Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Demircan: Sağlık hizmetlerinde çok başlılık kalkacak

Sağlık Bakanı Demircan, sağlık hizmetlerinde çok başlılığın verimi düşürdüğünü gördüklerini belirterek, çok başlılığın kalkacağını söyledi.
Sağlık Bakanı Demircan: Sağlık hizmetlerinde çok başlılık kalkacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ankara Dışkapı Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan 2 yaşındaki epilepsi hastası Kadir Kaya'yı ziyaretinin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Bugün basında yer alan "kanun hükmünde kararnameyle sağlıkta tek çatı sistemine dönüleceğine" dair haberin hatırlatılması üzerine Demircan, "Eski sisteme dönüş diye bir şey yok. Sağlıkta hizmetlerin sunumunda o günün şartlarında yapılması gereken düzenlemeler yapıldı ve onlarla bugüne geldik." diye konuştu.

"Çok başlılık kalkacak"

Türkiye'de yürütmede çok başlılık sürecini sonlandırmak için referandum yaptıklarını belirten Demircan, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunda hedefin, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı arasındaki iki başlılığın ortadan kaldırılması olduğunu dile getirdi.

"Bu, çok başlılığı ortadan kaldırabilmek için yürütmeyi tek elde toplamak, yasama, yürütmeyi birbirinden ayırmak ama erkleri tek elde toplamak şeklinde bir düzenlemeydi. Yürütme tek elde toplanacak diye anayasa değişikliğini yaptık." ifadelerini kullanan Demircan, şunları kaydetti:

"Bizim daha önceki modelimizde sağlık hizmetlerinde hizmet çok başlılığa doğru gidiyordu. Kamu hastaneleri kurumu, sağlık müdürlükleri ve halk sağlığı kurumu vardı. Bu bize şunu çağrıştırıyor, orkestra bir taneyse şef bir tane olmalı. Olaya böyle yaklaşmalı. Çok başlılığın verimi düşürdüğünü gördük. Bizim arzuladığımız grafikteki hız aşağıya doğru asılıyor. Çok başlılık kalkacak. Şu anda ortalıkta taslak diye gezen metin bizim metnimiz değil. Bizim metnimizi kanun hükmünde kararnamede göreceğiz."

khk
sağlık bakanı
teşkliat yasası
Yorum (8)
SAGLIKÇI
saglık personeli olarak bugün üyesi olduğum saglık sen den istifa ettim. artık yeter dedim, sırtımda 18 yıldır taşıdığım savunduğum memur seni saglık seni bıraktım.akp hükümetinide kurulduğundan bu zamana kadar hep gönül verdim oyumu verdim hep destek tam destek dedim15 temmuz geceside canım pahasına önce meydanlara daha sonra ilimdeki görevli oldugum hastane koştum bir fill 16 temmuz akşamına kadar çalıştım neden mi bu ümmet için,inancım için,sahip olduğum değerler için yapılan bunca hizmetler elden gitmesin ülkem kazansın dedim. Reisime,Hükümete hep destek verdim.16 yıldır hep sabrettim elbet hükümette saglık personelinin elİnden tutar bir takım iyileştirmeler yapar dedim maalesef 16 yıldan sonra görüyorum ki ve görüyoruz ki saglık personeline(hemşire,saglık memuru,ebe..)hiçbir şekilde el atılmadı destek olunmadı.servislerde,polikinilkerde,youn bakımlar amiliyathede vb hastanenin her biriminde çalışan sahada terör saldırılarında,depremde,selde,trafik kazalarında,bayramda bir fill çalışan saglık memurları,hemşireler unutuldu ötelendi.ancak her fırsatta hükümete dirsek dayayan akedemisyenler,askerler,yargı hep zam aldı iyileştirmeler yapıldı,enson olarakta polisler,öğretmenler,işçiler,vb kesim çalışanları zam aldı iyileştirmeler yapıldı.16 yıldır saglık personeli unutuldu dahada gerisi var ama şimdi bu hükümetimiz hep saglık alanında yapılan bu saglıkta dönüşüm sayesinde biz saglıkçıların sayesinde oylar hükümetimize verildi.yazacaklarım çoktur ancak gönül kırgınlığım daha da fazladır artık elimi ayağımı hep destek olduğum akp den bu saatten sonra çekmiş bulunmaktayım.bu zamana kadar yapılanlar için hakkım helaldir.memur sen e özellikle saglık sen e hakkımı helal etmiyorum sendikacıya yakışır bir tavır sergilemediler sağlık personeli değil hep yakınlarındakileri düşündüler vb dahada yazmayayım yoksa altından kalKamazlar.kalın sağlıcakla....
43
Cevapla
Frankie Bellevan
Eski denilen , Eski olan her şey kötü , Yenilik denilerek Milletin karşısına çıkarılan şeyler de her zaman iyi midir ??? İyi ki insanlarımızın Gen Haritası Dönüşümcünün / Dönüştürücünün elinde değilmiş... Dönüşüm diyerek Sağlık Sistemini bu hale getirenler Acaba bizleri neye dönüştürürlerdi ? Aslında bizler de Milletimiz de , eski bizler eski milletimiz değil / değiliz.. Hepimiz Epeyce yamulduk ama Dönüşüm tam gerçekleşmedi.. Sonra da gel daha önce burun kıvırdığın fabrika ayarlarını yeniden bulmaya çalış... Bulabilirsen de yine / yeniden samimiyetten uzak bir şekilde bununla da Övünmeye devam et..
14
Cevapla
xyz
15 yıldır sağlık alanında yapılanların ne kadar yanlış olduğunun bir itirafı aslında bu..öyle ya 15 yıldır siz yönetiyosunuz ülkeyi..tamamen eskiye dönüş..hayret valla o kadar söylendi yazıldı çizildi bu konu aslında..ben yaptım olduyla kervan yolda düzülürle olmuyo bu işler..verilen hasar çok ağır hekimlik pert durumda..bu saatten sonra düzelmez bence..hepimiz göçüp gidecez dünya fani, ama sizi ilerde iyi anmayacaklarına eminim..
25
Cevapla
mustafa serdagr
Sbagliktaki cok basliligin nedeni Kemal Kılıçdaroğlu , sayin ba kanim iktidariniz daha yeni , sunun sukjrasinda 15 yil oldu duzeltirsiniz, size guvenimiz tavm, bakin emekli uzman doktora ayda2800 tl para veriyorsunuz, bir elimiz yagda, bir elimiz balda,her gun banka mudurleri kapimizda parani bize yatir diye
36
Cevapla
mehmet
Sayın Bakanım Tıbbi sekreterler olarak genelgeye uyulmasını istiyoruz.mağduriyetimizi Bimer Cimer TBMM herkes duydu
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir