Medimagazin logo

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci: Bir çok geleneksel uygulama tarih olacak!

HIMSS’19 Eurasia ile uluslararası arenada marka değerini yükselten Türkiye, küresel ölçekte sağlık bilişiminin bileşenlerini İstanbul’da buluşturacak.
Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci: Bir çok geleneksel uygulama tarih olacak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL- Türkiye ve bölge ülkeler için sağlık bilişim sektörünün nabzı, 30 Ekim - 1 Kasım 2019 tarihleri arasında, İstanbul Pullman Hotel’de, HIMSS’19 Eurasia’da atacak. Türkiye’nin en büyük sağlık bilişim etkinliği olan HIMSS Eurasia, Türkiye’yle birlikte bölge coğrafyadaki Avrupa, Asya, Afrika ve Balkanları hedefleyen vizyonu ile hem yabancı ziyaretçi ve katılımcılar hem de uluslararası konuşmacılar anlamında çeşitliliğini artırıyor. T.C. Sağlık Bakanlığı ve HIMSS ABD işbirliği ile bölge ülkelerin Sağlık Bakanlıkları, Türkiye’den Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve özel hastaneler olmak üzere tüm sağlık yöneticileri ve sağlık bilişimi profesyonellerinin katılımı ile düzenlenen etkinlik, Türkiye’den uzman konuşmacıların yanı sıra dünyaca ünlü uluslararası konuşmacılarla da ilgi odağı olacak. 

HIMSS’19 Eurasia zengin konferans içeriği ile dikkat çekiyor

Geleceğin teknolojileri hayatımızı nasıl değiştirecek? Sağlıkta yapay zekanın geniş çaplı kullanımına hazır mıyız? Birbirleri ile ve sistemlerle bağlantılı araçlar ve iletişim ağları sağlığı nereye taşıyacak? HIMSS olgunluk modelleri hangi kuruma nasıl katkılar sağlar? Bakım ve hizmet süreçlerinde bilişimin sağlayacağı avantajlar neler? Sağlık teknolojilerinin geleceği, siber güvenlik, blokchain, veri güvenliği gibi zengin konferans içeriği ile dikkat çeken HIMSS’19 Eurasia’da geleceğe dokunan, geleceği değiştirebilecek sağlık teknolojileri öne çıkacak.

T.C. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca:

“Sağlıkta dijital dönüşüm başarımızla vatandaşa daha kaliteli sağlık hizmeti sunacağız”

T.C. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye’nin sağlıkta dijital dönüşüm başarısı ve tecrübesi ile kendi vatandaşlarına daha kaliteli sağlık hizmeti sunarken, bölge ülkelere de öncülük edeceğini söyledi. 

Türkiye’nin sağlık alanında gösterdiği performans ve dijital hastanecilik konusunda aldığı yolun uluslararası alanda da dikkat çektiğini vurgulayan Koca, “Başarısı ve tecrübesi ile bölge coğrafyasındaki ülkeler için iyi bir örnek ve lider konumda olan ülkemizin küresel alanda gücünü artırmasında HIMSS Avrasya Konferansı’nın da büyük ölçüde katkı sağlayacağını umuyorum. Bu kapsamda; Avrasya bölgesinden 65 ülke Sağlık Bakanı ve üst düzey heyetini, Bakanlığımızın davetlisi olarak, HIMSS Avrasya Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı kapsamında Ekim ayında İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyoruz. Sağlıkta dijital dönüşüm başarımızın dünyaya anlatılması ile Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyeli ile sağlık bilgi ve endüstrisi ihracat kapasitesi de katlanarak artacak, bu alanda ekonomik hedeflerimize daha çabuk ulaşacağız” diye konuştu.

T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci:

“Sağlık Bakanlığı Olarak Teknolojinin Çağın Gerektirdiği Tüm Araçlarını Kullanma Gayretindeyiz”

T.C. Sağlık Bakanlığı ve HIMSS ABD işbirliği ile düzenlenen etkinlikle ilgili olarak konuşan T.C. Sağlık Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Sağlık Bakanlığı olarak vatandaşların daha iyi ve hızlı hizmet almasını sağlamak ve sağlık çalışanlarının işini kolaylaştırmak adına teknolojinin çağın gerektirdiği tüm araçlarını kullanma gayreti içinde olduklarını belirtti. 

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen uygulamalardan da bahseden Birinci, “Bir tarafı ile baktığımızda hem hizmeti verdiğimiz en önemli unsur olan hastanelerimizi dijitalleştirmek hem de vatandaşımızın aldığı sağlık hizmeti ile alakalı tüm detaylara hayatının her döneminde erişmesini sağlamak için birçok uygulama geliştirdik. Bugün baktığımızda e-Nabız, Tele Radyoloji Sistemi, Karar Destek Sistemie-Rapor, SİNA, Mekansal İş Zekası gibi sağlığı bilişimle buluşturan uygulamaların yanında kağıtsız hastane kavramı da uzun süre önce gündemimize girdi. Tüm sağlık kuruluşlarımız için motivasyon kaynağı oldu” şeklinde konuştu. 

Türkiye’nin sağlıkta dijital dönüşüm başarısı ve tecrübesi ile bölge ülkelere öncülük edeceğinin altını çizen Birinci, “Bugün Türkiye, sağlıkta dijitalleşme konusunda kat ettiği mesafe ile gelişmiş birçok Batı ülkeleri arasından sıyrılarak Avrupa lideri olmayı başardı” dedi.

Bu yıl itibari ile HIMSS EMRAM derecelendirmelerinde Türkiye Kamu Hastanelerinin 2 adet seviye 7 ve 164 adet seviye 6 olmak üzere toplam 166 kağıtsız hastane ile tüm Avrupa’nın beş katından daha fazla hastaneye sahip olduğunun altını çizen Birinci, bu dijital dönüşüm sürecine üniversite hastaneleri ve özel hastaneleri de davet ettiğini belirtti.

Yapay zeka ve dijital teknolojilerinin hayatımıza girmesiyle pek çok geleneksel uygulamanın tarih olacağına değinen ve hastane merkezli sağlık hizmet sunumunun hasta merkezli sağlık hizmet sunumuna dönüştüğüne dikkat çeken Birinci, “Tüm bu dijital dönüşüm ve bilişimle yönetme kültürünün bizim sistemimize nasıl hakim olduğunu 2019 HIMSS Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Kongresi ve Fuarında görmek mümkün olacak. Sağlıkta Dijital Dönüşüm başarımızda önemli rol üstlenen sektörümüzün başarılı marka ve kurumlarını da, ülkemizin bu alandaki başarısını bizimle birlikte dünyaya anlatacak” diye konuştu.

Etkinlik programına ulaşmak için: http://himsseurasia.com

himss
himss emram
himss eurasia
dr. suayip birinci
Yorum (2)
Ahmet
Sağlıkta dijitalleşme olurken bir çok hasta tedavi olamıyor şehir hastaneleri fiyasko ile sonlanır Ken dijitallleşmeyi sağlığa caniz personel bulamiyacaksiniz
1
Cevapla
Zeki Organikzeka
Hasta merkezli sağlık hizmetleri de sağlık merkezli sağlık hizmetlerine evrildi gelişmiş ülkelerde yavaş yavaş bizde de olacak, yapay zeka yayginlasirsa sağlık personeli artık olağan hale gelen şiddetten bir nebze kurtulur diyecem de yapay zeka dayanir mi ondan emin değilim :))
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir