Medimagazin logo

Sağlık Bakanı, öğrencilik ve hekimlik yıllarını anlattı, hayal ettiği fakülteye oğlu girdi!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesinde Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Fahrettin Koca, ailesinin isteği üzerine tıp fakültesini tercih ettiğini, işletme fakültesi eğitimi hayalini ise büyük oğlunun gerçekleştirdiğini söyledi.
Kaynak: AA
Sağlık Bakanı, öğrencilik ve hekimlik yıllarını anlattı, hayal ettiği fakülteye oğlu girdi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğrencilik ve hekimlik yaptığı yılları AA muhabirine anlattı. 

Konya'da dünyaya geldiğini, ilk ve orta öğrenimini de burada tamamladığını belirten Koca, liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde bitirdiğini söyledi. İşletme okumak istemesine rağmen, ailesinin tıp fakültesinden yana olduğunu dile getiren Bakan Koca, "Ailemin isteğini kırmayarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih ettim.” dedi.

İhtisasını Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda yaptığını anlatan Koca, uzun süre çeşitli sağlık kuruluşlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulunduğunu söyledi. Ailelerin genellikle çocuklarının doktor olması gibi bir hayali olduğunu dile getiren Koca, şöyle devam etti:

"Hepimiz çevrenin etkisiyle yönlendiriliyoruz. Annem, babam ve çevremdekiler de benim tıp fakültesine girmemi istedi. İnsanlara faydalı olmayı isteyen bir yapıya sahibim. Çevrenin de etkisi vardı. Ben aslında işletme okumak istiyordum. O dönem çok yüksek puan da almıştım. Boğaziçi Üniversitesine gitmeyi çok istemiştim. Dereceyle girdiğim bir dönemdi. Çevrenin de etkisiyle tıp fakültesini tercih ettim. Hatta tıpta okuduğum ilk iki yıl da gerçekten zorlandım. Şimdi ise iyi ki tercih etmişim ve hekim olmuşum diyorum." 

- "Sabaha kadar yenidoğanların başında beklerdim" 

Bakan Koca, tıp fakültesinde okuduğu dönemde ilk yıllar zorlansa da hekim olmaktan, özellikle çocuk hekimi olmaktan her zaman gurur duyduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Cerrahpaşa'da ihtisas yaptığım dönemde en çok etkilediğim ve unutamadığım anlar da yenidoğanlarla geçen zamanlardı. İhtisasımın son aylarında yenidoğan yoğun bakım ünitesi de yeni kurulmaya başlamıştı. Ben de o dönemde asistan temsilcisi olarak yenidoğan yoğun bakımın kuruluşunda aktif yer aldım. Yenidoğan bebekler 500 gram, 900 gram bebeklerdi... Birçok gün sabahlara kadar başlarında beklediğimi hatırlıyorum. Gece saat kaç olursa olsun entübasyon için hastaneye geldiğim olmuştur. Şimdi ise o erken doğan prematüre bebeklerin üniversiteye girdiklerini, öğrenci olduklarını görmek beni ziyadesiyle memnun ediyor."

- "Hayalini oğlu gerçekleştirdi" 

Dört çocuk babası Bakan Fahrettin Koca, üniversite ve meslek seçimlerinde çocuklarını yönlendirmediğini belirterek "Onların hangi alanlara eğilimi olduğunu önemsiyorum. Oğlum bu sene Türkiye derecesi de yaparak Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümüne girdi." dedi. 

Yoğun iş temposu nedeniyle çocuklarıyla çok fazla vakit geçiremediğini ve bunun üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Koca, "Küçük oğlum ve eşimle birlikte İstanbul'dan Ankara'ya geldik. Ankara'da beraber olmamıza rağmen bazen haftalarca oğlumu göremiyorum. Geç saatlere kadar çalıştığımız için eve gittiğimde çoktan uyumuş oluyor. Öyle zamanlar oluyor ki İstanbul'a gittiğimizde beraber vakit geçirme fırsatımız oluyor." ifadelerini kullandı.

fahrettin koca
Yorum (5)
Hasan Akdemir
Düzeltme beklentisi : "vakit geçirme fırsatımız oluyor." yerine " olmuyor " doğrusu olsa gerek. İşletmeyi bitirmiş birisi olarak, pek çok işletme bitirmiş hastamın da şu anda işsiz veya kendi mesleğini yapmadığını söylemek üzücü. Bakanımızın bu işletme hayalinin nereden geldiğini şimdi çok merak ettim.
28
Cevapla
Kamil Ömür
Hasan Akdemir işletme var işletme var. Boğaziçi İşletme mezunlarının çoğu önemli şirketlerde müdür ya da CEO. Boğaziçi İşletmeye girebilmek için Türkçe ve Matematik sorularını tama yakın yapmak gerekiyor. Bu çocukların çoğunun fizik, kimya, biyoloji dersleride iyi çocuklar. Sonuç olarak Boğaziçi İşletmeye giren çocuklar çok iyi çocuklar. Tıp ve mühendisliğe hem de en yüksek puanlı tıp ve mühendislik fakültelerine girebilecek çocuklar. Senin işsiz olarak gördüklerin uyduruk fakültelerin işletme mezunları. Bu çocuklarla aralarında ciddi IQ farkı var. Ben olsam Boğaziçi mühendisliğe girip üstüne işletme mastırı yapıp mühendis ünvanını alırdım aynı işi yapardım o ayrı. Tıpta iş garantisi olduğu için tıp fakültesi öğrencileri birbirine yakın öğrenciler. Türkiye derecesi yapıp Kayseri tıbba giren öğrenci varken Kayseri mühendisliğe, Kayseri işletmeye giren yok. Çünkü diğer mesleklerde okul ayrımı var. Türkiye ' nin mühendis ve işletmeci ihtiyacı x iken 10 x mezun var. Ben patron olarak kimi işe alıyorum. En yüksek puanlarla girilen Boğaziçi, ODTÜ mezununu işe alıyorum. Biliyorum ki bu çocuğun kafası iyi çalışıyor, biliyorum ki çok iyi İngilizcesi var. Tıp fakülteleri böyle 14.000 öğrenci almaya devam etsin o zaman devlet için olmasa da özel sektör şu şu tıp fakültelerinden mezun olmak şu fakültelerde ihtisas yapmak tercih sebebidir der.
6
Cevapla
Tamer
1)”Ankara’dayken vakit olmuyor ancak İstanbul’a gittiğimizde vakit bulabiliyoruz” diyor. 2)Boğaziçi İşletmeyi bitirip iş bulamayan varsa onun için yapabilecek birşey yok
0
Cevapla
hakan
kul hakkı.helal olsun.vicdanlı kul hakkını düşünen kişilere Aile sağlığı merkezinde tıbbi sekreterlere hakları olan maaş ı verin. 2200-2400 türkiye geneli aynı olsun.sizlere adam başı daaha 20 tl bile düşmüyor zam yapılırsa kaldiki cari giderler temmuzda zam oldu.cari giderlerin hepsi harcanmıyor.acaba helal edecek olurmu
0
Cevapla
Hasan Akdemir
Tamer kardeşimizin "ancak " ilaveli cümlesi olayı net algılamayı sağladığından dolayı teşekkürler. Olay Boğaziçi, ODTÜ, Harvard, Oxford değil ; İŞLETME. Neden İşletmeyi seçmiş, sayın Bakanımız aynı sayın Cumhurbaşkanımız gibi lise yıllarından beri yönetici-siyasetçi olma hayalinde miymiş diye bir sondaj yapayım derken mevzu nerelerde dallanmış .
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir