Medimagazin logo

İlk şehir hastanesi için sayılı günler kaldı

Türkiye'de ilk şehir hastanesi olma niteliğini taşıyan ve bin 294 yatak kapasitesiyle hizmet verecek Mersin Şehir Hastanesinin yapımının büyük bölümü tamamlandı
İlk şehir hastanesi için sayılı günler kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MERSİN-Türkiye'nin hizmete girecek ilk şehir hastane olacak Mersin Şehir Hastanesi'nin inşaat ve peyzaj çalışmalarının yüzde 91'lik kısmının tamamlandığı bildirildi.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Özdemir Çakacak, inşaatında sona yaklaşılan hastanede incelemelerde bulundu.

İnşaat şantiyesini ziyaret eden Çakacak, İşletme Genel Müdürü Abdul Vahap Doğan'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Doğan, haziran ayı itibariyle inşaat ve peyzaj çalışmalarının yaklaşık yüzde 91'lik kısmının tamamlandığını aktararak, çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, ağustos ayında da inşaat ve teknik işlemleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Projede Bakanlıkça uygun görülen bazı alanlarda kapasite artırımına da gidildiğini ifade eden Doğan, şu bilgileri verdi:

"Kampüs içerisine yüklenici firma ortaklarından Murat Çeçen tarafından hayır olarak bir cami ve kreş yaptırılacak. Hizmet verecek olan teknik cihazların tamamına yakınının montajı yapılmak üzere hazır. Tamamlandığında bin 294 yatakla hizmet verecek hastane, afet ve acil durum hallerinde yatak sayısını bin 500'e yakın bir sayıya kadar artırabilir. Hastanede aynı anda 50 hasta ameliyat olabileceği gibi bu hizmetleri verirken de sayılı hastanede kullanılan 5 bin kilovat gücünde elektrik üretebilen jeneratör sistemi ve son teknoloji cihazların kullanılmasıyla birlikte de hizmet kalitesi en üst düzeyde olacak."

Vali Çakacak da hastane inşaatının geldiği son durumun memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Ülke genelinde yapımı devam eden entegre şehir hastanesi projeleri arasında yer alan ve protokolü en son imzalanmasına karşın, ilk olarak bitirilmesi öngörülen şehir hastanesinin bölge ile e sağlık turizmi açısından son derece önemli bir yeri olduğunu ifade eden Çakacak, şunları dile getirdi:

"Her zaman dediğimiz gibi mevcut sağlık kapasitesi ve halen yapımı, ihalesi ve proje çalışmaları devam eden sağlık yatırımları da tamamlandığında Mersin, bir sağlık üssü haline gelecek. Bu sadece Mersin'i değil, Çukurova'yı her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Türkiye'nin önemli bölgelerinden biri haline getirecek. Sağlık sektörü turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

232 bin metrekare inşaat alanına sahip, bin 294 yatak kapasiteli Mersin Şehir Hastanesi bünyesinde son teknolojinin kullanıldığı anjiyografi merkezi, hiperbarik oksijen merkezi, yanık tedavi merkezi, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp, diyaliz, doğum, tüp bebek ve daha birçok ünitenin hizmet vereceği bildirildi.

mersin sehir hastanesi
ne zaman açılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir