Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: 'Sağlıkta dijital dönüşüm başarımızla vatandaşa daha kaliteli sağlık hizmeti sunacağız'

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca,Türkiye’nin sağlıkta dijital dönüşüm başarısı ve tecrübesi ile kendi vatandaşlarına daha kaliteli sağlık hizmeti sunarken, bölge ülkelere de öncülük edeceğini söyledi. Bu başarısıyla Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyeli ile sağlık bilgi ve endüstrisi ihracat kapasitesinin de katlanarak artacağını ifade eden Bakan Koca, “Böylelikle ekonomik hedeflerimize daha çabuk ulaşacağız” dedi
Sağlık Bakanı: 'Sağlıkta dijital dönüşüm başarımızla vatandaşa daha kaliteli sağlık hizmeti sunacağız'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlıkta dijital dönüşümde gösterdiği performans ile uluslararası alanda marka değerini yükselten Türkiye, 30 Ekim - 1 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek HIMSS’19 Eurasia ile sağlık bilişim dünyasının liderlerini İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor. Sağlık Bakanlığı ve HIMSS ABD işbirliği ile düzenlenen etkinlikle ilgili olarak Bakan Koca, etkinliğin Türkiye’nin küresel alanda gücünü artırmasında önemli rol oynayacağını söyledi. 

Türkiye’nin sağlıkta dijital dönüşüm başarısı ve tecrübesi ile bölge ülkelere öncülük edeceğinin altını çizen  Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Sağlık alanında dünyanın örnek aldığı başarılara imza atan Türkiye, sağlıkta dijitalleşme konusunda kat ettiği mesafe ile gelişmiş Batı ülkeleri arasından sıyrılarak Avrupa lideri olmayı başarmıştır” dedi. Bu yıl itibari ile HIMSS EMRAM derecelendirmelerinde Türkiye’nin 2 adet seviye 7 ve 164 adet seviye 6 hastane ile tüm Avrupa ülkelerini geride bıraktığını söyleyen Koca, Türkiye’nin, aynı kararlılık ve hızla sağlıkta dijital dönüşüme devam edeceğini belirtti.

Türkiye’nin sağlık alanında gösterdiği performans ve dijital hastanecilik konusunda aldığı yolun uluslararası alanda da dikkat çektiğini vurgulayan Koca, “Başarısı ve tecrübesi ile bölge coğrafyasındaki ülkeler için iyi bir örnek ve lider konumda olan ülkemizin küresel alanda gücünü artırmasında HIMSS Avrasya Konferansı’nın da büyük ölçüde katkı sağlayacağını umuyorum. Bu kapsamda; Avrasya bölgesinden 65 ülke Sağlık Bakanı ve üst düzey heyetini, Bakanlığımızın davetlisi olarak, HIMSS Avrasya Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı kapsamında Ekim ayında İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyoruz. Sağlıkta dijital dönüşüm başarımızın dünyaya anlatılması ile Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyeli ile sağlık bilgi ve endüstrisi ihracat kapasitesi de katlanarak artacak, bu alanda ekonomik hedeflerimize daha çabuk ulaşacağız” diye konuştu.
 

dijital dönüşüm
sağlık bakanı
fahrettin koca
Yorum (4)
Anlayan Sezer
Mülkün (otoritenin) hedefi milletin-halkın refahıdır. bu refah ekonomi ile ölçülemez. dijital dönüşümle yeni BT-MR mı çekicez.(gereksiz tetkik de avrupa 1.siyiz) geçim derdi belini bükmüş milletin. biz BT-MR la operasyon yapalım...sgk batsın, hastaneler kar mı etsin? Bomboş otel dolu sahillerde, bedavaya tatile gitse iyileşecek refah düzeyi milletin.sadece SGK sını yatırsan binlerce genç sağlıkcına iş bulursun-üstünü bahşişle tamamlar gençler. ucuza oy böyle alınır. kabinede sağlık bakanlığına talibiz. bu böyle biline.
2
Cevapla
Hüsnü mübarek
Kimsede sormuyor : Yaw bu HIMSS te neden Dünyada 1. yiz? Tek akıllı bizmiyiz? Elalem gerizekalı mı?
6
Cevapla
Dr
Hangi dijitalleşme? Daha okuma yazma bilmeyen hasta velisi ben internetten nasıl randevu alayım diye poliklinik kapısını aşındırıyor. Onamı okuyamıyor imzalayamıyor. Anlatılanı anlamıyor tedavi yarım kalıyor iyileşmedim diye yine randevusuz çıkıp geliyor. Dijitalleşme halka değil sanırım başka statüde insanlara...
5
Cevapla
Uzm
E nabız tıklarsın açılmaz, teletıp göstermez, medulla göndermez, e reçete göndermez tıkla yarım st bekle... hangi dijital? Ancak Ben pek görmedim.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir