Medimagazin logo

TTB'ye tepki gösterdi, Tabip Odası üyeliğinden istifa etti

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, Ordu Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ordu Tabipler Odası üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.
TTB'ye tepki gösterdi, Tabip Odası üyeliğinden istifa etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ORDU-Prof. Dr. Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2020 yılı temmuz ayında yapılan Ordu Tabipler Odası seçimlerinin ardından, Ordu Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiğini kaydetti. 

Daha önce üç dönem Ordu Tabipler Odası Başkanlığı, bir dönem Ordu Tabipler Odası Genel Sekreterliği ve üç dönem Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Delegeliği görevlerinde bulunduğunu anımsatan Enginyurt, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’deki tabip odalarının delegelerinin tercihi sonucunda Türkiye Cumhuriyeti hekimlerini temsil etmek üzere seçilen Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanlığına terör örgütü PKK propagandası yapmaktan ceza alan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın seçilmesi kabul edilemez. Tabipler Odası gibi saygın bir meslek odası bu kişilere emanet edilemez, bu durumu kabul etmek mümkün değildir ve meslek kurumumuzun başında bulunan ve gururla taşıdığımız Türk kelimesi ile bağdaşmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ekim 2020 tarihindeki açıklamasında da belirttiği gibi bu olay, terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına el koyması hadisesidir. Bu şekilde yönetilen bir meslek odasının yönetim kurulunda bulunmak istemiyorum. Bu nedenlerle Ordu Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyeliğinden ve Ordu Tabipler Odası üyeliğinden istifa ediyorum."

ordu tabipler odasi
prof. dr. özgür enginyurt
ttb
Yorum (13)
Hasan Akdemir
Bu kardeşimiz Tabip Odasından istifa edebiliyor ama özelde çalışan bir ırgat olarak ben edemiyorum. Hiç bir şeyimizde bir standart, öngörü olmadığından dolayı aynı çukurda debelenip duruyoruz. 06.06.2016 da BİMER başvurumda , tabip odasının meslek örgütü gibi değil terörist destekçisi gibi çalıştığını ve tabip odalarına üyelik zorunluluğunun kaldırılmasını istemiştim.Cevap: bunun için meclise gelip kanun teklifi verin olmuştu. Aradan 4 yıl 4 ay 9 gün geçmiş , birileri onca yetkisine rağmen hala bıraktığım yerde.
52
Cevapla
Orkun Söylemez
Tercih siyasi. Yorum siyasi.Aynı hekimden pandemi sürecinin yönetilmesiyle, sağlık politikalarıyla vevsağlık politikakarınınersonellerinin sorunlariyıyla ilgili düşüncelerini alsak ne iyi olurdu.Bana bu açıklamalar hiç samimi gelmiyor. Belli ki sayın hekimin siyasilerden bir beklentisi var beni görün demek istiyor. Yoksa TTB herkes elestirebilir ama eleştirenler onu terörize ederek suçluyor."Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi" ile başlayan cümle ne oluyor. Üzüldüğüm nokta bir hekimin kendini düşürdüğü durum.
43
Cevapla
Abdullah
Açıkcası bu ''beni görün'' demek. Dün C.Başkanının açıklamasından sonra alternatif tabip odası için bu arkadaşımız bu işe önderlik etmek için soyunacak gibi.
16
Cevapla
boş kap
masumiyet karinesi var...detayları bilmiyorum...ttb başkanınıda tanımam, ceza almışsa bedelini ödemiş konu kapanmış. halen hekim ise 1219 sayılı kanuna aykırılık yok demektit. sorun nerde. kadın 1 laf söyledi diye hepmi batsın, sürekli , ölene kafar suçlumu........bu kadar tantana ve trollük olduğuna göre doğru kişiymiş...
10
Cevapla
kimseye güvenim kalmadı
sayın meslekdaşımın bu derece refleksini siyasileri de eleştirerek yapmasını beklerdim, tahminimce ben buradayım mesajı vermek istiyor
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir