Medimagazin logo

Bölgeler arası doktor açığı nasıl giderilecek?

Sağlık Bakanı Demircan: "2002 öncesinde çok dengesiz bir dağılım vardı. 2002'den bugüne kadar yapılan çalışmalarla, mecburi hizmetle bunu bir şekilde elde ettik. Bir taraftan da hekim sayısı arttı. Hekim sayısının artması sayesinde belli bir dağılıma adım adım gidiyoruz. Tam istediğimiz dağılım oldu mu? Hayır."
Kaynak: AA
Bölgeler arası doktor açığı nasıl giderilecek?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Demircan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin sunumunu yaptı.

Görüşmede, bölgeler arasındaki doktor farkına ilişkin bir eleştiri üzerine de Demircan, şöyle devam etti:

"2002 öncesinde çok dengesiz bir dağılım vardı. 2002'den bugüne kadar yapılan çalışmalarla, mecburi hizmetle bunu bir şekilde elde ettik. Bir taraftan da hekim sayısı arttı. Hekim sayısının artması sayesinde belli bir dağılıma adım adım gidiyoruz. Tam istediğimiz dağılım oldu mu? Hayır. İzmir Ödemiş'ten de şikayet geliyor, yeterli hekim ve uzman yok diye. Cizre'den de geliyor."

Demircan, Cizre'de bir bebeğin doğumu esnasında annenin kaybedilmesine ilişkin, bunda uzman yokluğunun değil yönetim yanlışlığının etkili olduğunu söyledi.
 

hekim
açık
bölge
Yorum (12)
Ali
Para basar gibi doktor basalım. Sayıları çoğalsın. Çözülür. Gerçi kalite değer düşer ancak istenen o değil nasılsa sayının artması. İyi de olur. Birbirlerinin kuyusunu kazan hekimler bu olaya seyirci kalır kuzu kuzu kuzucuklar... Biz tıp dışı meslekler de sizlere emirler yağdırırız , aşağılarız. Nasılsa hoşunuza gidiyor.
25
Cevapla
Mecburici
Eş durumu sağlık durumu bakılmaz herkese mecbur 5.6. Bölgeye koyarsanız mecburi hizmeti aynı polis ve askerlerde olduğu gibi o zaman sıkıntı kalmaz Konya’nın Doğusunu görmeyen hekimler var
76
Cevapla
bozeren
her zaman her türlü kusuru kendimizde aramayalım. çünkü biz böyle davrandıkça karşımızdakiler, onların kusurunu görmediğimizi zannedip, sömürme olayının dozunu artırmaya girişiyorlar. kusur karşımızdakinde ise bunu açıkça söyleyelim.bölge halkının, hendek mendek işleri ve devlete ve çalışanlara bakışının bunda etkisi olmasın sakın??
27
Cevapla
uz.dr.
Hekim açığı değil bence dengesiz dağılım var. Bu nasıl giderilir en başta mecburi hizmette torpili kaldırırsınız. Bu nasıl olcak herkes istisnasız 5.6.bölgeye gidecek böylece 500 gün olan sürede 200-250 güne düşecek. Diğer atamalarda da torpil kalkacak örneğin benim branşımda hastanenin PDC si dolu başka hastanede hiç hekim yok torpilli geleni (ne şekilde geldiği bile belirsiz) yine bizim hastaneye veriyorlar. Sonra bana falanca hastanede hekim yok geçici görevle git diyorlar olacak şey değil. Mikrobiyoloji ve Biyokimya branşında hastanede sadece hekimler görevlendirilmeli hekim olmayan uzmanlar ise Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderilmeli. Mevcut durumda tam tersi bir durum var.
132
Cevapla
Murat celikten
Hekim dağılımındaki dengesizliğinde mecburi hizmetinde oldukça adil, mantıklı yolu elbette var. Ama önce samimiyet ve liyakat üst düzeyde uygulamaya geçmeli. Yoksa boş politikalarla, yönlendirmeli haberlerle ancak algı yönetimi yapılır. Projesi olmayan, koltuk dolduran tiplerle sorunlar çözülmez
55
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir