir düzenleme yapılacak. Daha önce AK Parti tarafından yapılan Turist Rehberleri Odası ve Türkiye Barolar Birliği düzenlemeleri bu kapsamda emsal olarak alınacak. Yapılacak düzenleme ile kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarının üye sayısına bakılarak o ilde ikinci bir odanın kurulmasının önü açılacak. Meslek mensupları kurulan odalar arasında tercih yaparak istedikleri odaya kayıtlarını yaptırabilecek. Bir kişi sadece bir odaya kayıtlı olacak.

ÜYE SAYISI KADAR TEMSİL

Kurulan odalar üye sayıları oranında meslek odasının merkez birliğinde temsil edilecek. Bu odaların genel kurulunda belirlenen delegeler, meslek odasının merkez yönetiminin oluşturulmasında söz sahibi olacak. AK Parti kurmayları düzenlemeyi hazırlarken, daha önce yapılan Turist Rehberleri Odası ve Türkiye Barolar Birliği düzenlemeleriyle ilgili CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı başvurular ve AYM’nin kararlarını da göz önünde bulunduracak. Çalışma, Meclis’in bütçe maratonundan sonra hazır hale gelecek.

turk tabipleri birligi
ak parti
turkiye barolar birligi
Yorum (3)
Muhiddin Göç
Tabib ler odasını 10 bölseniz umrumda değil. 35 yılda tabibler odasına birkere yolum düşmedi. Ben 20 dk. da hasta bakmak istiyorum. Performans tutturacağım diye meslektaşlarımın düştüğü hallere acıyorum. Performansın kaldırılmasını istiyorum. İdareci atamalarında liyakat istiyorum. Bize bir devlet memurunun parti binasında görülmesi memuriyetten atılma sebebidir diye öğretilmişti.İyi işler (sigarayı bıraktırma uygulamaları, anne sütü teşviği gibi) için teşekkür ederim ama herkesin birbirine saygısı olsun. Sağlıkta beni olumsuz etkileyen gelişmeleri tabibler odası yapmadı. Bu memleket sadece siyaset yapanların değil. Odaların sayısını arttırmak veya kapatmak işleri daha iyi yapmaz.
12
Cevapla
Garip
Hekimlik hayatımın hangi noktasında TTB bana dokundu? Pratisyenken , ayrı ezildim.Asistanken ve uzmanken.Ttb siyasi tavrının keşke onda birini bizler için gösterebilir idi. Egerki yeni kurulacak birlik bir kaç somut başarı kazansın TTb yi ezer geçer.Kisacasi TTB varlığınla mutlu etmedin ki senin için uzuleyim
10
Cevapla
Anlayan Sezer
gereksiz-ezbere-baskıcı bir tıp eğitimi yaktı bizi, ardından zorunlu-sorunlu dönemler. derin bürokrasinin örgütü (TTB) ye zorunlu olmadan hakkımızı ve hakkı savunalım. Etik, etik, etik
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir