Medimagazin logo

SGK'ya 'güneş kremini devlet ödesin' önerisi

Sağlık Bakanlığı, tarım işçisi ve denizci gibi açık havada çalışıp uzun süre ultraviyole ışınlarına maruz kalan meslek grubundakilerin güneş kremlerinin devlet tarafından ödenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) öneri götürdü
SGK'ya 'güneş kremini devlet ödesin' önerisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı, tarım işçisi ve denizci gibi açık havada çalışıp uzun süre ultraviyole ışınlarına maruz kalan meslek grubundakilerin güneş kremlerinin devlet tarafından ödenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) öneri götürdü.

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansının (IARC), ultraviyole ışınlarını "kesin kanserojenler" arasında saydığını bildirdi.

Avustralya gibi yazın sıcaklık değerlerinin yüksek olduğu bazı ülkelerde, güneş altında çalışan tarım işçici ve denizci gibi meslek grubundakilerin koruyucu güneş kremlerinin devlet tarafından ödendiğine işaret eden Tuncer, iş gereği açık havada çalışmak zorunda olanların cilt kanserinden korunması için çalışma yaptıklarını duyurdu.

Murat Tuncer, bu çerçevede gün boyu açık havada çalışanların güneş kremlerinin devlet tarafından ödenmesi için SGK'ya öneri götürdüklerini bildirerek, "Bronzlaşmak için uzun saatler güneş altında kalmak kişisel bir tercihtir. Ama iş gereği ultraviyole ışınlarına maruz kalıp cilt kanseri riskiyle karşıya karşıya olanların korunması gerekir. Bu nedenle bu kişilerin koruyucu güneş kremlerinin geri ödeme kapsamına alınması gerekir" dedi.

sgk'ya
'güneş
kremini
devlet
ödesin'
önerisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir