Medimagazin logo

TÜSEB, Türkiye'de insülin üretimi için Çalıştay düzenledi

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı yeniden yapılandırılmasının ardından önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor
TÜSEB, Türkiye'de insülin üretimi için Çalıştay düzenledi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

İSTANBUL-Terapötik aşıların ülkemizde antijenden itibaren tüm basamaklarıyla geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen uluslararası katılımlı ‘Terapötik Aşı Çalıştayı’nının ardından ülkemizde ihtiyaç duyulan insülin çeşitlerinin yerli üretimi konusunda İstanbul yerleşkesinde İnsülin Çalıştayı düzenlendi.

Ulusal ve uluslararası ilaç firmaları ile STK temsilcilerinin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasında TÜSEB başkanı Prof. Dr. Adil Mardinoğlu, insülinin ülkemizde üretilmesini sağlamaya yönelik Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarının önemini vurgulayarak, düzenlenen çalıştayın temel amacını sahada aktif rol oynayan katılımcılarla ortak yol haritasının oluşturulması olarak açıkladı.

TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez, 11. Kalkınma Planı çerçevesinde yetkinlikleri artırılan TÜSEB’in yeni dönemdeki misyonuna değinerek, ulusal ve uluslararası ilaç firmalarına yönelik teşvikler ve olası işbirliklerinin yerli üretim süreçlerindeki önemini ifade etti.

Çalıştayda, insülin üretiminin yerlileştirilmesinin önemi, ülkemizde kullanılan ve ihtiyaç duyulan insülin çeşitleri ve endikasyonları, konvansiyonel, 2. ve 3. nesil insülinlerin potansiyelleri, ilgili alanda faaliyet gösteren ilaç firmalarının insülin üretmeye yönelik yatırım planları, teknoloji transferinin önemi ve olası işbirliği modelleri ile sürdürülebilirlik ve fiyatlandırma konuları kapsamlı olarak ele alındı.

tuseb
insülin üretimi
prof. dr. adil mardinoglu
Yorum (1)
Ali Rıza Aktaş
Sevgili ve saygı değer arkadaşlar, Bu iki çalıştaydan sonra kesin insülin ve aşı üretiriz artık! Daha önce hiç kimse böyle bir çalıştay yapmayı düşünmemişti. Bu çalıştaya katılan dehaların ve ürettikleri çözümleride kimse düşünememişti, Haberden de anladığımız gibi çok isabetli tespit ve önerilerde bulunmuşlar.Daha önce bu düşünceleri zikredecek kimse yoktu. TUSEB in teşvikleri çok önemli tabii!! Daha önceki teşviklerle özel sektörde İnsülin de aşıda üretilmişti, burada haber de yapılmıştı nerede onlar şimdi??!! Aklınızı başınıza alın!! sayın yöneticiler, basın karşısına çıkıp ilkokul öğrencilerini bile inanadıramıyacağınız söylemlerle kendinizi ve bizim de mensubu olduğumuz mesleğin saygınlığı ile bu kadar düşürmeyin. İŞİNİZİ YAPIN, MAKAMLARINIZI DOLDURUN. SİZİN BU MİLLETE KARŞI SORUMLULUĞUNUZ VAR. BECEREMİYORSANIZ İSTİFA ETME ONURLULUĞUNU GÖSTERİN. Saygı ve sevgilerimle
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir