Medimagazin logo

Sağlık Bakanı yardımcısı: Herkesi memnun edecek döner sermaye taslağını bir ay içinde açıklayacağız

Sağlık-Sen Türkiye Buluşması'nda konuşan Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, yeni döner sermaye yönetmeliğinin bir ay içerisinde açıklanacağını belirtti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanı yardımcısı: Herkesi memnun edecek döner sermaye taslağını bir ay içinde açıklayacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Sağlık-Sen Türkiye Buluşması, iki binden fazla teşkilat mensubunun katılımıyla Ankara Kızılcahamam'da gerçekleştirildi. Programda konuşan Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, sağlık çalışanlarının büyük fedakârlık göstererek çalıştıklarını ifade etti. Eldemir, bakanlık olarak Sağlık-Sen' in çalışmalarını önemsediklerinin altını çizdi. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için bakanlığın ek yaptırımları hayata geçireceğini dile getiren Eldemir, "Yakın zamanda sağlıkta şiddeti önleyecek eylem planımızı açıklayacağız. Sağlık çalışanlarının hasta yükünü azaltan ve fiziksel ortamlarını düzelten bir yaklaşımla eylem planımızı hayata geçireceğiz. Sağlık çalışanlarının yıpranma payında yaşadığı eksiklikler üzerinde de çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Döner Sermaye Taslağını Açıklayacağız""

Yıllardır sağlık çalışanlarını mağdur eden döner sermaye sistemiyle ilgili müjde veren Bakan Yardımcısı Eldemir, "Herkesi memnun edecek adaletli bir döner sermaye taslağı hazırladık. Çalışmalarımız sürüyor bir ay içerisinde neticelendireceğiz" diye konuştu.

 

halil eldemir
doner sermaye taslagi
Yorum (41)
ali güney
O herkesi memnun edecek Döner Sermaye sistemi 2008den beridir gelecek.ha gelecek ha gelecek..SUT 2008 DEN BERİDİR AYNI.
54
Cevapla
Hasan Akdemir
Herkes sonucun ne olacağını biliyor ama bizim köyde dendiği gibi ; " Yalan da olsa söyle, hoşuma gidiyor "
59
Cevapla
ibrahim
Hekimler arası uçurumun olmadığı,Dönersermaye Sabit ödemesinin genel bütçeden dağıtıldığı,Hekimlerin puan peşinde koşmadığı,Hastaya puan gözüyle bakılmadığı,Hasta odaklı çalışılıp en fazla günde 50 Hastanın muyene edildiği ,Hekim dışı sağlık çalışanlarının da haklarını aldığı yeni bir taslak dileği ile.
56
Cevapla
ben
acıklanıyor ama taslak..
16
Cevapla
Şahin
Dönersermaye Sabit Ödemesi genel bütçeden karşılanır ve Hekimlerin her bir puanının karşılığı Türkiyenin her yerinde aynı olursa (1 puan İzmir de de 50 krş, Kars da da 50 krş gibi),(Bölge Mahrumiyeti zaten maaşlar üzerinden gideriliyor) taslak başarılı olur kanaatindeyim.Saygılarımla.
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir