Medimagazin logo

Üroonkoloji Araştırma Ödülleri sahiplerini buldu

Klinik Bilimler alanında Dr. Serdar Çelik‘in projesi ödüle layık görülürken, Temel Bilimler alanında Dr. Kemal Sami Korkmaz'ın projesi en başarılı proje seçildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Üroonkoloji Araştırma Ödülleri sahiplerini buldu
Serdar Çelik - Güven Aslan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Üroonkoloji Derneği tarafından düzenlenen ve AstraZeneca'nın koşulsuz destekleriyle gerçekleştirilen Üroonkoloji Araştırma Ödülleri sahiplerini buldu. Genç araştırmacıların Klinik Bilimler ve Temel Bilimler olmak üzere iki kategoride, son iki yılda tamamlanan projeleri ile katıldıkları yarışmada, dernek tarafından oluşturulan bağımsız komite, özgün değer, bilimsel ve akademik çıktılar temel alınarak en iyi iki projeyi belirledi.

Klinik Bilimler dalında ödülü “Türkiye Popülasyonunda Radikal Prostatektomi Sonrası Cerrahi Sınır Pozitifliğini Etkileyen Faktörler” çalışmasıyla Dr. Serdar Çelik alırken, Dr. Kemal Sami Korkmaz, “HN1, Prostat Kanseri Hücrelerinde Sentrozomları Düzenlemek İçin γ-tubulin ile Etkileşime Girer” başlıklı çalışmasıyla Temel Bilimler kategorisinde ödülün sahibi oldu. Genç araştırmacılara ödülleri, 15. Üroonkoloji Kongresi'nde takdim edildi.

Üroonkoloji Araştırma Ödülleri hakkında açıklamalarda bulunan Türk Üroonkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Güven Aslan, şunları söyledi: “Türk Üroonkoloji Derneği'nin amacı, ulusal, uluslararası ilgili kurum ve derneklerle iletişimi artırarak, çalışmalar tasarlayıp gerçekleştirerek, eğitsel yayınlar hazırlayarak ve bilimsel toplantılar düzenleyerek ürolojik onkoloji alanında geniş kitlelere ışık tutabilecek uluslararası ölçekte çağdaş, saygıdeğer ve önde gelen bir kurum olmaktır. Bu amaç doğrultusunda derneğimiz, üroonkoloji alanında hizmet veren genç hekimlerin bilimsel motivasyonunu artırmak üzere, bağımsız bilimsel komite tarafından en başarılı bulunan biri Klinik Bilimler, biri Temel Bilimler olmak üzere iki projenin sahibine daha sonraki çalışmalarına katkı amacıyla bilimsel eğitim desteği vermeyi amaçlamıştır."

Dernek Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sinan Sözen ise düşüncelerini şöyle paylaştı: “2005 yılından beri genç araştırmacıların teşvik edilmesini sağlayan, derneğimizin bilimsel kimliğini ön plana çıkaran bu ödüllerin birçok üroonkoloğun kariyerinde önemli bir yeri vardır. Gelenekselleşmiş bu program ile genç araştırmacıların yüksek bilimsel değerli çıktılar üretmesini sağlıyoruz.”

 

 

üroonkoloji araştırma ödülleri
dr. serdar çelik
proje
ödül
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir