Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Hekimimizin canına kast eden saldırganın en ağır cezayı alması için konunun takipçisiyim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde saldırıya uğrayan Asistan Dr. Kadir Songür'ün yaşadığı şiddet ile ilgili "Hekimimizin canına kast eden saldırganın mümkün olan en ağır cezayı alması için konunun bizzat takipçisi olacağım." dedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanı: Hekimimizin canına kast eden saldırganın en ağır cezayı alması için konunun takipçisiyim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde saldırıya uğrayan Asistan Dr. Kadir Songür'ün yaşadığı şiddet ile ilgili yaptığı açıklamada " Böyle kişilerin toplum içinde serbest dolaşması kabul edilemez. Kesici aletle boğazından yaralanan meslektaşımızın hayati tehlike içeren bu saldırıyı atlatmış olması tek tesellimizdir." dedi. 


Öldürmeye teşebbüs! İlaç yazdırmak isteyen hasta doktoru boynundan jiletle yaraladı 


" İzmir’de birçok suçtan sabıkası olan ve madde bağımlısı olduğu anlaşılan bir kişinin, Dr. Kadir Songür’e canice yaptığı saldırı hepimizi derinden sarsmıştır."  ifadelerini kullanan Bakan Koca açıklamasında istediği ilacın yazılmamasını bahane ederek cana kıymaya kalkan kişiyi “insan” olarak kabul etmek mümkün olmadığını vurguladı. 


Sağlıkta şiddete isyan ettiler: Ölürsem iyileştiremem 


Bakan Koca açıklaması şu sözlerle devam etti: 

"Ömrünü insanlığa ve hayat kurtarmaya adamış sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, sözün bittiği yerdir. Bu konuda son bir yıl içinde bazı yasal ve idari düzenlemeler yaptık, daha caydırıcı yaptırımların getirilmesi yönündeki çabalarımız devam etmektedir. Yargının da sağlık çalışanlarına şiddet konusunda hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Hekimimizin canına kast eden saldırganın mümkün olan en ağır cezayı alması için konunun bizzat takipçisi olacağım.

Başta İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları olmak üzere tüm sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." 

sağlıkta şiddet
Yorum (8)
Hasan Akdemir
Adaletin olmadığı yerde terör hakim olur. Suriye'nin kuzeyine adaleti götürünce kendi ülkemizde mi eksiliyor diye tartışmak gerek.
20
Cevapla
ömer hayyam
tüm hastanelere x-ray cihazları konulmalı ve istisnasız üst araması yapılmalıdır. güvenlik olarak izmandut gibi heybetli ve kodummu oturtan bodyguardlar seçilmelidir. sıkıntılı durumlar meydana gelmiş, sıkıntıyı tek hamlede koyup oturtur ise derhal prim ile ödüllendirilmelidir.
20
Cevapla
Arif Tarifeden
Hiçbir sabikasi bağımlılığı olmayan insanlar da şiddet gösteriyor şiddet artık olagan hale geldi sayın bakan konunun kişinin özel durumlariyla hiç ilgisi yok, siz çok yanlış gelmişsiniz, şimdi geri geri gidin şu saglikta siddet yasasi vardi ya bi ara çıkıyordu çıkacaktı vs. ordan tekrar devam edin :)
41
Cevapla
Yemrey
Sıkıntı yok sağlık bakanı konunun takipçisi olacakmış, böylesine büyük bir problemi takib ederek çözeceklerini sanıyorlar, Allah bizlere yardım etsin. Doktorlara da hastanede silah bulundurma ruhsatı verilsin. En azından doktorlarda da silah var bilinci oluşturulsun.
12
Cevapla
Sağlıkta Şiddet
Sayın Bakan; Hekime şiddetin saldırıların bir nedenide toplumdaki hekimlerin çok kazandığı parayla oynadığı algısı.Toplam gelirimize akrabalarımız bile inanmıyor artık. Önerim kamunun, hastanın, sağlık çalışanlarının ve hekimlerin zararına olan performans sisteminden vazgeçilmesidir. Kaldırın performansı hEkime çalışırken ve emeklilikte kıdemine uygun hAkim veya savcı maaşı verin toplumada bu ülkede bir hEkim hAkim veya savcı maaşı almaktadır açıklamasını yapın.Emin olun hem kamu gideri azalacak hemde hekimler mutlu olacak.
35
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir