Medimagazin logo

Yurt dışında görevlendirmek üzere uzman hekim aranıyor: Başvuru 13 Mayıs

Sağlık Bakanlığına bağlı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Ve Yurt Dışı Sağlık Birimleri Daire Başkanlığı yurt dışı sağlık tesislerinde çalıştırılmak üzere uzman hekim görevlendirilmesi yapılacağını duyurdu
Yurt dışında görevlendirmek üzere uzman hekim aranıyor: Başvuru 13 Mayıs
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı - Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Ve Yurt Dışı Sağlık Birimleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda insani yardım kapsamında hizmet veren yurt dışı sağlık tesislerinde geçici görevlendirilmek üzere tüm branşlarda uzman tabip müracaatları 13/05/2019 tarihi saat  00:01’ de başlayacağı belirtildi. 

Bakanlık Makamınca doğrudan takdir olunacak haller ve yapılacak görevlendirmeler hariç olmak üzere, müracaatların aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre alınacağı belirtildi: 

A. Genel Esaslar:

(1) Görevlendirilecek personelin taşıması gereken kriterler;

 a) Uzman tabip aktif çalıştığı yerde unvan ve branşında tek olmamak,

 b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/A maddesi kapsamında görev yapıyor olmak,,

 c) İlan metninde belirtilecek diğer müracaat şartlarını taşımaları gerekmektedir..

(2) Yurt dışı sağlık tesislerinde ilk defa görevlendirilecek olanların taleplerine öncelik verilir.

(3) Görevlendirmeler için başvuranlar arasından kriterlere uygun personel bulunamaması durumunda,  KHGM tarafından resen tespit edilen personel arasından komisyonca uygun görülenlerin görevlendirmesi yapılır.

(4) Gerekli görülmesi halinde komisyon marifetiyle ve komisyonca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde yurt dışı görevlendirmelerine ilişkin mülakat yapılabilir.

B. Başvuru Esasları:

(1) Yurtdışı sağlık tesislerinde görevlendirme yapılmasına ilişkin ilan ve diğer duyurular Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün www.khgm.saglik.gov.tr adresinden yapılır.

(2) Müracaatlar ilan metninde belirlenen usul ve esaslara göre Sağlık Personeli Takip Sistemi (SPTS) üzerinden alınır. Başvuru için kullanılacak internet adresi spts.saglik.gov.trdir.

(3) Görev almak isteyen personel, Sağlık Personeli Takip Sisteminde yer alan  “Yurtdışı Sağlık Tesislerinde Görev Talep Formu’ nu doldurularak, görev yaptığı kurumun en üst amirine onaylatılır. Onaylatılan evraklar elektronik ortama aktarılarak “pdf” formatında başvuru yapılan sayfaya yüklenerek başvuru kesinleştirilir.

(4) Daha önce farklı görevler ile yurtdışında bulunup, görevini yerine getirmeme, disiplinsizlik, devleti temsil edememe gibi nedenlerle görevi sonlandırılan personel herhangi bir görev/unvan ayrımına bakılmaksızın yeniden görevlendirilemez.

(5) Usule uygun başvurular ilgili Komisyon tarafından değerlendirilecektir.

(6) Başvurular yukarıda belirtilen internet adresi aracılığıyla e-devlet üzerinden yapılacağından e-devlet şifresinin alınmış olması gerekmektedir.

(7) Yayımlanan internet adresinde “Kullanıcı Kılavuzu” bulunmakta olup müracaatta bulunacakların bu kılavuzu inceledikten sonra başvuru yapmaları gerekmektedir.

(8) Müracaat şartlarını taşımadığı halde müracaat edenlerin veya müracaatı sehven kabul edilenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

C. Görevlendirme süreleri

Görevlendirme süreleri; sağlık tesislerinin ihtiyaçları doğrultusunda sağlık tesisi ve unvan/branş bazında, sağlık hizmet sunumunu kesintiye uğratmayacak şekilde ilgili ülke vize uygulamalarına dikkat edilerek uygun periyotlarda alınacak görev onayı ile belirlenir. İlgili ülke için Komisyonun uygun görmesi halinde yönetici, tabip ve uzman tabip, diş tabibi ve uzman diş tabibi olarak görevlendirilmiş personelin görev süreleri dönem ve süre şartı aranmaksızın uzatılabilir.

 İletişim numarası: 0 312 565 02 96

 E-posta adresi: khgm.ydh@gmail.com

uzman hekim
sağlık bakanlığı
yurt dışı sağlık birimleri
Yorum (2)
Ahmet
Saglik bakanligi gmail adresi mi kullaniyor?
8
Cevapla
Mocha kahve
Resmi bir is icin gmail kullaniyorlar. Tebrik ediyorum bu beceriksizligi yapani
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir