Medimagazin logo

Sözleşmeli sağlık personelinin sabit pozisyonda zorunlu çalışma süresi 4 yıla düşürüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı yazılı açıklamada sözleşmeli sağlık personelinin sabit pozisyonda zorunlu çalışma süresinin düşürüleceğini bildirdi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sözleşmeli sağlık personelinin sabit pozisyonda zorunlu çalışma süresi 4 yıla düşürüldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı yazılı açıklamada sözleşmeli sağlık personelinin sabit pozisyonda zorunlu çalışma süresini düşürdüğünü belirterek " sözleşmeli sağlık personelinin 6 yıllık zorunlu çalışma süresinin düşürülmesine dair talepler TBMM komisyonunda değerlendirmeye alınmıştır. Komisyondan geçen kanuni düzenleme ile 6 yıl olan sabit pozisyonda çalışma süresi, 4 yıla düşürülmüştür."  ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı'nın yaptığı açıklama şu şekilde: 

"Sözleşmeli Sağlık Personelimizin Sabit Pozisyonda Zorunlu Çalışma Süresini Düşürüyoruz

Uzun zamandır Bakanlığımız gündeminde olan, sözleşmeli sağlık personelinin 6 yıllık zorunlu çalışma süresinin düşürülmesine dair talepler TBMM komisyonunda değerlendirmeye alınmıştır. Komisyondan geçen kanuni düzenleme ile 6 yıl olan sabit pozisyonda çalışma süresi, 4 yıla düşürülmüştür.

Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek. Memur kadrosuna geçtikten sonra aynı yerde 1 yıl daha çalışırsa, diğer memurların sahip olduğu tüm haklara ve başka yerlere naklen atanma hakkına sahip olacak.

Bu vesileyle, sağlık personelimizin özlük hakları ile ilgili önemli bir kazanım sağlanmasına destek veren TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerine, sağlık çalışanlarımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum. "

 

 

sağlık bakanlığı
fahrettin koca
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir