Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığına yurt dışı teşkilatı kurma yetkisi verildi

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sağlık Bakanlığına yurt dışı teşkilatı kurma yetkisi verildi
Kaynak: AA
Sağlık Bakanlığına yurt dışı teşkilatı kurma yetkisi verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sağlık Bakanlığına yurt dışı teşkilatı kurma yetkisi verildi.

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bakanlıklara Bağlı İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni kararnamede, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 353'üncü maddesi, "Sağlık Bakanlığı, merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatından oluşur." şeklinde değiştirildi.

Ayrıca 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 371'inci maddesinden sonra gelmek üzere "Bakanlık, yurt dışı teşkilatı kurmaya yetkilidir." ifadesi eklendi.

Öte yandan kararnameyle daha önce Halk Sağlığı Kurumunun görev ve yetkisinde olan, insan vücuduna doğrudan temas eden biyosidal ürünler, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna geçirildi.

sağlık bakanlığı
halk sağlığı
türkiye i̇laç ve tıbbi cihaz kurumu
Yorum (2)
zeki hepsonradan
Güzel mecburide katar ve somali kadroları da açılacak demektir. İç teşkilat tamam merkez artık dışa açılabiliriz beklemede kal tamam can I get a halelujah can I get an amen :)
14
Cevapla
Erkan
Zaten yurt dışında hastanelerimiz var, farklı ne olacak
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir