Medimagazin logo

'Kanser cerrahisinde fark ücreti alınmayacak'

Son dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İnşallah önümüzdeki dönemde kanser cerrahisini de fark ücreti alınmayan hizmetler arasına alacağız. Bunun hazırlıklarını da yaptık" açıklamasında bulundu
Kaynak: Habertürk
'Kanser cerrahisinde fark ücreti alınmayacak'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan kanser hastalarına müjde geldi. Bakan Jülide Sarıeroğlu, "İnşallah önümüzdeki dönemde kanser cerrahisini de fark ücreti alınmayan hizmetler arasına alacağız. Bunun hazırlıklarını da yaptık" açıklamasında bulundu.

SGK KANSER İLACI ÖDEME LİSTESİNE 4 İLAÇ DAHA EKLEMİŞTİ 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, mart ayında da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun kanser ilacı ödeme listesine 4 ilaç daha eklediğini açıklamıştı. 

Ödeme listesine eklenen kanser ilaçlarıyla ilgili konuşan Bakan Jülide Sarıeroğlu, Sağlık Uygulama Tebliği'nde yeni düzenlemelerin olabileceğini belirterek, şunları söylemişti: "Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için en önemli şey. İstatistiklere baktığımız zaman en önemli başlıklardan birisi, TÜİK rakamlarında da sağlık çıkıyor. Bu yüzden çok hassasiyetle ve titizlikle çalışıyoruz, kesinlikle maliyet unsuru olarak görmüyoruz. Yine açıklayacağımız Resmi Gazete'ye gönderdik, 4 tane daha kanser ilacımızı geri ödeme listesine aldık, onun dışında çok sayıda ilacımız geri ödeme listesine girmiş durumda."
 

kanser cerrahisi
julide sarieroglu
kanser ilaci
Yorum (3)
Ahmet Yılmaz
Kanser hastalarına sağlanan olanak tüm hastalara sağlanmalıdır, ücretsiz sağlık hizmeti almak her vatandaşın hakkı olsa gerek, diğer taraftan hekimlere ücretli tedavi hakkı tanınmaktadır, buradaki çelişki onkoloji alanında çalışan hekimlerin hak kaybı karşılanmadan ücretsiz tedavi imkanı getirilmiş olmasıdır.
1
Cevapla
ömer faruk al
Ona gücünüz yetmez, ne efsane hocalar ve büyük özel hastaneler ondan ekmek yiyor, hiç biri de bu ballı kazançtan vazgeçmez. Siz esas SGK'a müdahale edip gerçekçi ücretler belirleyin.
0
Cevapla
Op
Devlette hasta başına 50 tl ye kanser dahil her ameliyati yapıyoruz . Sorun çıkarsa 500 bin TL lik dava açılıyor . Tusta da yazan çıkmıyor yazsada üstüne alan olmuyor . Son biz kaldık hadi hayırlısı
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir