Medimagazin logo

Üyesi olduğu Bursa Tabipler Odasından 14 Mart Tıp Bayramı'nda icra tebligatı geldi

Bursa’da özel bir hastanede çalışan göz doktoru Üzeyir Özlük’e, 14 Mart Tıp Bayramı’nda, Bursa Tabipler Odası’ndan üyelik aidatlarını ödemediği için icra tebligatı gönderildi. Sosyal medya hesabından tebligatın fotoğrafını paylaşan Dr. Özlük, "Oda benim görüşlerimi yansıtmıyor. Özel hastanelerde çalışan hekimlerin, üye olma zorunluluğu kaldırılmalı" dedi. Bursa Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan ise üyeliğin yasal zorunluluk olduğunu bildirdi
Kaynak: DHA
Üyesi olduğu Bursa Tabipler Odasından 14 Mart Tıp Bayramı'nda icra tebligatı geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Özel bir hastanede görev yapan göz doktoru Op. Dr. Üzeyir Özlük, üyesi olduğu Bursa Tabipler Odası’na yıllık aidatlarını yatırmadı. Bursa Tabipler Odası da faiz ve masraflar hariç toplam 1129,37 TL aidat için icra takibi başlattı. 14 Mart Tıp Bayramı’nda gönderilen tebligat, Dr. Türkkan'ın çalıştığı hastanenin yönetimi tarafından teslim alındı. Tebligatın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Özlük, “Oda’nın son yıllarda yaptığı açıklamalar benim düşüncemi yansıtmıyor. Ancak hastanede çalışabilmek için Oda'ya mecburen üye oldum ve çıkamıyorum.” dedi.

‘ÜYELİK GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE OLMALI’

Tabipler Odası’na isteğe bağlı üyelik sisteminin getirilmesini savunun Dr. Özlük, DHA'ya yaptığı açıklamada, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Özelde çalışan bütün hekimler, yasa gereği Tabipler Odası’na üye olma mecburiyetinde. Dolayısıyla ben de üyeyim. Son birkaç yıldır, belli sebeplerle aidatımı ödeyemedim. Tabipler Odası bizimle iletişime geçebilirdi. Pandemi ve ‘14 Mart Tıp Bayramı’ gibi özel kabul ettiğimiz süreçlerde haciz işlemi bize ulaştı. Hastane yönetimi bildirdi. Sosyal medya hesabımda bunu paylaşma ihtiyacı duydum. TabiplerOdası'na ‘üye olma’ şartı kamuda çalışan hekimlerimize yok. Özel hastanelerde doktorlar, çalışabilmek için üye olmak zorunda. Üyeliğin gönüllülük esasına göre yapılması gerektiğini düşünüyorum.” 

‘TIBBİ KONULARLA İLGİLENİLMELİ’

Tabipler Odası'nın mesleki sorunların dışında kalan konularla ilgilendiğini iddia eden Dr. Özlük, “Hekimlerin özlük hakları gündeme getirilmeli. Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için çalışma yapılmalı. Haklarımı savunmadıklarını düşünüyorum. Mesleğimizi yapabilmek için üyelik mecburiyetinin kaldırılmasını savunuyorum. Üyelik, gönüllülük esasına göre olmalı.” dedi.

‘KANUNİ ZORUNLULUK NEDENİYLE ÖDEYECEĞİM’

Dr. Özlük, aidat borcunu icra kararının kaldırılması için mecburen ödeyeceğini vurgulayarak, “Tabipler Odası’na hekimler olarak sahip çıkmamız gerekir. Ancak Tabipler Odası’nın da genel politika dışında bizim haklarımızı savunması gerekir. O zaman meslek kuruluşumun yanında olurum. Kanunen borcu ödeyeceğim. Ancak kamuda ve özel hastanede çalışan doktorların meslek odası üyeliği konusunda eşit şartlarda olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘AİDAT ÖDEMEK YASAL ZORUNLULUK’

Bursa Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada aidat ödemenin yasal zorunluluk olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Tabipler Odası’nın ‘aidatı almıyorum’, doktorların da ‘vermiyorum’ deme hakkı yok. Aidatını ödemeyen doktorlara defalarca posta, telefon ve dijital iletişim araçları ile ulaşılıyor. Yılda aidatını ödemeyen bir doktor 8 defa uyarılıyor ve bilgi veriliyor. Uzun süre borcunu ödemeyen doktorlar için de avukatlar devreye giriyor. 14 Mart Tıp Bayramı’nda doktora giden haciz tebligatının kasıtlı olduğunu asla düşünmüyorum. Özel hastanelerde çalışan doktorlardan yıllık 520 TL, kamuda çalışanlardan ise 320 TL üye aidatı almak zorundayız. Odaya kayıt yaptırmak da yasalarla zorunlu bir durum. Bizler, hekim arkadaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışması, özlük haklarının düzeltilmesi için mücadele veriyoruz.”   

bursa tabipler odasi
aidat
haciz
Yorum (16)
Dr.Cevdett
EL İNSAF!!! 14 MART SÜRPRİZİ!!! Hangi çağda yaşıyoruz, meslek odasına üye olma zorunluluğu kaldırılmalı. Ek ödemeler pek çok yerde artık ödenemez durumda. Hekim arkadaşlar branşlarında tek değilse ve hasta yatersizliğinden dolayı puan üretemiyorlarsa, sabit ek ödemeyi aşacak puan üretemedikleri zaman 0 tl(SIFIR) ek ödeme alıyorlar. Yani hiç ek ödeme alamıyorlar. Yönetmelik böyle diyormuş. EN AZINDAN BU DURUMDA OLAN ARKADAŞLARA ORTALAMANIN %80'İ ORANINDA ÖDEME YAPILMALI. Moral ve motivasyon kaybına sebep olan bu duruma bakanlığımız acil çözüm üretmeli.
13
Cevapla
uzman dr
Yıllık kişi başı 520 tl aidat olmamalı. Başka hangi meslekte var bu kadar yüksek ve zorunlu aidat çok merak ediyorum. Makul bir rakam olmalı (200-300 tl gibi). Zorlama olması da ayrı bir konu. Mesela TUS sınavı da uygulanan en yüksek ücretli sınav. Dr olunca bize herşeyin en pahalısı uygun görülüyor demekki.
12
Cevapla
vatandaş rıza
Aidatlarını ödememişsin.Neyin itirazını yapıyorsun.Meslek kuruluşları üye aidatları ile var olur.Ve üye aidatı ödemek meslek birliklerinde üyeler için hukuki yükümlülüktür.Yani hem aidat ödeme hem de marifet gibi Tabibler odası hukuki yollara başvurdu diye veryansın et.Yaşadığın site-apartmanda yönetici benim görüşlerimi yansıtmıyor katılmak istemiyorum site giderlerine -aidatlara diyebiliyor musun ???
18
Cevapla
Uzman dr
Devlet Hastanesi dr larına mecbur olmayan ancak özel Hastane dr larına mecbur tutulan bu üyelik ve bu uygulama saçmalıktır..ya herkese mecbur olmalı ki böylece aidat da düşer..ya da kimse mecbur edilmemeli..apartman örneği vermiş bir arkadaş; apartmanda sadece özel sektör dr ları aidat a mecbur bırakılıyor ve ödüyor arkadaşım! Üyelerin büyük çoğunluğu özel Hastane dr ları...
14
Cevapla
Port
Senin görüşlerini şoförler odası temsil ediyor diye oraya ver parayı.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir