Medimagazin logo

HIV pozitif olayında Bakanlık da devrede: Hasta seçmek meslek etiğiyle bağdaşmaz!

Sağlık Bakanlığı, HIV'lı kadının sezeryanla doğumuna doktorların girmeyi kabul etmemesiyle ile ilgili soruşturma başlatıldı.
HIV pozitif olayında Bakanlık da devrede: Hasta seçmek meslek etiğiyle bağdaşmaz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Medyada, “HIV’li olduğu için ameliyat edilmedi” başlığıyla yer alan haberler Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir.

Bakanlığımız söz konusu iddialarla ilgili olarak Sağlık Meslekleri Kurulumuzun görev, sorumluluk ve yetkileri çerçevesinde gerekli adımları atacaktır.

Ancak Kurulumuzun çalışma usulleri gereği öncelikle ilgili üniversite tarafından gerekli inceleme ve soruşturmalar yapılarak sonucun, Sağlık Meslekleri Kurulumuza intikal ettirilmesi gerekmektedir. 


HIV taşıyıcısı kadının doğumuna girmeyen doktorlara soruşturma


Sağlık Meslekleri Kurulumuz, bu safhaların tamamlanmasının ardından gerekli çalışmaları yapacaktır.

Sağlık Bakanlığı olarak, tedaviden imtina etmek veya hasta seçmek gibi hekim meslek etiğiyle bağdaşmayan davranışları tasvip etmiyor; bu ve benzer davranışların tespiti halinde gerekli yaptırımların uygulanacağının kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.

HIV+ bir gebenin sezaryen doğumuna girer misiniz?

Anket için TIKLAYINIZ

 


 

hiv skandalı
son dakika
sağlık bakanlığı
Yorum (5)
Frankie Bellevan
Kabul , Haklısınız... Peki Sağlık Çalışanlarını bunca yıldır Sahte Vaadlerle oyalamak , Kandırmak "Sağlık Bakanlığı" Etiğiyle örtüşüyor mu , İzah edilebiliyor mu ??
30
Cevapla
Murat celikten
Bakanlık: Sağlık Bakanlığı olarak, tedaviden imtina etmek veya hasta seçmek gibi hekim meslek etiğiyle bağdaşmayan davranışları tasvip etmiyoruz demiş demesine de mahkemeler hekim ile hasta arasında ki güven ilişkisi zedelendiğinde hekimin hastasını reddetme hakkı olduğunu söylüyor. Acil durumlar haricinde hekimin hastasını reddetme hakkı bu şartla mümkündür.
13
Cevapla
aydin sinal
isminin basinda "üniversite"hastahanesi yöneticileri"koruyucu eldiven gözlük yoktu onun icin ameliyat edilmedi"diyorlar. bunda haklilar;koruyucu eldiven,gözlük bulmak Tapu kadastro müdürlügünün vazifesidir,Bashekimi,hastahane müdürü,klinik direktörü herhalde ilmi calismalardan böyle islere zaman ayiramamislardir.
10
Cevapla
Esat
Bu HIV + ailenin durumlarını bile bile bebek istemeleri neyle izah edilebilir peki? Acaba bakım parası vb gibi sekonder kazançlar olabilir mi? Ne pahasına peki? Ben söyleyeyim: Bakanlığın gözünde Canıbeş kuruş etmeyen sağlıkçının canı pahasına.
9
Cevapla
Ali yavuz
Bakanlık geç kalmış, vatandaşı mağdur olmuş. Doktorun eline de iğne batmış olsun haketmiştir, bakanlık doktorların sağlığı ile değil sadece suçlarıyla ilgilenir
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir