Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Demircan: 8 yıldır değişmeyen SUT'taki fiyatları güncelleyeceğiz

8 yıldır SUT'taki fiyatların güncellenmediğinin, revize edilmediğinin altını çizen Sağlık bakanı Demircan, " Bunların güncellenmesi lazım." dedi.
Sağlık Bakanı Demircan: 8 yıldır değişmeyen SUT'taki fiyatları güncelleyeceğiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlıktaki katkı paylarından yakınan aralarında emeklilerin de olduğu vatandaşlara Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan müjde geldi.

Demircan, özel hastanelerden alınan katkı payları ile ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bir çalışma başlattıklarını, belirtti ve "Vatandaşın katkı payı yükünü azaltacağız" dedi.

Parlamentoda bazı gazeteciler ile sohbet eden Demircan, özel hastanelerde alınan katkı payları ile ilgili SUT'ta (Sağlık Uygulama Tebliği) çalışma yapılacağını söyledi.

Demircan, önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bir araya geleceklerini söyleyerek, "SUT aslında Çalışma Bakanlığı yani Sosyal Güvenlik Kurumu'nun konusu ama birlikte çalışacağız. Bizim SUT'taki yeni ücretlerin yenilenmesi konusunda katkımız olacak. Esas sıkıntının bir kaynağı o; katkı payı ücretlerinin sınırlandırılması dahil." dedi.

"BUNLARIN GÜNCELLENMESİ LAZIM"

Takvim'de yer alan habere göre, 8 yıldır SUT'taki fiyatların güncellenmediğinin, revize edilmediğinin altını çizen Demircan, "Özel için de devlet kendi hastaneleri için de (üniversite hastaneleri dahil) bunu yapmamış. Siz bunu yapmayınca elbette ki hizmet veren kurumların hastadan alacağı katkı payı konusunda sıkıntı oluyor. Bunların güncellenmesi lazım." dedi.

Demircan, fiyatların güncellenmemesinin katkı paylarını da etkilediğinin altını çizdi ve şöyle dedi: "Yapacağımız çalışma ile vatandaşın üzerindeki katkı payı yükünü hafifleteceğiz. Şu anda özel hastaneler SUT'tan aldığı ücretleri yetersiz bulduğu için fark talep ediyor vatandaştan. Vatandaşa yüklüyor bunu ve belli bir sınır içinde alıyor bu farkı. SUT'taki ücretler yenilenecek."

Randevu sistemi ile hasta bakılması konusunda büyütülecek bir sorun bulunmadığını belirten Demircan, ancak buna da bakacaklarını söyledi.

sut
sut fiyatları
Yorum (11)
Osman D
Sayın bakanım, Steril paketinde ameliyatta veya işlemde kullanılması için satın alınan öyle malzemeler var ki, SUT fiyatları 2-3 TL civarında. Takdir edersiniz ki bu fiyata çay-simit vermiyorlar. Diğer yandan, ameliyat ve girişim fiyatları da öylesine. Hatırlarsanız, bu fiyatlar belirlendiğinde Dolar 1, Euro da 1.5 TL civarındaydı. Günümüzde Dolar 4, Euro ise 5 TL sınırına yaklaştı. Dolayısı ile bu fiyatların günümüzde bir değeri de kalmadı. Bence her fiyatın en az iki katı artması gerekiyor. Değilse, sistem artık bir yerde takılacak. Artık insafınıza bırakıyorum. Siz bilirsiniz.
16
Cevapla
Dr. Hakan
Allah Allah 8 yıldır Sut fiyatları aynı kalmış ha? Çok ilginç, cehabelier güncellemeyi unuttular herhalde...
15
Cevapla
ufuk engin
Yıpranma hakkı, özlük haklarında iyileşme, performans sisteminin toptan değişmesi ve tüm sağlık çalışanlarının sabit maaşlarının artırılmasının ve güncellenmesinin, emekli hekim maaşlarının hakim savcı düzeyine çekilmesi gibi güncellemeler de bitti tabi ve sıra SUTa anca geldi haklısınız siz de..sizi de güncellemek lazım sonrasında..
35
Cevapla
Tolga
Saglik bakani olarak yapacaginiz ilk iş bu mudur saglik calisanlari hayatindan canindan bezdiler maddi manevi cokusde insanlar bu isi duseltmek gerekmezmi yipranma payi emeklilik sosyal haklar
22
Cevapla
İHSAN
Günaydın, uyanabilindiyse tabi.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir