Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı yurt dışındaki sağlık tesislerine personel görevlendirmesi yapacak

Sağlık Bakanlığı, internet sitesinden yaptığı duyuruda Bangladeş, Sudan, Somali, Nijer, Arnavutluk ile Kırgız Cumhuriyetlerinde bulunan sağlık tesislerine personel görevlendirmesi yapılacağını duyurdu.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanlığı yurt dışındaki sağlık tesislerine personel görevlendirmesi yapacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanlığı internet sitesi üzerinden 2022 yılında yurt dışında bulunan sağlık tesislerine yapılacak olan görevlendirme ilanını yayınladı. 

İlanda, Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Sudan Cumhuriyeti, Somali Federal Cumhuriyeti, Nijer Cumhuriyeti, Arnavutluk Cumhuriyeti ile Kırgız Cumhuriyeti’nde kurulan sağlık tesislerinde sağlık hizmetine katkıda bulunmak amacıyla geçici süre ile personel görevlendirileceği ifadeleri yer aldı.

2022 Yılı Yurt Dışı Sağlık Tesisleri Görevlendirme ilanı için gerekli usul ve esaslar ise şöyle:

Uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi, sağlık hizmeti ve diğer hizmet sınıfında olup, 4924 sayılı veya herhangi bir sözleşmeye tabi personel hariç olmak üzere; ekte yer alan “YURT DIŞI SAĞLIK TESİSLERİ BAŞVURU UNVAN/BRANŞ/BİRİM DAĞILIM CETVELİ”nde belirtilen unvan/branş/birimler için başvuru; 20/01/2022 saat 00:01'de başlayıp, 07/02/2022 saat 23:59’da sona erecektir. 

Bakanlık Makamınca doğrudan takdir olunacak haller ve yapılacak görevlendirmeler dışında, müracaatlar aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre alınacaktır.

A. Genel Esaslar:

(1) Görevlendirilecek personelin taşıması gereken kriterler;

a) Aktif çalıştığı yerde unvan ve branşında tek olmamak veya yeterli personel olması,

b) Özellikli birimler (Acil Servis, Yoğun Bakım, Diyaliz, Ameliyathane, Anestezi, Doğumhane vb.) için yapılacak görevlendirmelerde gerekli sertifika veya eğitim belgesine sahip olmak,

c) Başvurmuş olduğu unvan/branşta fiilen en az üç yıl çalışıyor olmak (Aşçı kadrosu hariç),

ç) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4/A maddesi kapsamında görev yapıyor olmak,

d) Talep toplanılan yıl içinde, Acil Servis, Yoğun Bakım, Diyaliz, Ameliyathane, Anestezi, Doğumhane vb. gibi özellikli birimlerde çalışan personelin 40 yaşını, diğer birimler için 45 yaşını doldurmamış olmak (Aşçı kadrosu hariç),

e) İlan metninde belirtilecek diğer müracaat şartlarını taşımaları gerekmektedir.

(2) Görevlendirmeler için başvuranlar arasından kriterlere uygun personel bulunamaması durumunda, KHGM tarafından re’sen tespit edilen personel arasından komisyonca uygun görülenlerin görevlendirmesi yapılır.

(3) Gerekli görülmesi halinde komisyon marifetiyle ve komisyonca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde yurt dışı görevlendirmelerine ilişkin mülakat yapılabilir.

B. Başvuru Esasları:

(1) Yurt dışı sağlık tesislerinde görevlendirme yapılmasına ilişkin ilan ve diğer duyurular Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün https://khgm.saglik.gov.tr/ adresinden yapılır.

 (2) Müracaatlar ilan metninde belirlenen usul ve esaslara göre Başvuru için kullanılacak https://yurtdisihastanelerbasvuru.saglik.gov.tr/internet adresi üzerinden yapılır.

(3) Görev almak isteyen personel, https://yurtdisihastanelerbasvuru.saglik.gov.tr/internet adresinde yer alan “Yurt Dışı Sağlık Tesislerinde Görev Talep Formu ’nu, görev yaptığı kurumun en üst amirine onaylatır. Onaylatılan evrak elektronik ortama “pdf” formatında aktarılarak, başvuru sistemine yüklenmesiyle başvuru kesinleştirilir.

(4) Başvuru dönemleri KHGM tarafından ilan edilir. Başvuru dönemleri dışında yapılan (Yöneticiler, uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi hariç) müracaatlar ile duyuru metninde belirtilen usul ve esaslara uygun olmayan başvurular değerlendirmeye alınmaz.

(5) Daha önce farklı görevler ile yurt dışında bulunup, görevini yerine getirmeme, disiplinsizlik, devleti temsil edememe gibi nedenlerle görevi sonlandırılan personel herhangi bir görev/unvan ayrımına bakılmaksızın yeniden görevlendirilemez.

 (6)Usule uygun başvurular gerekli ön çalışma yapıldıktan sonra Komisyon tarafından değerlendirilecektir.

(7) Başvurular yukarıda belirtilen internet adresi aracılığıyla yapılacağından, personele tanımlanmış kurumsal e-posta (…….@saglik.gov.tr) adresinin aktif olması gerekmektedir.

(8)Yayımlanan internet adresinde “Kullanıcı Kılavuzu” bulunmakta olup, müracaatta bulunacakların bu kılavuzu inceledikten sonra başvuru yapmaları gerekmektedir.

(9) Başvuru şartlarını taşımadığı halde müracaat edenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

(10) Başvuru esnasında personelin tecrübe ve başvuru yaptığı birimler hakkında yanlış beyanda bulunması nedeniyle oluşabilecek kamu zararı kişiye rücu edilebilecektir.

(11) Yapılan müracaatlar, bir sonraki açılacak başvurunun tasnif işlemleri sonuçlanıncaya kadar geçerlidir.

 C. Görevlendirme süreleri

(1) Görevlendirme süreleri; sağlık tesislerinin ihtiyaçları doğrultusunda sağlık tesisi ve unvan/branş/birim bazında, sağlık hizmet sunumunu kesintiye uğratmayacak şekilde ilgili ülke vize uygulamalarına dikkat edilerek, uygun periyotlarda alınacak görev onayı ile belirlenir. İlgili ülke için Komisyonun uygun görmesi halinde yönetici,uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibiolarak görevlendirilmiş personelin görev süreleri dönem ve süre şartı aranmaksızın uzatılabilir.

(2) Daha önce yurt dışı sağlık tesislerinde görev yapmış uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi dışındaki personel için yeniden görevlendirme yapılmaz. Ancak komisyonca bilgi ve tecrübesinden faydalanılacağına karar verilen personel, Bakanlıkça yeni açılan sağlık tesislerinin kurucu ekibinde görevlendirilebilir.

Yurt Dışı Sağlık Tesisleri Başvuru Unvan- Branş-Birim Dağılım Cetveli

Yurt Dışı Sağlık Tesislerinde Personel Görevlendirilmesine Dair Usul Ve Esaslar Hakkında Yönerge

sağlık bakanlığı
yurt dışı
personel görevlendirmesi
Yorum (3)
İlticacı doktor
Hadi iltica etmeyebi bahane yolu açıldı size
6
Cevapla
murat124
İlticacı doktor (Pratısyen) somali sudan bangladesh..iltica edip ne yapacaksin.. tesislerden bile cikamayacaksin..ha ekstra 4000 dolar mi ne icindeki vatan ozlemini hafifletir diyorsan buyur.
8
Cevapla
mercan
Ülkemizde doktor fazlalığı olduğu için dünyanın dört bir yanına doktor gönderiyoruz. Ben hasta olsam 2 gün işe gelmesem hemen döner sermayeden kesiyorlar ama yurtdışına giden doktor dolarla maaş aldığı halde ayrıldığı hastaneden döner sermaye almaya devam ediyor. Bu kul hakları nereye kadar devam edecek bakalım.
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir