Medimagazin logo

65 yaşını doldurup 72 yaşına kadar görev yapmak isteyen hekimler için talep toplanacak

65 yaşını geçmiş olup, 72 yaşına kadar görev yapmak isteyen tabip ve uzman tabipler için yapılacak açıktan atama kurası planlamasında kullanılmak üzere 20 -26 Eylül tarihleri arasında talep toplanacak
Kaynak: MEDİMAGAZİN
65 yaşını doldurup 72 yaşına kadar görev yapmak isteyen hekimler için talep toplanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde yapılan yazılı açıklamada 65 yaşını geçmiş olup, 72 yaşına kadar görev yapmak isteyen tabip ve uzman tabipler için yapılacak atama kurasına 20-26 Eylül arasında talep toplanacağı belirtildi.

Yapılan bilgilendirmede Kuraya ilişkin usul ve esaslar ilan metninde belirleneceği kaydedildi.

Başvuru kriterleri ve tercih işlemleri şu şekilde:

Talep toplama işlemine başvuru yapabilecekler;

  1.    65-72 yaş arasında olup daha önce Sağlık Bakanlığı veya bağlı kuruluşlarında çalışmış olan tabip ve uzman tabipler,
  2.   Kura tarihi itibariyle 65 yaşını geçmiş olmak, (65 yaşını doldurmayan hekimler ilan edilen diğer açıktan atama kuralarına başvuru yapabilmektedir)
  3.     Kura tarihi itibariyle 72 yaşından gün almamış olmak.

Kura başvurusu için, ilan metni ve kura takvimi www.yhgm.saglik.gov.tr adresinde yayınlanacak olup, kura başvuruları Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden ilan metninde belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

Bu ekrandan yapılacak talepler, sadece münhal yer tespit çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kullanılacak olup, başvuru yerine geçmeyecektir.

Talepler 26.09.2019 (Saat 18:00) tarihine kadar oluşturulabilecektir. Talep bildirimi zorunlu değildir. Talep bildirmeyen kişiler de kuraya başvurabileceklerdir.

Tercih işlemlerinizi aşağıdaki adımları takip ederek sisteme kaydedebilirsiniz.

https://spts.saglik.gov.tr/

  • Ortak Giriş Noktası
  • e - Devlet Üzerinden Giriş
  • Talep Toplama Kullanıcı Girişi Modülü
  • Atama Başvuru Talebi Oluştur
  • 65 - 72 Yaş Açıktan Atama Kurası İçin Talep Toplama (2019 Eylül) (Talep oluştur)
  • Açıklama Sayfası (Talep Oluştur)
  • TC Kimlik No / Cilt No / Aile Sıra No / Sıra No (Kimlik Bilgilerini Sorgula) (Cilt No / Aile Sıra No / Sıra No bilgilerini başında 0 olmadan giriniz.Yeni kimlik kart sahipleri Cilt No / Aile Sıra No / Sıra No bilgilerine e-Devlet üzerinden ulaşabilirler.)
  • Tercih İşlemleri
  • İl ve ilçe seçiniz.

Tercih İşlemlerini Onayla

sağlık bakanlığı
Yorum (12)
Dr.mikro
hEkim & hAkim 65 yaşını dolduran bir hekim neden 72 yaşına kadar çalışmak ister ? Tek bi yanıtı var ihtiyacı olduğu için emeklilikte onu komik bir emekli maaşı beklediği için.Yani zorunluluktan. 17 yıllık uzman hekimim 4.064,32 TL kuruşu kuruşuna Eylül 2019 maaşım. Emekliliğime yansıyan maaş bu.Bulunduğum hastanede PDC fazlası olduğumuz için ortalamadan döner alamıyoruz.Aylık aldığımız döner 1.000-1.500 TL arası. Çalışırken ve emeklilikte kıdemime uygun hakim savcı maaşı versinler başkada bir şey istemem. Emekli hekime emekli hakim savcı maaşı verin bakın kimse 72 yaşına kadar çalışıyor mu?
102
Cevapla
Faruk Furkan Emek
Bu durumun ilerde yaşanmaması için tıp fakültesi kontenjanları iki katına çıkarılsın ve devlet tıp eğitimine maddi yatırımlar yapsın ki gelecekte sağlık hizmetleri daha kolay verilsin ve bu alanda kalite artsın.Bircok meslektaşımız neden karşı çıkar ki!
1
Cevapla
Drçilekeş
Rezalet bir karar. 40 ını devirdik hala istediğimiz yerlerde kadro bulamıyoruz, 65 inde 70 inde ne performans göstereceği belli olmayan çoğu yükünü tutmuş zaten istiyorsa biryerlerde çalışan abilere ablalara bunu yapmanın, gençlerden, ihtiyacı olanlardan çalmanın anlamı ne.
9
Cevapla
fomai
devlette 72 yaptınız. 2005 yılı öncesi kurulan tıp fakültelerinde 67 yaş sınırı koydunuz. 2005 yılı sonrası kurulan üniversitelerde 67 yaşında öğretim üyesi ya yoktur ya çok azdır. asıl ihtiyaç köklü tıp fakültelerinde. benim devremden olup 67 yaşla emekli olan ,çalışmaya hevesli, dinamik sağlıklı ve de yetkinik alanında arkadan gelen pek olmayan nice prof vardı. aslında bu konu yök'te konuşuldu da bir kaç rektör " yahu bu adamların hepsinin muayenehanesi var, emekli olup gitsinler, tutmayalaım" mantığı işletildi. iyi de cerrahpaşa'da çapa'da özel muayene olmadan "tamgüncü hoca" ya ulaşamazsın. yani muayenehane hastanein içinde. emekli olan ama yararlı olacak daha çok insan vardı. avrupa'da 69. en azından 68-69 olabilirdi.çalışmak istemeyen zaten önceden ayrılıp vakıf,özel hastanelere geçti.
2
Cevapla
rebel
Üniversiteden beleş maaş almak için tabiki de
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir