Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Demircan: Eş durumuna ilişkin yönetmelikte düzenleme yapılacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TBMM Genel Kurulu'nda sağlık alanındaki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Doktor intiharlarının kendilerini derinden yaraladıklarını belirten Demircan "Tıpta uzmanlık için 6 bin olan kadroyu 8 bine çıkardık" sözleriyle tıp alanında asistan ve hekim sayılarının giderek artacağını söyledi.
Sağlık Bakanı Demircan: Eş durumuna ilişkin yönetmelikte düzenleme yapılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalar yaptı. Demircan, doktor intiharlarının kendilerini derinden yaraladığını belirterek, intiharların nedenin araştırılmaya açık olduğunu söyledi.

Nöbet yükleri azalacak

Uzmanlık öğrencilerin yoğun nöbetle karşı karşıya kalmalarının nedenlerinden birinin eğitim, diğerinin ise asistan kadrolarının yetersizliği olduğuna işaret eden Demircan, kadrolar doldurulabilirse nöbet yükünün azalacağını aktardı.

'Performans konusu bizim de gündemimizde'
Demircan, "Türkiye'de pratisyen açığı yakın yıllarda, 5 yıl içerisinde kapanacak gözüküyor. Bu nedenle tıpta uzmanlık için 6 bin olan kadroyu 8 bine çıkardık, 2 bin ilave ediyoruz. Bundan sonraki yıllarda giderek artıracağımız bir husus bu. Bu sayede asistan sayılarında artış olacaktır, nöbet baskısını bir şekilde azaltmış olacağız. Performans konusu bizim de gündemimizde. Yeniden gözden geçirmek için çalışıyoruz." dedi.

TUS sonuçları mahkeme sürecine bağlı

Atamaları yapılan pratisyenlerin güvenlik soruşturmalarının KHK gereğince göreve başlatılmadan tamamlanması gerektiğini anlatan Demircan, soruşturması tamamlananların süratle atandığını bildirdi.

Demircan, TUS sonuçlarının açıklanmasının, sorulara itiraz nedeniyle geciktiğini, mahkeme sürecinin tamamlanmasından sonra atamların yapılacağını kaydetti.

Eş durumuna ilişkin yönetmelikte düzenleme yapılacak

Sağlık çalışanlarının eş durumuna ilişkin yönetmeliğini düzenlemek istediklerini ifade eden Demircan, fakülteyi birincilikle bitirenleri teşvik için YÖK ile çalışma yürüttüklerini söyledi.

Ahmet Demircan, "Türkiye'nin ihtiyacı olan hekim sayısına ulaşacak şekilde hekim yetiştirme noktasında açığımız var. Bu açığı kapattığımızda rahat edeceğiz. Gözlemlediğim şudur ki Türkiye pratisyen açığını 5 yıl içerisinde tamamlayacak görünüyor ama uzman açığını tamamlamak biraz daha zaman alacak. 5 yıl beklemeden TUS için kadroyu attırdık." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Demircan, cezaevlerindeki tutuklu ve mahkumların sağlık şartlarına ilişkin Adalet Bakanlığı ile görüşeceğini de ifade etti.

sağlık bakanı
sağlıkta dönüşüm
ahmet demircan
Yorum (17)
Levoo
Performans sistemini yeniden gozden gecirmek icin hazirlik yapmaya baslama on calismalarina dair veri toplama adina fizibilite hazirliklari icin mutalaya baslamislar....sona geldik cok mutluyum.yipranma payi icinde gorusmeler olumlu ilerliyo....yeaaaapppp....65 sene sonra hakkimi almaya basliyacagim
26
Cevapla
Kamil Taş
Daha ne kadar artsın uzman pratisyen? Ilcelerde bile bir branşta 3-4 tane uzman oldu. Pratisyenler doldu taştı...mecburi artik kalkabilir...kpss ile gidilecek artık amaç bu sanıyoruz....
38
Cevapla
abc
15 yıldır herşey gündeminizde zaten..ama icraat hikaye..artık geçit yok size
18
Cevapla
hematoloji
YAN DAL UZMANI OLARAK PERFORMANS SİSTEMİNDEN CİDDİ MAGDUR OLDUGUMU SÖYLEMEK İSTİYORUM. EK ÖDEME YÖNETMELİĞİNDE İNFEKSİYON, MİKROBİYOLOJİ VE BİYOKİMYA UZMANLARINA BASHEKİM YETKİSİ OLMADAN HASTANE ORTALAMASINDAN VERİLİRKEN , AYNI ŞEKİLDE BRANŞINDA HASTA YETERSİZLİĞİ OLAN YAN DAL UZMANLARINA , PATOLOJİ Kİ BİYOKİMYA VE MİKROBİYOLOJİDEN FARKI YOK. BİRÇOK HASTANEDE TEK OLAN GÖĞÜS CERRAHİ, KALP DAMAR CERRAHİ VE ÇOCUK CERRAHİSİ BRANŞLARI İÇİN BASHEKİM YETKİSİNE BIRAKILMIŞ... HASTANEMİZDE DOKTOR BİLE OLMAYAN TEMEL BİLİM UZMANI ORTALAMADAN BİZ % 80DEN ALIYORUZ VE ARAMIZDA EK ÖDEME OLARAK CİDDİ FARK OLUYOR. SAYIN BAKANIMIZDAN RİCAM..EK ÖDEME YÖNETMELİĞİ YAPILIRKEN İNFEKSİYON,TEMEL BİLİMLERE BASHEKİM YETKİSİ OLMADAN VERİLEN DÖNER SERMAYENIN AYNI SEKİLDE YAN DAL UZMANLARI, PATOLOJİ , GÖGÜS CERRAHİ, KALP DAMAR CERRAHİ, ÇOCUK CERRAHİ GİBİ BRANSLARADA TANINMASI VE DOKTOR OLMAYAN SADECE UZMAN OLAN TEMEL BİLİM UZMANLARIYLA TIP FAKÜLTESİ MEZUNU OLAN DOKTORUN AYRILMASI...SAYGILARIMLA...
39
Cevapla
Uz. Dr.
Kendim için mi yoksa Ülkem için mi üzeleyim bilemiyorum ? Eşim aday memur olduğu için yanıma tayin isteyemiyor . Çalıştığı il üst bölge olduğu için ben onun tanına tayin isteyemiyorum . 1 yılın dolmasını beklemeliymişiz . Kime sorsam bir dönem herkes ailesinden aylarca yıllarca ayrı kalmış . Sağlık bakanlığına sorsan vatandaşa hekim lazım diyorlar. Ulan biz insan değilmiyiz . Bu zulüm niye ? . Bize bu zulümü reva görenlerin Allah bin türlü belasını versin . Verecektirde eminim çünkü bu dünyada iki şey İnsanın kendisinden çıkar çıkmazsa çoluğundan çocuğundan çıkar. Biri haram biri de zulüm ...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir