Medimagazin logo

Recep Akdağ: Suriyeli doktorlar Suriyelilere hizmet verecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin sağlık turizmi açısından çok önemli bir merkez haline dönüştüğünü belirterek, "Kendi vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmeti aksatmadan bunun dengeli bir biçimde artması lazım." dedi.
Recep Akdağ: Suriyeli doktorlar Suriyelilere hizmet verecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Akdağ, masanın üzerindeki tabakta bulunan fındıklara dikkati çekti.

Akdağ, "Sağlık Bakanı olarak tabii beslenmeyi öneriyorum. Hem yüksek protein, yüksek yağ içeriği hem de mineral ve vitaminler bakımından fındık gerçekten mükemmel bir gıda. Cenabıhakk'ın ülkemize verdiği en güzel nimetlerden biri. Dolayısıyla herkese fındık yemelerini tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hastanecilik ve sağlık hizmetleri konusunda ana gayelerinin 80 milyon vatandaşa mükemmel hizmet verebilmek olduğuna işaret eden Akdağ, şehir hastaneleri, tek yataklı hasta odaları, geniş ve ferah poliklinikler ile yüksek teknolojinin hepsini bunun için gerçekleştirdiklerini anlattı.

Gelecek iki-üç yılda gerçekleştirecekleri yeni sağlık yaşam merkezlerini bunun için planladıklarını dile getiren Akdağ, "Vatandaşlarımız mümkünse hastalanmasın ama hastalık mukadderse doktora ve hastaneye kolay ulaşsın. Dünyanın ve tıbbın geliştirdiği en yüksek teknolojiden rahatça faydalansın. Ağır bir harcama yapmak zorunda kalmasın ve mağdur olmasın. Bizim derdimiz, davamız budur. Sistemi bunun için geliştirdik." diye konuştu.

Akdağ, sağlık turizminin kurdukları sistemin yan kazancı olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'de maliyeti düşük, kalitesi yüksek sağlık hizmeti oluşturduklarını kaydetti.

Bunun komşu ülkeler ile Avrupa, hatta sayısı fazla olmasa da ABD'den hastaların Türkiye'ye gelmesine yol açtığını vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti:

"Düşünün, bir sağlık hizmeti alacaksınız. Avrupa'nın bir ülkesinde 6 ay beklemek zorundasınız. Bir kalça protezi koydurmak için bir sene beklemek zorundasın. Türkiye'de kalça protezi mükemmel biçimde Avrupa'daki maliyetlerinin üçte birine veriliyor. Diş implantı ve göz ameliyatlarında da bu çok yaygınlaşmaya başladı. Körfez ülkelerden, komşumuz olan ülkelerden ve Afrika'dan Türkiye'ye hastalar geliyor. İnşallah şehir hastaneleriyle bu, iyice taçlanacak. Mesela, Mersin'deki şehir hastanesine Körfez'den 40 yönetici gelerek hastaneyi gezdi. Hayranlık duyup ülkelerine döndüler. Afrika Özel Sigortalar Birliği bundan bir ay kadar önce bizi ziyaret etti. Onlar da büyük hayranlıkla Afrika'ya döndüler çünkü ihtiyaç duydukları hastaları Almanya, İtalya, Fransa'ya ve diğer Avrupa ülkelerine götürüyorlar.

Türkiye'de bunun üçte bir fiyatında olabileceğini, aynı kalitede, hatta zaman zaman daha iyi kalitede bu hizmetlerin verilebileceğini gördüler. Sağlık turizmi açısından Türkiye, çok önemli bir merkez haline dönüşüyor. Kendi vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmeti aksatmadan bunun dengeli bir biçimde artması lazım."

- "Eğitimlerini alıp Suriyelilere hizmet etmeye başlayacaklar"

Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'ye misafir olarak gelen göçmen pozisyonundaki Suriyeli doktor ve sağlık çalışanları bulunduğunu anımsatarak, "Bunların diploması olanlarını belirli kurslardan geçiriyoruz. Kurslardan sonra Suriyelilere hizmet verecek biçimde, yani Suriyeli 3 milyona yakın misafirimize hizmet edecek şekilde onlara göçmen sağlığı merkezleri yapıyoruz. Onlar eğitimlerini alıp sınavlardan geçtikten sonra Suriyelilere hizmet etmeye başlayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Açığa alınan sağlık çalışanlarının son durumlarına ilişkin soruyu yanıtlayan Akdağ, FETÖ ya da diğer terör soruşturmaları sebebiyle savcılıkların işlem yaptığı kişiler olduğunu ama kamudan ihraçlarla ilgili kendilerinin doğrudan doğruya bu işlemlerle bağ kurmadıklarını söyledi.

Bir kişi tutukluysa hukuken açığa alındığına dikkati çeken Akdağ, "Ama ihraç konusunda biz kendi kriterlerimize bakıyoruz. Bu hususta bize Olağanüstü Hal Kararnamesi'nin verdiği görevler var. Bir şekilde FETÖ dahil olmak üzere terör örgütleriyle ilgisi, irtibatı ve bağını tespit ettiğimiz zaman, bununla ilgili çeşitli usullerimiz var. Bunları açığa alıyoruz. Komisyonlarımızda değerlendiriyoruz. Daha sonra da gerekirse ihraç ediyoruz. Bizim genel olarak bakışımız budur." şeklinde konuştu.

Akdağ, Ordu'ya yeni bir ağız ve diş sağlığı merkezi yapılacağı müjdesini vererek, bunun için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen de Bakan Akdağ'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
 

suriyeli doktorlar
sağlık bakanı
recep akdağ
Yorum (1)
göçmen sağlığı hekim
kesinlikle litaratüre uymadan hasta tedavi ettiklerini gördüm ve halk sağlığı müdürlüğüne bilgi verdim.bununla ilgili birşey yapmadılar.sadece 6 haftalık uyum süreci ve eğitim ile polikliniğe geçtiler.doktorları uyardım basamak tedavisi yapın diye.tonsillitte makrol başlanmaz diye aldığım cevap penisilin çok eski üçüncü dünya ülkesi ilacı zaten direnç gelişmiştir oldu.bu eğitimler ne kadar yeterli olacak zaman gösterecek..
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir