Medimagazin logo

Uzman doktorun sosyal medya linç edilmesine TJOD'tan kınama!

Ağrı'da bir kadım doğum uzmanına yönelik sosyal medyada yapılan ırkçı tepki, uzmanlık derneği tarafından kınandı
Uzman doktorun sosyal medya linç edilmesine TJOD'tan kınama!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Ağrı’da Doğubeyazıt Devlet Hastanesin'de meydana gelen bebek ölümünden sonra kadın doğum uzmanına yönelik sosyal medyada linç girişimi başlatıldı.

Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasının yeni çıktığı ama uygulamadan uzak durulan dönemde Doğubeyazıt Devlet Hastanesin'den gelen "yardım edin" çığlığına yönelik Sağlık Bakanlığının sesssizliği sürerken, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Bebek ölümüyle ilgili yaaşanan üzücü hadiseden dolayı aileye başsağlığı dileyen Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği  açıklamada şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde Ağrı Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’nde bir meslektaşımızın takibi altındaki bir anne adayının doğum sürecinde yaşamış olduğu üzücü bebek vefatı sonrasında şahsı adına çeşitli sosyal alanlarda şiddete yönlendirici, küfür içerikli ve özellikle etnik ayrımcılığı kaşıyacak şekilde meslektaşımızı tehdit eden paylaşımların yapıldığı izlenmiştir.

Yaşadığımız  pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının kendi sağlıkları pahasına emek verdiği bir ortamda hizmetlerinde din, dil ve ırk farkı gözetmeleri ile ilgili olumsuz bir itham asla kabul edilemez.             

Sağlık gibi çok kritik bir hizmetin, pandemi yaşanan çok kritik bir dönemde, siyaset malzemesi yapılmasını, sağlık çalışanlarının siyasi emeller uğruna hedef haline getirilmesini de şiddetle kınıyoruz. Irkçılığın her türlüsüne karşı, ihtiyacı olan herkes için görevimizin başındayız."

                                                     

                                                   

agr
ogubeyazit devlet hastanesi
turk jinekoloji ve obstetrik dernegi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir