Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Koca’dan Başhekimlere Nöbet Mektubu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 81 ildeki Eğitim Araştırma Hastaneleri ile Üniversite Hastanelerinin başhekimlerine, asistan hekimlerin nöbetlerinin mevzuata göre düzenlenmesi konusunda mektup gönderdi. 
Sağlık Bakanı Koca’dan Başhekimlere Nöbet Mektubu
Fahrettin Koca
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye genelinde toplam 136 başhekime gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Saygıdeğer başhekim arkadaşım,

Bu mektubum, son derece önemli bir konuyu sizinle hasbihal amacı taşıyor. Gerek sağlık hizmetlerinde gerek bu hizmetlerin sürdürülmesi için yapılan planlamalarda yaşanan bazı sorunlar için birinci derecede farkındalık sahibi kişiler sizlersiniz. Gösterdiğiniz çaba, özellikle, yaşadığımız süreç açısından takdire şayandır. Şahsım ve ilgili tüm yönetici arkadaşlarım adına teşekkürlerimi tekrar ifade etmek isterim.

1.11.2021 Tarih ve 95796091-010.07 Sayılı Genelgemiz, İl Sağlık Müdürlüğünce tarafınıza ulaştırıldı. Uzmanlık Eğitimi Görenlerin Nöbet Hizmetleri Konulu Genelge, çözümü aciliyet gösteren bir sorun için kararlı, kalıcı adımlar atmanızı gerektiriyor. Uzun ve yıpratıcı olan çalışma sürelerini azaltmakta, nöbet düzenlemelerini yasal mevzuatımıza uygun ve insani koşullara kavuşturmakta tam bir irade ortaya koymalıyız. Bu konuda sizinle yakın, titiz bir diyalog içinde olacağız.

Asistan hekimlerin nöbetlerinin mevzuata göre düzenlenmesi konusundaki kararlılığımızın en iyi örneklerinden birini sizin vereceğinize inanıyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

saglik bakani
başhekim
asistan hekimler
fahrettin koca
mektup
Yorum (3)
Uzm dr
11 günde 5 nöbet tuttum, azcıkda bizimkilere yazsanız...
4
Cevapla
Çömez
Gelişme varmı değişiklik olan uniler bı yorum atabilir mi dostlar.
2
Cevapla
çömez
bi değişiklik olmadı malesef aynı şekilde çalışıyoruz(kartal)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir