Medimagazin logo

Clavis, Clavis Panax ve Klavis Panax’a toplatma kararı

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklama...
Clavis, Clavis Panax ve Klavis Panax’a toplatma kararı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dr. Mustafa ERASLAN isimli şahsın “Clavis” ve “Clavis panax” isimli ürünlerin, Dr. Ömer COŞKUN isimli şahsın ise “Klavis panax” isimli ürünün bazı televizyon, radyo kanalları ve internet sitelerinde endikasyon belirterek, gerçeğe aykırı beyanlarda bulunarak tanıtım ve satışlarını yapmakta olduğu Bakanlığımıza gelen şikâyetlerle tespit edilmiştir.  

Konu ile ilgili olarak; 12.12.2011 tarihinde toplanan Bakanlığımız Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Danışma Komisyonu’nun kararı aşağıda sunulmuştur;

“Dr. Mustafa ERASLAN” ve “Dr. Ömer COŞKUN” isimli şahısların  “Clavis panax”, “Clavis” ve “Klavis panax” isimli ürünlerin muhtelif televizyon, radyo kanalları ve internet sitelerinde satışını yapmakta, gerçeğe aykırı beyanlarda bulunarak halkı istismar etmekte, yanıltmakta, herhangi bir tedavi etkisi olmayan ürünleri para karşılığı satarak menfaat temin etmekte ayrıca halkın sağlığını bu fiilleri ile tehlikeye düşürmekte olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili olarak söz konusu ürünlerin endikasyon belirterek satış ve tanıtımlarının yapıldığı görülmektedir. Bu nedenle yukarıda belirtilen hususlar göz önünde bulundurulduğunda olası sağlık problemlerinin de önlenmesi amacıyla “Clavis panax” da dahil olmak üzere  “Clavis” markalı ürünlerin ve  “Klavis Panax” isimli ürünün piyasadan toplanmasının gerektiği” yönünde bilimsel kanaat doğmuştur.

            Buna istinaden; gerek görülmesi durumunda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde söz konusu ürünlerin mühür altına alınarak satışının engellenmesi konusu 81 İl Valiliğine bildirilmiştir.

    Ayrıca adı geçen ürünlerle ilgili her türlü reklamın acilen durdurulması için RTÜK’e konunun hassasiyeti iletilmiştir.

clavis
clavis panax
klavis panax
mustafa eraslan
ömer coşkun
Yorum (41)
Tuncer Özenbaş
Good morning after supper !!!
0
Cevapla
ky
GEÇMİŞ OLSUN, ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ İzinsiz simit bile satılamazken, yıllardır bu ilaçlar nasıl peynir ekmek gibi satıldı ve yıllardır buna nasıl göz yumuldu. Tedavisini bırakıp bu ilaçlarla tedavi olacağım derken ölenlerin hesabını kim verecek? Yıllardır niye göz yumuldu, şimdi niye göz yumulmadı? Herkes merak içinde. Bilen varsa anlatsın öğrenelim. Ne diyelim? Kulların parasını ve hayatını yiyenleri ve buna göz yumanları Allah islah etsin.
0
Cevapla
dr. serkan
Adamlar 3-4 yılda malı götürdüler , ortadoğu ülkerinde bile satış ofisleri açtılar bizim bakanlık yeni uyandı..
0
Cevapla
Tamer Çoban
Dr. Mustafa ERASLAN” ve “Dr. Ömer COŞKUN” isimli şahısların “Clavis panax”, “Clavis” ve “Klavis panax” isimli ürünlerin muhtelif televizyon, radyo kanalları ve internet sitelerinde satışını yapmakta, gerçeğe aykırı beyanlarda bulunarak halkı istismar etmekte, yanıltmakta, herhangi bir tedavi etkisi olmayan ürünleri para karşılığı satarak menfaat temin etmekte ayrıca halkın sağlığını bu fiilleri ile tehlikeye düşürmekte olduğu tespit edilmiştir. Şayet durum böyle ise bu şahıslara hukuki yönden hiçbir ceza verilmeyecek mi?
0
Cevapla
Ahmet
Madem öyle bu iki şahısın; Dr. Mustafa Eraslan ve Ömer Coşkun'un tutuklanmaları gerekmiyor mu???
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir