Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Demircan açıkladı: 14 Marta yetişecek Torba Kanunda neler var?

14 Mart’a yetişmesi beklenen Torba Kanun ile sağlık çalışanlarının birçok sorunu çözülecek. Esnek çalışmadan, yıpranmaya kadar sektör silbaştan şekillendirilecek
Sağlık Bakanı Demircan açıkladı: 14 Marta yetişecek Torba Kanunda neler var?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yüz binlerce sağlık personelinin merakla beklediği Torba Kanun'un 14 Mart Tıp Bayramı'na yetişeceğinin müjdesini verdi. Sağlıkta dönüşümün yeni dönemini ilk kez SABAH'tan Safure Cantürk'e açıklayan Bakan Demircan, Torba Kanun ile, sağlıkçıların uzun zamandır bekledikleri iyileştirmelerin yanı sıra sağlıkta kaliteyi ve sürdürülebilirliği artıracak düzenlemelerin de geleceğini söyledi.

YIPRANMA İSTEDİK
Tasarıda sağlık çalışanları için birçok müjdenin yer aldığını ifade eden Bakan Demircan, "Tüm sağlık çalışanlarına 4 yılda 1 yıl yıpranma payı, ek ödemelerin emeklilik maaşına yansıması, hastanelerde sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, her hastaneye kreş zorunluluğu, özlük haklarına ilişkin iyileştirmeleri biz kanun tasarısında talep ettik" dedi. Devletteki iyi yetişmiş hekimlerin yüksek maaşla özel sektöre transfer oduğuna dikkat çeken Bakan Demircan, "Sistemde yeni bir çalışma yapıyoruz. Üniversite ya da devlet hastanelerinde çalışan hekimlere, mesai sonrasında dışarda çalışma imkânı verebiliriz. Bunu tartışmaya açıyoruz. Esnek çalışma modelini çalışıyoruz" diye konuştu.

DÜNYAYA TANITIM
Türkiye'nin alanında en iyi hekimlerinin bir uluslararası katalog ile dünyaya tanıtılacağına dikkat çeken Bakan Demircan, "Bu hekimlere yaptığı işleme göre döner sermayeden ek ödemeler yapılarak iyi hekimlerin tanınırlığı artacak hem de hizmetlerinin maddi karşılığı olacak" dedi. Demircan ayrıca, finans konusunda bazı sıkıntılar olduğunu belirterek, sağlık hizmetlerine yapılan ödemelerde 2008'den bu yana fiyat düzenlemesi yapılmadığını, bunun düzeltilebileceğini ifade etti.

HER OTEL BİR HASTANE OLACAK
Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi adı altında bir yapı kuracaklarına dikkat çeken Bakan Demircan, "Sağlık turizmi tek çatı altında yapılacak. Kapasitesi 50 yatak ve üstü olan oteller, konaklamalı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak sağlık hizmeti verebilecekler. Her otelin aynı zamanda 5 yıldızlı bir hastane olarak sağlık hizmeti vermesinin yolunu açıyoruz. Bir sağlık kuruluşu bir otelde bu şekilde işletme de yapabilir" diye konuştu.

Bakan Demircan, pratisyen açığının 2024'te kapanacağını belirterek, "O zaman mecburi hizmeti kaldıracağız. Atama yönetmeliğinde, sağlık personelinin aile yapısını birleştirecek düzenlemeler yaptık" dedi.
 

torba kanun
özlük hakları
yıpranma payı
Yorum (44)
hakan
100 bin tıbbi sekreter unutmayın.şehir hastanelerine hizmet alımında diplomalı tıbbi sekreter tercih edilmesi.asmde tıbbi sekreter düzenlemesi
0
Cevapla
nazım
100 bin Aile mağdur .100 tıbbi sekreter mağdur olmasın.şehir hastanelerine hizmet alımında diplomalı tıbbi sekreter tercih edilmesi, asmde tıbbi sekreter haklarını alması
0
Cevapla
doktor doktor
bu röportajın tarihi nedir? yarın 14 Mart. Yarına nasıl yetişecek bu torba yasa? Röportaj eski ve 10 gün kadar önce çıkan torba yasa mı yoksa kasdedilen?
0
Cevapla
Dr.Cevdett
ŞOK! YİNE HÜSRAN! Mesele anlaşıldı. Son bir ümidim kalmıştı oda yok oldu. Emeklilere yapılacak 1000 tl artış yok. Yıpranma şüpheli. ''Biz talep ettik'' diyor sayın bakan.Çıkacak diyemiyor. Ancak ''isteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci'' misali bir durum söz konusu.
0
Cevapla
erol k.
Emeklilik hakları ne olmuş??? Anlaşılan gümbürtüye gitmiş! !! Gerisi yine boş laf olmuş..!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir