Medimagazin logo

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak projesi: Her okulda bir sağlık görevlisi olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKŞAM’a özel açıklamalar yaptı.
Kaynak: AKŞAM
Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak projesi: Her okulda bir sağlık görevlisi olacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak bir proje hazırladığını belirten Bakan Koca, “Okullarda bir sağlık personelinin mutlak olması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle belli kapasiteye ulaşmış her okulda bir sağlık personeli görev yapacak” diye konuştu. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilecek olan sağlık personelleri, okullardaki kazalara ilk müdahaleyi gerçekleştirecek, doktor ve ambulans gibi acil sağlık ekiplerini anında alarma geçirecek. 

UYGULAMA 2020’YE YETİŞİR

Çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve projenin 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde hayata geçeceğini belirten Bakan Koca, “Planlamayı Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki arkadaşlarla birlikte yapıyoruz. Uygulama için en fazla 1 yıl var. O kadar süreceğini bile düşünmüyorum. Önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişir.” 

 

saglik bakanligi
milli egitim bakanligi
Yorum (13)
k.l.
"okullardaki kazalara ilk müdahaleyi gerçekleştirecek, doktor ve ambulans gibi acil sağlık ekiplerini anında alarma geçirecek" kişinin sağlık personeli olması gerekmez. Kanadalılar, Avustralyalılar belli noktalara otomatik defibrilatör kullanarak kişilere eğitim verip sorumlu ilan ederek bir çok canı kurtardı. Zaten yetersiz sayıdaki sağlık personelini bir de her okula dağıtmak? yerine okul personelinden 1 ya da 2 kişiye basit acil eğitimleri verilse daha uygun olmaz mı?
30
Cevapla
rıza
sayın Bakanım özellikle sağlık alanında herşeyi düzenli olması için hangi kurumda özellikle asıl işini yapmayanların kendi işine verilmesiil sağlık müdürlüklerin ve özellike ilçe sağlık müdürlüklerin yazışma işlerini ebe hemşireler yapıyor.Sayın Bakanım Artık dayanacak gücümüz kalmadı yaşımız ilerledi 130 bin Diploma Tıbbi sekreter sağlık işçisi alimi fazla olursa bir nebze olsun işsiz sağlıkçı kalmaz Türkiye geneli Aile sağlığı merkezlerinde cari giderler devlet öderse 4 sağlık personeli iş sahibi olur.Türkiyede olan işsizlik için çok önemli çözüm:Aile Sağlığı merkezlerinde cari giderleri devlet öderse Her ASMDE 4 Sağlık persoenli 4 Aile İş Sahibi olacaktır
10
Cevapla
Cml
İyi bir proje sayın bakanım binlerce paramedik mezunu var onlarda iş sahibi olurlar
18
Cevapla
Caner
130 bin tıbbi sekreter olduğunu yazan kardeşim... O kadar iş sahası var mı acaba memlelette?? Köy kadar ilçelere dahi fakülteler açıp, insanlara ümit satıyorlar yıllardır anlamadınız mı??? Bir dönem her ilçeye yeni hastanler yapıldı, birçok personel alındı, ama sistem şişti artık... Her ilçeye ikinci kocaman devlet hastanesini yapmayacaklar, o kesin... Ama gene de az bir miktar alım olabilir..
3
Cevapla
Tuğrul
İktidarın genel politikası bu.. Bir işi 4 parçaya bölüp, 4 tane adam çalıştırmak.. İş olmayan yere de iş varmış gibi kadro açmak.. Atama bekleyen yardımcı sağlık personellerine yeni kadrolar açılacak.. Aslında olmayan işlere, adamlar alınıp maaşa bağlanacak.. Daha seçime kadar bu hep böyle devam edecek.. Az kaldı, yakında herkes bir şekilde maaşa bağlanacak..
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir