Medimagazin logo

Atanamayan doktorlar sorununa Erdoğan'dan çözün talimatı

OHAL nedeniyle güvenlik soruşturmalarını geçemeyen 6 yıllık zorlu bir eğitimin ardından tıp fakültelerini bitiren ve zorunlu hizmetlerini yapmak için Sağlık Bakanlığı'na başvuran 1000 kadar doktor adayı aylardır atanmayı bekliyordu.
Kaynak: HÜRRİYET
Atanamayan doktorlar sorununa Erdoğan'dan çözün talimatı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaşanan mağduriyet, AK Parti'nin doktor kökenli milletvekillerinin dikkatini çekti. Konuyu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a taşıyan milletvekilleri, güvenlik soruşturmalarında, haklarında soruşturma, kovuşturma olmayan, dava açılmayan doktorların atanmasının engellenmesi veya gecikmesine ilişkin sorunu aktardılar.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre: Erdoğan, "Nasıl yani zorunlu hizmetlerini yapmayınca doktor olamıyorlar mı? Hem de bu kadar zor eğitimin ardından, bu sorunu çözün" dediği öğrenildi. Bunun üzerine doktor atamalarıyla ilgili Sağlık Bakanlığı Komisyonu bir toplantı daha yaptı. 900 doktor adayının atama noktasına geldiği, 100 doktor adayının güvenlik soruşturmasının da yeniden değerlendirileceği öğrenildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Atamaları geciken doktorlarla ilgili gerekli çalışmaları yaptık. Komisyonumuz bu konuda hakkaniyetle çalışıyor. Güvenlik soruşturmalarının gecikmesinden kaynaklanan sorunlar vardı. Bu konuda gerekli adımları atıyoruz, merak etmeyin" dedi.

atanamayan doktorlar
tayyip erdoğan
Yorum (12)
Dr
Biri lütfen şaka bu desin. Zorunlu hizmeti yapmayınca doktor olunamıyor Sn. Cumhurbaşkanım evet...Getirdiğiniz mecburi hizmet yasası bunu emrediyor çünkü...
55
Cevapla
Abdullah E.
Yazıyorum buraya, bir gün gelecek bu atamadığınız doktorlardan büyük bir kazık da siz yiyeceksiniz :) Böylesine kalifiye ve bilgi donanımına sahip insanlarını hafife alan başka ülke yoktur. O kadar yıl zorluklarla okut, sonra da cezası sabıkası olmayan hekimleri belki de sadece "sağlıkta şiddete hayır mitinginde" emniyet kameraya aldı diye sen git atamasını iptal et, atandığı yer koşulları en berbat bir şehir olsa dahi göreve başlama aşkıyla yanıp tutuşan doktorunu atamaktan vazgeç. Bir gün çok pişman olacaksınız bu hatalarınızdan ötürü. Mesela ben bu ülkede doktor olmanın bir esprisi kalmadığını söylüyorum soranlara :D Gidin pilot olun daha garanti diyorum. Daha iyi para, tüm dünyayı gezme imkanı, saygınlık, farklı kültürlerle tanışma imkanı vs vs. Herkese güzel bir gelecek diliyorum.
44
Cevapla
ufuk engin
Bu kadar zor eğitimin ardından atanamayan hekimler tespiti 2024 yılından sonra rutine girecek zaten..o zamana kadar da özlük haklarında iyileştirme, performans sisteminin revizyonu, emekli hekimlerin maaş artışı ve yıpranma haklarıyla ilgili bugün yarın ha geldi ha çıktı diye hekimler onaylanacak ve birkaç 14 mart daha müjdeler olsun denecek..şunun şurasında 5 tane 14 mart kaldı müjde verilecek sonra hekim enflasyonuyla istersen çalış ve atanamadın maalesef diyerek hekimlere en büyük müjdeler verilecek..DREXIT
107
Cevapla
DR D.DEMIR
her şeyi hele hele böylesine sağlam bir irade ile basitçe çözülebilecek bir sorunun bile yüce CB makamının önüne getirilemeden çözülmesi ancak gelişmemiş ülkelerde olur. BU DURUMUN KENDİSİNDEN SN CB NIMIZIN KENDİSİNİN de hoşnut olduğunu düşünmüyorum.
31
Cevapla
masumtürkel
Pes doğrusu, şu kadar yıl ülkenin yönetiminde olan 60 küsür yaşında bir devlet adamımız, mecburi hizmet yapmadan hekimlere diploma verilmediğini bilmiyor. Öğrendiği iyi oldu. bu haksızlığı çözün diye talimat vermiş, allah razı olsun... eyy hekimler siz de takipçisi olun bu rezillik bitsin artık. Sağlık bürokrasisi bunun üstüne yatar çünkü.. Hemen lafı atanmayan hekimlere sınırlamalarından anlaşılıyor, yıllarca emek verip tıbbı bitiren gencecik hekimleri mecburi hizmet atama vb saçmalıklarla uğraştırmasınlar. buna daha adil ve mantıklı bir çözüm bulsunlar, kura ve tayin torpillerinden vazgeçsinler vb..bu arada atanmayan hekimlerde aynı bağnaz bürokratların ayıbı..
55
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir