Medimagazin logo

Şehit askerin hastaneye getirilişinde ihmali olduğu ileri sürülen başhekim açığa alındı

Sağlık Bakanlığı , Tunceli Ovacık’ta operasyon sırasında yaralanarak daha sonra hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun askeri helikopter ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirilmesine ilişkin sosyal medyaya yansıyan görüntüler hakkında açıklama yaptı.
Kaynak: İHA - Mehmet Kalay
Şehit askerin hastaneye getirilişinde ihmali olduğu ileri sürülen başhekim açığa alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı, Tunceli Ovacık’ta operasyon sırasında yaralanarak daha sonrasında hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun , askeri helikopter ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne getirilişinde, helikopterin indiği alana ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmali olduğu ileri sürülen hastane başhekimi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla açığa alındığını ve gerekliler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Tunceli Ovacık’ta operasyon sırasında yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu, askeri helikopter ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Şehidimizin hastaneye getirilişinde, helikopterin indiği alana ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmali olduğu ileri sürülen hastane başhekimi, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın talimatıyla açığa alınmış ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.

sağlık bakanlığı
başhekim
şehit
askeri helikopter
hastane
Yorum (5)
Ertem Küçükgıdılı
Askeri hastaneleri kapatanları nereye almak lazım? Askeri hastaneler olsaydı Hendek olaylarından beri bir çok sakat ve şehit askerimiz olmazdı. Ülkenin kurucusu Atatürk'e düşman, TC'ye düşman kişiler 3 5 oy için niçin devlet memuru yapılır? Zavallı ülkem, liyakatsizlik, basiretsizlik ve ihanetin merkezi oldu.
40
Cevapla
muhibbi
Zaten Erzincan ilinden görev yaptığımız Erzurum' a hem tıbbi hem de idari (sağlık kurulu) sebepleriyle birçok hasta usulsüz yere sevk edilmektedir. Birçok makama başvurduğumuz halde kamu mağduriyeti aralıklı olarak devam etmektedir. Olacağı zaten buydu: başka bir şey beklenemezdi. Çok üzgünüz. Hemşehrimiz Şehidimize Allah' tan rahmet ve kederli ailesine taziye dileklerimi sunarım.
16
Cevapla
suzer
son derece huzunlu goruntulerdı...yasak getırsen ne olur...askerı hastanelerı kapatmak devredısı yapmak cok mu dogru oldu sımdı.
23
Cevapla
Yorgun
Hiçbir başhekimin yaralı askere müdahelede geç kalması söz konusu olamaz. Görüntüler kabul edilemez ancak kimin ihmali olduğu ortaya konulmalı, başhekim peşinen suçlu ilan edilmemeli. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum
1
Cevapla
Dr. Yüksel
Ambulansın hazır olmaması üzücü. Nedenleri sorgulanmalı. Acaba halikopter hastane bahçesine inseydi ve orada ambulansa da olsaydı sedyle taşımakmı yoksa ambulansla taşımakmı daha hızlı ve pratik olurdu. Kanaatimce ambulans gecikmeye neden olurdu. Savaş şartlarında halikopter acilin önüne inebilmeli. İnebilirse de ambulansa ne gerek var. Açıkça belliki donanımlı askeri hastanelere halen ihtiyacımız var. Diğer taraftan aynı donanımlı hastanelere sade vatandaşın da ihtiyacı var.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir